Antrieji patiekalai

Kiaušinienė netikėtiems svečiams

6 kiaušiniai dilgėlių petražolių gelsvių stiebelių svogūnų laiškų arba krapų lapelių rūgščios grietinė arba majonezo druskos aliejaus Išplakite kiaušinius, įberkite druskos. Supjaustykite turimus žalumynus ir sumaišykite su išplaktais kiaušiniais. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir kepkite, kol kiaušinienė gražiai pagels. Supjaustykite trikampiais, užpilkite grietine ar majonezu ir patiekite.

FARŠU ĮDARYTOS PAPRIKOS

4 didelės žalios paprikos 400g jautienos ir kiaulienos faršo(per pusę) 1 kiaušinis 200g šutintų ilgagrūdžių ryžių 1 didelis svogūnas 1 šaukštelis druskos 2 česnako skiltelės 1/2 šaukštelio džiovintų rozmarinų 100g pievagrybių 2 šaukštai kapotų petražolių 2 šaukštai aliejaus 1/4 l mėsos sultinio 4 šaukštai pomidorų tyrės 100g grietinės po žiupsnelį cukraus, druskos ir maltos paprikos […]

Kiauliena, troškinta su pomidorais

800 g kiaulienos su šonkauliais, 2 šaukštai aliejaus, prieskonių, prieskoninių daržovių, miltų pavolioti, 2 šaukštai pomidorų tyrės, truputis citrinos rūgšties ar citrinos sulčių, druskos. Kiaulienos šonkauliai sukapojami pailgais gabalėliais, pavoliojami miltuose, sumaišytuose su prieskoniais ir druska, apkepinami aliejuje ir sudedami į troškintuvą, taip pat sudedamos supjaustytos prieskoninės daržovės (svogūnai, morkos, salotos), prieskoniai, pomidorų tyrė, citrinų […]

ANTIES KRŪTINĖLĖ APELSINŲ PADAŽE

4 anties krūtinėlės ( maždaug po 300g) 4 apelsinai, 2 apelsinų sultis 0,5 stiklinės apelsinų likerio 4 šaukštai sviesto, cinamono druskos, pipirų Anties krūtinėles nuplauti ir pritrinti druska, pipirais bei cinamonu ir pakepinti svieste kol apskrus. Supilti apelsinų sultis ir troškinti apie 1 val. Apelsinus nulupti, nuimti nuo skiltelių plėvelę ir supjaustyti. Apelsinus užpilti likeriu, […]

Višta vyne

1 – 2 nedideli viščiukai, 2 šaukštai vištos tauku arba sviesto, 60 – 100 g smulkiais kubeliais supjaustytu lašinuku, 8 nedidelės galvutės svogūnų, 125 g pievagrybių, taurelė konjako, ½ l raudonojo vyno, 3 – 4 šakelės čiobrelių, lauro lapelis, skiltelė česnako, šaukštas miltų, druskos, pipirų. Paruošti paukščiai perpjaunami į 4 dalis ir apkepinami taukuose. Paskui […]

PICA "KETURI METŲ LAIKAI" SU FERMENTINIU SŪRIU

1 picos pagrindas 250 g sūrio pomidorų padažo 1 pomidoras nedidelė cukinija kaparėlių 100 g rūkytos dešros ančiuvių (arba silkės) 4 pievagrybiai 1 kietai virtas kiaušinis 100 g karštai rūkyto kumpio. Ant picos pagrindo tepti pomidorų padažą ir dėti atskiras dalis viena šalia kitos (ne sluoksniais). I dalis: pomidoro griežinėliai ir cukinija, pabarstyti kaparėlių, pagardinti […]

Žuvis su varškės padažu

Mums prireiks: 600gr žuvies 100 gr varškės sūrio 1 valgomas šaukštas grietinės 1 citrina 30 gr sviesto arba margarino 1 valgomas šaukštas pyrago džiuvėsėlių druska pipirai aliejus Mums prireiks padažui : 150 gr pieno 30 gr miltų 150 gr grietinėlės 40 gr sviesto 50 gr fermentinio sūrio druska balti malti pipirai kvapai Žuvies filė ištrinti […]

Upėtakis su pievagrybiais

1 kg žuvies, 5 pievagrybiai, bulvių, petražolių, mėsos sultinio, druskos. Sumaišykite smulkiai supjaustytus pievagrybius ar daržovinius baravykus ir susmulkintus petražolių lapelius bei builius. Jais apiberkite į stiklinį ugniai atsparų indą sudėtą pasūdytą upėtakį. Užpilkite mėsos sultiniu iš dviejų kubiukų ir troškinkite uždengę. Ištroškintą žuvį sudėkite pusdubenin ir užpilkite grietinės padažu.

SILKĖ SU RIEŠUTAIS

500g silkės filė 1šaukštelis sviesto 1 kiaušinis 2 obuoliai 1 svogūnas 10-15 graikinių riešutų majonezo Silkės filė išmirkyti piene ir smulkiai supjaustyti. Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Kiaušinį kietai išvirti ir smulkiai supjaustyti. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinti svieste. Susmulkinti graikinius riešutus. Silkės filė dedama į silkinę. Likusius produktus sumaišome su majonezu ir dedame ant […]

Antiena baltajame padaže

1 antis, truputis džiovintos arba šviežios petražolės ir saliero šaknies, druskos, pipirų,lauro lapų, petražolių šakelių. Padažui: 0,5 stiklinės džiovintų grybų, 30g sviesto arba margarino, 3 šaukštai miltų, 1 stiklinė grietinės. Antį nuplauname, nurenkame padaigus, užpilame šaltu vandeniu, užverdame, nupilame visą vandenį ir antį išplauname. Tada ją supjaustome gabalais, užpilame vandeniu, pridedame prieskonių ir verdame ant […]