Apkepai

Bulvių ir varškės apkepas

10 bulvių, 600 g varškės, 2 kiaušiniai, 1 stiklinė pieno, 150 g lašinukų, 1 svogūnas. Bulves nuskutame, išverdame, atvėsusias supjaustome kubeliais. Varškę pertriname, sumaišome su kiaušiniais bei pienu. Lašinukus susmulkiname ir kartu su susmulkintais svogūnais apkepame keptuvėje. Kai lašinukai su svogūnais apkepa, sudedame bulves ir dar pakepiname, į paruoštą varškę supilame keptuvės turinį, gerai išmaišome […]

VARŠKĖS APKEPAS SU OBUOLIAIS

1 kg varškės 250 g grietinės 100 g sviesto arba margarino 2 kiaušiniai 5-6 šaukštai manų kruopų 0,5 kg obuolių 1 stiklinė cukraus Sumaltą varškę išmaišyti su grietine, manų kruopomis, kiaušiniais, sviestu ar margarinu ir cukrumi.Riebalais ištepti skardą, į kurią sudėti dalį varškės, o ant jos išdėti nuluptus ir plonomis skiltelėmis supjaustytus rūgščius obuolius. Pabarstyti […]

Porų apkepas

2-3 porai, 100 g varškės, 3 kiaušiniai, 1 stiklinė pieno, 60-80 g olandiško sūrio, 80-100 g miltų, 125 g virtų ryžių, prieskonių, pipirų, druskos, aliejaus. 1. 80-100 g miltų, 125 g virtų ryžių, prieskonių, pipirų, druskos, aliejaus. 2. Iš miltų, varškės, 1 kiaušinio ir pieno užminkyti tešlą. Ją iškočioti ir iškloti aliejumi pateptą skardą. Porus […]

Grybų apkepas

Pusė stiklinės kapotų svogūnų, 50g sviesto, 3 stiklinės grybų galvučių, ketvirtis stiklinės miltų, pusė šaukštelio mairūno, 2 šaukštai vyno, 1 stiklinė sultinio, 2 šaukštai kapotų petražolių, 1 stiklinė džiūvėsėlių, 2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio, 1 šaukštas sviesto. Svieste pakepinti sukapotą svogūną. Grybų galvutes nuvalyti, didesnes perpjauti, sudėti į svogūnus ir kepinti kol patamsės. Maišant sudėti […]

ITALIŠKAS JAUTIENOS – DARŽOVIŲ APKEPAS

1kg jautienos 3 paprikos 3-4 pomidorai 2 morkos 2 svogūnai 300g fermentinio sūrio 250g majonezo prieskonių, druskos pipirų, kmynų, petražolių 10 alyvuogių ( nebūtinai) Mėsą supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais ir atmušti. Kiekvieną gabaliuką pasūdyti, papipirinti, pabarstyti prieskoniais ir apkepinti aliejuje. Apkeptą mėsą sudėti į keptuvę aukštais kraštais, visi gabalėliai turi siekti dugną. Sutarkuoti morkas burokine […]

Lenkiški skrebučiai su žirneliais ir morkomis

200 g kvietinės duonos 100 ml pieno 45 g džiūvėsėlių 120 g sviesto 1 kiaušinis Garnyrui: 200 g žaliųjų žirnelių 350 g morkų 80 g sviesto 20 g cukraus prieskonių miltų. Morkas sutarkuoti, sumaišyti su žirneliais, įberti cukraus, miltų, druskos, įdėti sviesto, įpilti karšto vandens ir virti uždengtame inde 10-15 min. Kiaušinį išplakti su pienu. […]

Obuolių – duonos apkepas

500g obuolių, 60g sviesto, 100g cukraus, 2 kiaušiniai, 40g saldžiųjų migdolų, 2 kartūs migdolai, pusės citrinos žievelės, 200g juodos duonos džiūvėsėlių, 0,3 l pieno, miltinio cukraus. Obuolius nulupti ir supjaustyti mažais gabalėliais. Sviestą išsukti iki purumo, dėti cukrų, 2 kiaušinių trynius, kapotus saldžius ir karčius migdolus, nutarkuotas citrinos žieveles. Sutrintus juodos duonos džiūvėsėlius užpilti šiltu […]

BRIUSELINIŲ KOPŪSTŲ APKEPAS

800g briuselinių kopūstų 2 l vandens 1 šaukštelis druskos 340g virto lieso kumpio 0,5 stiklinės karšto mėsos sultinio 3 kiaušiniai 0,5 stiklinės pieno 1 šaukštelis druskos 100g tarkuoto fermentinio sūrio baltųjų pipirų, malto muskato Briuseliniai kopūstai nuvalomi ir nuplaunami. Į pasūdytą verdanti vandenį suberiami kopūstai, uždengiami ir ant mažos ugnies verdami 10-15 minučių. Kumpis supjaustomas […]

Viengungio pusryčiai

2 kiaušiniai, 10 g maltos paprikos. Įmušame kiaušinius į keptuvę ir užberiame paprika. Po 5 min. galime valgyti.

Obuolių ir avižinių dribsnių apkepas

6 obuoliai (Obuolys) 2 šaukštai avižinių dribsnių 3 šaukštai sojos miltų 2 stiklinės pieno 3 kiaušiniai 3 šaukštai cukraus druskos citrinos žievelės riešutų razinų Dribsnius ir miltus užplikyti verdančiu pienu, uždengti ir laikyti kol išbrinks. Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi, įberti citrinos žievelės, druskos, sukrėsti išplaktus baltymus, lengvai išmaišyti. Pusę masės supilti į paruoštą keptuvą, […]