Antrieji patiekalai

Skumbrė su lęšiais ir garstyčių padažu

Jums reikės(4-ioms porcijoms): 800 g virtų lęšių, 2 smulkiai pjaustytų raudonųjų svogūnų, 1 ryšelio susmulkintų petražolių, 4 šaukštų balzaminio acto, 2 šaukštelių garstyčių, 4 rūkytos skumbrės filė, 4 šaukštų naturalaus jogurtas. Į didelį indą sudėkite lęšius, svogūnus ir petražoles. Mažame indelyje sumaišykite actą, garstyčias ir pagardinkite juodaisiais pipirais bei druska. Užpilkite padažą ant lęšių, sumaišykite […]

Veršiena su sūriu ir citrina

400 g veršienos 100 g fermentinio sūrio citrina 2 šaukštai miltų kiaušinis 4 virto kumpio riekutės 4 šaukštai miltų 100 g. paskrudintų maltų džiūvėsėlių 2 – 3 šaukštai sviesto petražolių, maltų pipirų, estragonų, bazilikų. Mėsą supjaustykite riekutėmis, pasūdykite, pabarstykite pipirais, pagardinkite prieskoniais, dėkite ant kiekvienos riekutės po gabaliuką sūrio ir kumpio, sulenkite jas ir sutvirtinkite […]

KRABAI (KREVETĖS) DREBUČIUOSE

2 kiaušiniai; 30 g. želatinos; 80 g. sauso vyno “Sherry”; 250 g. pomidorų; 25 g. konservuotų krabų (krevečių); 75 g. grietinės; 10 g. vidutinio aštrumo garstyčių; 20 g. smulkintų petražolių; druska, pipirai; žiupsnelis cukraus; petražolių šakelė; acto esencija; Formeles išskalaukite šaltu vandeniu. Želatiną ištirpinkite 1,2 l šilto vandens, pagardinkite vynu, druska, cukrumi ir actu. Nuplaukite […]

Pikantiška vištiena

4 porcijoms reikės: 400 g vištų krutinėlių 2 morkų 4 šaukštų sojų padažo druskos pipirų 4 – 6 džiovintų šitaki grybų aliejaus kepti 400 g ryžių makaronų krapų Užvirinkite 1 l vandens, dėkite vištų krutinėles ir virkite vos pradengus dangtelį. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais, dėkite į sultinį ir pavirinkite 5 min. Tada išimkite morkas ir […]

SPAGEČIAI SU PAPRIKOMIS IR POMIDORAIS

0,5kg spagečių po 1 raudoną ir geltoną papriką 2 pomidorai 2 citrinos 50g alyvų aliejaus 1 šaukštelis garstyčių baziliko šakelė arba petražolių lapelių Makaronus išverdame dideliame sūdyto vandens kiekyje, nuvarviname ir sudedame į dubenėlį. Paprikas nuplauname, perpjauname, pašaliname sėklalizdžius ir supjaustome kubiukais. Susmulkiname pomidorus. Citrinų sultis, alyvų aliejų ir garstyčias suplakame. Makaronus užpilame padažu, sudedame […]

Fazano krutinele su lesiais

Reiks: fazano krutineles, bulves, lesiu, dziovintu grybu, kraujines desros, bekono, vistienos sultinio, prieskoniniu zoliu, druskos, pipiru) Eiga: lesius su grybais isverdame sultinyje, kraujine desra papjauste riekelemis pasikepame svieste, is bulves ispjauste kuba kepame orkaiteje iki puses uzpilta sultiniu ir uzdenge folga, bekono riekeles kepame orkaiteja ant groteliu(kad traskesnis butu) tik po grotelemis reikalingas indas riebalams […]

Avižinių dribsnių plovas

1 didelis svogūnas, 1 vidutinė morka, 1 stiklinė avižinių dribsnių, prieskonių (pageidautina su paprikomis), 2 skiltelės česnako, druskos, 2 stiklinės vandens, aliejaus. Į gilią keptuvę įpilkite truputį aliejaus ir troškinkite kubeliais supjaustytą svogūną bei stambiai sutarkuotą morką, kol įgaus auksinį atspalvį. Suberkite avižinius dribsnius, išmaišykite, įpilkite karšto vandens, įberkite druskos, prieskonių, smulkiai supjaustyto česnako. Kaitinkite […]

Sraigės mėsos padaže

150 sraigių; 1 česnako galvutė; 3 supjaustyti pomidorai; petražolės, druska; pipirai; aliejus; Apkepkite mėsos faršą aliejuje, pasūdykite, pagal skonį įdėkite pipirų. Sudėkite sraiges ir virkite ant mažos ugnies 30 min. Prieš pabaigą įdėkite pomidorus ir supjaustytas petražoles. Patiekite su balta bandele.

Jautienos kukuliai

Jums reikės: 500g jautienos be kaulo, 2 stiklinių alaus, svogūno,skiltelės česnako, 100g tarkuoto parmezano ar kito kietesnio fermentinio sūrio, 2 kupinų šaukštų tarkuotų džiūvėsėlių, 2 kiaušinių,ryšelio petražolių, 2 šaukštų miltų, aliejaus kepti, šviežiai maltų pipirų ,druskos. Mėsą supjaustykite gabaliukais ir pamarinuokite 30 min. aluje.Išėmusi iš marinato sumalkite su svogūnu, česnaku ir petražolėmis. Suberkite tarkuotus džiūvėsėlius, […]

Šokliosios gazelės mėsa su miško grybais

4 porcijos: 750 g šokliosios gazelės mėsos filė arba kepsnelių, 300 g sezoninių miško grybų, 2 askaloninių česnakų (svogūnėlių), 2 česnako skiltelių, šviežio baziliko, šiek tiek grietinės ir konjako. 1. Pirmiausia smulkiai supjaustykite grybus, askaloninius česnakus (svogūnėlius) ir česnakus. 2. Gabaliukus suberkite į keptuvę. 3. Jiems suminkštėjus, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir pridėkite šiek tiek […]