Apkepai

'Girti' skrebučiai

500 g. padžiūvusio batono arba bandelės stiklinė baltojo vyno kiaušinis 2 šaukštai maltų džiuvėsėlių sviesto šokoladinio kremo arba kokio nors džemo. Supjaustykite batoną riekutėmis, pamirkykite vyne, tada kiaušinio plakinyje, apvoliokite džiūvėsėliais ir iškepkite su sviestu. Riekutes tiekite užteptas šokoladiniu kremu, džemu arba uogomis.

Silkių apkepas

2 silkės, 0.5 kg bulvių, 1 kiaušinis, 2 šaukštai rūgščios grietinės, 8 kartieji ir kvepiantieji pipirai, 1 svogūnas. Silkę išmirkyti, išvalyti, nulupti, pašalinti kaulus ir sukapoti. Bulves iškepti arba išvirti ir permalti, pridėti spirginto svogūno, pipirų, kiaušinį, grietinės, sukapotą silkę ir viską išmaišyti.Masę sudėtį į sviestu išteptą džiuvėsėliais išbarstytą indą, viršų aptepti kiaušiniu, palaistyti sviestu […]

Apkepas

4 porcijoms reikės: šaldytų daržovių, 250g rūkytos šoninės, 2 šaukštų aliejaus, 4 kiaušinių, pusės stiklinės natūralaus jogurto, 2 šaukštų miltų, druskos, pipirų. Su 2 šaukštais aliejaus apkepinkite atšildytas daržoves. Kiaušinius suplakite su miltais ir jogurtu, pagardinkite druska,pipirais ir sumaišykite su daržovėmis. Riebalais išteptą formą išklokite šoninės griežinėliais ir ant jų sudėkite daržoves. Jas taip pat […]

Pusrytinė kiaušinienė

4 kiaušiniai, 2 pomidorai, juodųjų alyvogių, refmentinio sūrio, sviesto, „Vegetos” prieskonių, juodųjų pipirų, prieskonių pomidorams. Kiaušinius truputį paplakti, įberti „Vegetos” ir juodųjų pipirų. Per tą laiką pomidorus supjaustyti griežinėliais ir, pabarsčius ant jų prieskonių pomidorams, truputi apkepinti ant sviesto. Ant viršaus supilti plaktus kiaušinius ir išmaišius kepti toliau. Baigiant kepti, suberti per pusę perpjautas alyvuoges, […]

APKEPAS SU BUROKĖLIAIS

400 g padžiūvusios ruginės duonos 300 g burokėlių 100 g razinų 50 g margarino 40 g džiūvėsėlių 4 kiaušiniai Duoną supjaustyti, pamerkti į vandenį. Virtus burokėlius nulupti, stambiai sutarkuoti, sudėti 2 virtus sukapotus kiaušinius, razinas ir išmaišyti. Į margarinu išteptą keptuvę suberti džiūvėsėlius, įdėti išmirkusią duoną, užpilti sluoksnį burokėlių, ant viršaus – vėl duonos, kiaušinių. […]

Vištienos apkepasI

2 kg vištienos, 50g sviesto, 50g balto vyno, 4 obuoliai, 4 salierai, 1 svogūnas, 2 šaukštai miltų, 2 stiklinės sultinio, 1/3 stiklinės grietinės, 1 šaukštelis peletrūno, fermentinio sūrio, druskos, pipirų, aliejaus, petražolių. Vištienos gabaliukus sudėti į didesnę keptuvę ir kepinti iš visų pusių aliejuje ir svieste. Išėmus laikyti šiltai. Obuolius nulupti, pašalinti sėklalizdžius ir supjaustyti. […]

Apkepti šparagai

125 g trupinėlių 500 g šparagų 100 g sviesto 2 kiaušiniai druskos Šparagus išvirti pasūdytame vandenyje, atšaldyti, pamirkyti plaktame kiaušinyje ir pavolioti trupiniuose. Apkepinti svieste.

BULVIŲ – CUKINIJŲ APKEPAS

600g bulvių 200g cukinijos 200g virtos dešros 200g grietinėlės 75g lydyto sūrio druskos, pipirų, muškato riešuto Bulves nuskusti.Nuvalyti cukinijas, supjaustyti griežinėliais. Supjaustyti ratukais dešrą, viską sudėti sluoksniais į riebalais išteptą formą. Išplakti grietinėlę. Į grietinėlę sudėti tarkuotą lydytą sūrį, druską, pipirus, muškato riešuto. Viską užpilti ant viršaus. Kepti orkaitėje 40-45 min. 200C temperatūroje.

Daržovių ir vištienos apkepas su šaldyta tešla

1 kg įvairių šaldytų daržovių (žirnelių, kukurūzų, morkų), 2 vištienos filė gabaliukai, 1 stiklinė grietinėlės, 3 šaukštai miltų, 300 g šaldytos sluoksniuotos tešlos, druskos, pipirų, aliejaus, 0,5 kiaušinio apkepo viršui patepti. Šaldytas daržoves išverdame pasūdytame vandenyje. Vištieną supjaustome gabaliukais, apkepame keptuvėje su aliejumi, sudedame miltus, supilame grietinėlę, truputį daržovių nuoviro, įdedame prieskonių, gerai išmaišome, nukeliame […]

Kepti varškėčiai

250 g varškės 1 kiaušinio 4–6 šaukštų miltų 1 šaukšto cukraus žiupsnelio druskos Varškę ištriname su kiaušiniu ir cukrumi, įmaišome miltus, druską. Miltuotomis rankomis suformuojame kokių 5 cm skersmens volelį ir supjaustome jį paplotėliais. Juos iš abiejų pusių apvoliojame miltuose arba džiūvėsėliuose ir kepame ant keptuvės arba orkaitėje, kol švelniai paruduos. Labai skanu patiekti su […]