Antrieji patiekalai

VIŠTOS ŠLAUNELĖS ĮDARYTOS GRYBAIS

4 šlaunelės 500g pievagrybių 2 svogūnai 200g tarkuoto sūrio 1 kiaušinis 2 skiltelės česnako 100g majonezo druskos,pipirų vištienos prieskonių Nuo šlaunelių labai atsargiai nuimame odelę. Mėsą atskiriame nuo kaulų, supjaustome kubeliais ir sumaišome su kiaušiniu. Grybus ir svogūnus smulkiai supjaustome ir apkepiname aliejuje. Kepant pasūdome, papipiriname, bei įberiame vištienos prieskonių. Paruoštus grybus išmaišome su vištienos […]

Sraigės vengriškai

1 svogūnas 4 gabaliukai kiaulienos Šaukštelis raudonųjų pipirų Sraigės, Druska, pipirai 1 pomidoras Ryžiai Petražolės Paimkite vieną smulkiai supjaustytą svogūną ir 4 gabaliukus keptos supjaustytos kiaulienos. Užberkite arbatiniu šaukšteliu raudonųjų pipirų, truputi vandens ir virkite ant mažos ugnies 10 min. Įdėkite į tą puodą paruoštas sraiges (po pusę tuzino asmeniui), įberkite žiupsnelį druskos, įdėkite česnako […]

CITRININIS KOKTEILIS

1 citrina 2 šaukštai cukraus pudros 1 kiaušinio trynis 1 stiklinė pieno 4 šaukštai grietininių ledų Išspaudžiame iš citrinos sultis, geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį nutarkuojame. Visus produktus supilame į vieną indą ir viską gerai išplakame.

Karbonadas su obuoliais

4 karbonadai, 2 šaukštai sviesto, druskos,pipirų, 1 svogūnas, 50g balto vyno, po pusę stiklinės vištienos sultinio ir grietinėlės, 2 šaukštai garstyčių,4 rūgštūs obuoliai, 1 šaukštas sviesto, 2 šaukštai cukraus. Keptuvėje išleisti sviestą, įmaišyti cukrų ir suberti supjaustytus obuolius. Maišant pavirinti, kad jie suminkštėtų. Didesnėje keptuvėje išleisti sviestą ir kepinti iš abiejų pusių karbonadus. Pabarstyti druska, […]

Lazanija su špinatais

6 porcijoms reikės: 750g bulvių, 2 stiklinių sultinio, 2 didelių morkų, 300g šaldytų špinatų, 2 svogūnų, 2 skiltelių česnako, 2 šaukštų sviesto, 3 šaukštų miltų, stiklinė pieno, 2 šaukštų aliejaus, 150g tarkuoto fermentinio sūrio, druskos, pipirų, muskato riešuto. Bulves ir morkas nulupkite, nuplaukiteir supjaustykite plonais griežinėliais. Bulves 5-6 min. virkite sultinyje. Į tą patį sultinį […]

Makaronai su mėsa

400 g makaronų, 300 g faršo (kiaulienos ir jautienos), 100 g pievagrybių, 2 raugintų agurkų, svogūno, šaukšto pomidorų tyrės, 100 g fermentinio sūrio, šaukšto tarkuotų džiūvėsėlių, 6 šaukštų aliejaus, druskos, pipirų, čiobrelių Svogūną ir pievagrybius supjaustykite ir pakepinkite su 5 šaukštais aliejaus.Sudėkite faršą, truputį pakepinkite kartu, sudėkite pomidorų tyrę ir troškinkite 10 min .Galiausiai sudėkite […]

Kalakutienos suktinukai

600 g kalakutienos krūtinėlės, 100 g virto kumpio, 100 g fermentinio sūrio, 1 citrinos, 4 šaukštų grietinės, 1/2 stiklinės sultinio, 4 šaukštų aliejaus, druskos, maltu baltųjų pipirų Mėsą supjaustykite į 6 didelius gabalus ir šiek tiek pamuškite juos. Kumpį pašlakstykite pusės citrinos sultimis, pabarstykite druska ir maltais pipirais. Kumpį ir sūrį supjaustykite plonais griežinėliais, ant […]

Nugarinė su serbentų padažu

600g jautienos nugarinės, 2 šaukštai aliejaus, pipirų. Padažui: stiklinė raudonųjų serbentų, 3 šaukštai tarkuotų krienų, po 2 šaukštus sojų padažo ir brendžio. MĖsą supjaustyti į 4 gabalus, šiek tiek pamušti, kraštus keliose vietose įpjauti aštriu peiliu. Aptepti aliejumi, pabarstyti pipirais ir val. dėti į šaldytuvą. Padažui serbentus pertrinti per sietelį ir sumaišyti su krienais, sojų […]

Viščiukas su citrina ir medumi

1,5 kg mėsos; 1/3 stiklinės džiūvėsėlių; 1 šaukštelis maltų raudonųjų pipirų; 1 šaukštelis druskos; sviesto; medaus; citrinos sulčių; Apvolioti viščiuko gabaliukus džiūvėsėliuose. Pakepinti svieste, sudėti į skardą. Apibarstyti maltais raudonaisiais pipirais ir druska. Užpilti medaus ir citrinos sulčių mišiniu (1/3 stiklinės medaus, 1/4 stiklinės citrinos sulčių) ir kepti orkaitėje 15 min.

Upėtakis, keptas su česnaku

1 kg žuvies, 3 skiltelės česnako, maltų pipirų, 20 g sviesto, petražolių lapelių, 1 svogūnas, druskos. Nupjovę upėtakiams galvas ir uodegas, išpjaukite filė. Ištrinkite grūstu česnaku, pasūdykite ir apibarstykite maltais pipirais. Žuvis sudėkite vieną šalia kitos į keptuvę (su dangčiu), išteptą sviestu, apibarstykite smulkiai supjaustytu svogūnu ir kepkite. Gatavą žuvį apibarstykite susmulkintais petražolių lapeliais.