Antrieji patiekalai

VEGETARIŠKAS DARŽOVIŲ TROŠKINYS

100 g sojos mėsos gabaliukų 500 g morkų 700 g bulvių 300 g rūgščių obuolių 3 stiklinės daržovių sultinio 2 šaukštao kmynų 2 svogūnai 2 šaukštai sojos padažo aliejaus mairūno čiobrelių maltų pipirų petražolių lapelių Sojos mėsą apšlakstyti sojos padažu, užpilti sultiniu ir palikti kelioms valandoms brinkti. Sudėti į troškintuvą ir užvirinti. Morkas ir bulves […]

"Sombrero" kepsnys

4 vištienos krūtinėlių filė, 100 g fermentinio sūrio, 1 indelis konservuotų ananasų, 1 valg. šaukštas majonezo, vištienos prieskonių, kario. Garnyrui: 1 stiklinė ryžių, 1 saldžioji paprika, žaliųjų žirnelių, konservuotų kukurūzų. Vištienos krūtinėles išmušti ir įtrinti prieskoniais, kariu. Įkaitinti keptuvę (energija 2/3), sudėti paruoštą filė, gerai prispausti ir apkepti iš abiejų pusių (po 3 min.). Tada […]

JAUTIENOS SUKTINUKAI ''STAIGMENA''

700g minkštos jautienos, 150g raugintų agurkų 100g liesos rūkytos šoninės, 1 svogūnas (100g) 3 šaukštai garstyčių, 3 šaukštai alyvų aliejaus 2 skiltelės česnako, 1 kubelis sultinio 1 stiklinė baltojo vyno, 1/2 stiklinės grietinės 2 lauro lapeliai, 1 šaukštas kvietinių miltų pipirų, druskos Mėsą nuplauti, nusausinti ir supjaustyti skersai raumenų 1 cm storio griežinėliais. Mėsos griežinėlius […]

Kiaulienos didkepsniai

1,5 kg kiaulienos nugarinės. Marinatui: pusė stiklinės aliejaus, pusė stiklinės sojų padažo, 4 šaukštai acto, 4 šaukštai skysto medaus, 3 šaukštai saldžiosios „Alvo”paprikos, šaukštas aitriosios „Alvo” paprikos, po žiupsnelį uoginės paprikos miltelių, druskos. Visus marinatui skirtus produktus sumaišyti, sudėti porcijomis supjaustytą mėsą, uždengti ir palikti per naktį šaldytuve. Kepti ant iki raudonumo įkaitusių žarijų po […]

Bulvių troškinys

750g bulvių 200g rūkytos lašišos 100g grietinės 100g grietinėlės druskos, pipirų, krapų Bulves nuskusti, supjaustyti plonais griežinėliais. Lašišą supjaustyti gabaliukais, sudėti sluoksniais su bulvėmis į riebalais išteptą formą. Išplakti grietinėlę. Ją sumaišyti su grietine, druska, pipirais ir smulkintais krapais. Užpilti ant viršaus. Kepti orkaitėje 40-50 min. 200C temperatūroje

Troškinta mėsa

Jums reikės: 500g jautienos, kiaulienos ir ėrienos, 4 svogūnų,porų, druskos, pipirų, čiobrelių, lauro lapelio, šaukštelio pipirų, 0,75 l vyno, 500g miltų, 1,5 kg bulvių. Mėsą supjaustykite gabaliukais, svogūną, porą ir bulves- griežinėliais. Į vyną suberkite čiobrelius, lauro lapelį ir užpilkite ant mėsos. Sumaišykite su porais ir 1/2 svogūno, palikite pastovėti per naktį. Nukoškite. Į formą […]

Činachai

500g jautienos ar avienos 2 svogūnai 4 bulvės 2 morkos 1 poras 3 skiltelės česnako 1 šaukštelis garstyčių 3 šaukštai grietinės 60g sviesto druskos, pipirų taukų kepimui Mėsą supjaustyti gabalėliais, truputi pamušti ir apkepinti taukuose. Sudėti į tam skirtus molinius indus. Ant viršaus sudėti griežinėliais supjaustytas daržoves ir susmulkintą česnaką. Į kiekvieną indelį po truputi […]

Prosenelių kukuliai

1l išmirkytos nuspaustos juodos duonos, 2 kiaušiniai, 2 šaukšteliai kmynų. Mirkaliui: 5g rūkytų lašinių, 2 šaukštai grietinės, 1 svogūnas, 2 šaukštai virtų arba marinuotų grybų. Į duonos minklę įmušti kiaušinius, suberti kmynus ir suminkyti tešlą. Iš jos daryti apvalius vidutinio dydžio kukulius. juos dėti į verdantį vandenį ir virti 5-10min. Paskui išgriebti, sudėti į dubenį […]

Mišrainė su šprotais

3virtos bulvės, nedidelis svogūnas, 3marinuoti agurkiukai, sprotų(1dėžutė), koncervuoti žirneliai Viską supjaustyti, įdėti žirnelių pagal skonį, užpilti majonezu, išmaisyti. Skanu su balta duona. Paskanaukit!

Rūkyta žuvis pomidorų ir aliejaus padaže

1 kg rūkytos žuvies (menkės, silkės ar kt.), 2 šaukštai pomidorų košės, 1 svogūnas, druskos, cukraus. Rūkytą žuvį nulupti, išimti kaulus, supjaustyti nedideliais gabalėliais ir sudėjus į salotinę užpilti karštu pomidorų padažu. Gaminant padažą, smulkiai pjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, pridėti pomidorų košės, druskos, cukraus, įpilti porą šaukštų karšto vandens ir truputį pavirinti. Norint, kad sutaisyta […]