Apkepai

DUONOS APKEPAS SU OBUOLIAIS

1,5 stiklinės juodos duonos trupinių 2 šaukštai sviesto 1 šaukštas cukraus 3 obuoliai 1 stiklinė vandens 2 šaukštai cukraus (sirupui) cinamono, citrinos žievelės Duonos trupinukai pakepinami keptuvėje su sviestu ir cukrumi. Obuoliai nulupami ir, išėmus sėklalizdžius, supjaustomi nedideliais gabalėliais. Į verdanti su cukrumi ir cinamonu bei citrinos žievelėmis vandenį suberiami obuoliai ir kaitinama, kol suminkštės. […]

ŽUVIES APKEPAS SU JŪROS KOPŪSTAIS

žuvies filė žalių bulvių cukinijos jūros kopūstų fermentinio sūrio pomidorų padažo majonezo česnako Skardą ištepame riebalais. Pirmą sluosknį eiliuojame bulvių bei cukinijų griežineliais (eulutė bulvių, sekanti eilutė cukinijų). Antras sluoksnis – žuvies gabaliukų. Žuvį pabarstome žuvies prieskoniais, pipirais, druska. Trečias sluoksnis – jūros kopūstų. Juos tiesiog išbarstome ant žuvies. Į majonezą supilame pomidorų padažo, išspaudžiame […]

Ryžių apkepas su obuoliais

3 stiklinės virtų ryžių 3 obuoliai 3 kiaušiniai 2 šaukštai sviesto 1/2 stiklinės džiūvėsių cukraus cinamono Obuolius nulupti, pašalinti sėklalizdžius, supjaustyti plonais griežinėliais. Kiaušinio baltymus gerai išplakti, trynius išsukti su cukrumi ir cinamonu. Sumaišyti su ryžiais. Dedant į košę baltymus, juos apibarstyti džiūvėsėliais. Maišyti labai atsargiai, verčiant nuo indo šonų į vidų, kad nebūtų suardyta […]

Itališkas jautienos – daržovių apkepas

1kg jautienos 3 paprikos 3-4 pomidorai 2 morkos 2 svogūnai 300g fermentinio sūrio 250g majonezo prieskonių, druskos pipirų, kmynų, petražolių 10 alyvuogių ( nebūtinai) Mėsą supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais ir atmušti. Kiekvieną gabaliuką pasūdyti, įdėti pipirų, pabarstyti prieskoniais ir apkepinti aliejuje. Apkeptą mėsą sudėti į keptuvę aukštais kraštais, visi gabalėliai turi siekti dugną. Sutarkuoti morkas […]

Daržovių apkepas

1 didelis agurotis (500-600 g) 6 pomidorai 1 didelis svogūnas 2 šaukštai alyvų aliejaus 1 šaukštelis druskos 3 šaukštai susmulkinto šviežio raudonėlio 100-200 ml aštraus tarkuoto sūrio Nuplaukite ir supjaustykite daržoves griežinėliais, o svogūnus – labai plonais žiedelias. Suberkite daržoves paeiliui į skardą ir apipilkite aliejumi. Apibarstykite prieskoniais ir tarkuotu sūriu. Kepkite 200 laipsnių karštumo […]

PERLINIŲ KRUOPŲ APKEPAS SU VARŠKE

2 stiklinės smulkių perlinių kruopų košės 400g varškės 3 kiaušiniai 0,5 stiklinės grietinės 3 šaukštai sviesto 2 šaukštai džiūvėsėlių 1 šaukštas aliejaus druskos, cukraus Į varškę įdėti 2 šaukštus sviesto, įmušti kiaušinius, truputi pasaldinti ir gerai ištrinti. Į paruoštą varškę sudėti košę ir gerai išmaišyti. Paruoštą masę sudėti į sviestų išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą skardą. […]

Makaronų apkepas

400g maltos jautienos, 2 svogūnai, 1 skiltelė česnako, 1 šaukštelis pipirų, 2 šaukštai sviesto, 1,5 stiklinės grietinės, 1,3 stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio, 2 stiklinės virtų makaronų. Keptuvėje pakepinti mėsą, kapotą svogūną ir sutrintą česnaką. Nupilti riebalus. Pasūdyti, pabarstyti pipirais ir gerai išmaišyti. Ištirpdyti sviestą, sumaišyti su grietine ir tarkuotu sūriu. Sudėti virtus makaronus ir mėsą, […]

Morkų ir bananų apkepas

500g morkų, 2 bananai, 100g cukraus, kiaušinis, 2 šaukštai miltų, šaukštelis cinamono, 100g migdolų, džiūvėsių. Morkas nuskusti ir virti garuose, kol suminkštės. Morkas sutrinti su bananais iki vientisos masės. Į šią masę sudėti cukrų, miltus, kiaušinį, cinamoną ir viską gerai išmaišyti. Indą, kuriame kepsime, ištepti sviestu ir pabarstyti džiūvėsiais. Kepti orkaitėje 150C apie 30 min. […]

Žiedinių kopūstų apkepas su pomidorų padažu

4 porcijoms: 1 žiedinio kopūsto galva (apie 750 g), 2 valg. šaukšt. sviesto, 1 riekelė baltos duonos, 50 g tarkuoto fermentinio sūrio, tarkuota 1 citrinos žievelė, 400 g pomidorų, ½ arbat. šaukšt. čiobrelių, žiupsnelis smulkintų krapų lapelių, druskos ir pipirų pagal skonį. Kopūstą nuvalyti ir suskirstyti žiedynais. Sudėti į kiaurasamtį ir gerai nuplauti po stipria […]

ŽUVIES APKEPAS SU JŪROS KOPŪSTAIS

žuvies filė žalių bulvių cukinijos jūros kopūstų fermentinio sūrio pomidorų padažo majonezo česnako Skardą ištepame riebalais. Pirmą sluosknį eiliuojame bulvių bei cukinijų griežineliais (eulutė bulvių, sekanti eilutė cukinijų). Antras sluoksnis – žuvies gabaliukų. Žuvį pabarstome žuvies prieskoniais, pipirais, druska. Trečias sluoksnis – jūros kopūstų. Juos tiesiog išbarstome ant žuvies. Į majonezą supilame pomidorų padažo, išspaudžiame […]