Apkepai

Rabarbarų apkepas su ryžiais

500g rabarbarų, 300g ryžių, 150g cukraus, 3 stiklinės pieno, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai sviesto, šaukštas džiūvesėlių, druskos. Ryžius išvirti, įdėjus druskos ir pusę nurodyto cukraus kiekio. Rabarborus supjaustyti 1,5-2 cm ilgio gabaliukus ir uždengus palaikyti 30min. karštame saldžiame vandenyje, po to juos išgriebti. Į atvėsusius ryžius sudėti trynius, išplaktus baltymus ir gerai išmaišyti. Į išteptą […]

Žieminis apkepas

300g kvietinės duonos, 250ml pieno, 75g margarino, 100g cukraus, 100g obuolių, 6 kiaušiniai, 150g figų arba datulių, 10 graikunių riešutų, vanilinio cukraus, druskos. Duonos riekeles užpilti pienu. Margariną, cukrų ir druską ištrinti, palaipsniui sudedant trynius. Išmaišyti, sudėti smulkintas datules arba figas, obuolius, kapotus riešutus, baltymus. Masę išdėti į riebalais išteptą formą ir kepti orkaitėje ant […]

GRIKIŲ KOŠĖS APKEPAS

150g grikių kruopų 0,5 l daržovių sultinio 300g morkų 200ml grietinės 50g sviesto 150g fermentinio sūrio 1 svogūnas 2 kiaušiniai 1 šaukštas džiūvėsėlių druskos,pipirų Grikius perlieti šaltu vandeniu. Vis pamaišant 15 min. virti sultinyje. Nukelti puodą nuo ugnies ir ataušinti. Morkas nuplauti ir nulupti, supjaustyti griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapoti. Keptuvėje ištirpdyti pusę sviesto, įpilti 3 […]

Grybų apkepėliai (Paštetėliai)

500 g pyrago, 2 stiklinės virtų kapotų grybų, 1 šaukštas sviesto, 0.5 stiklinės grietinės, 0.5 svogūno, 0.5 šaukšto miltų, 2 šaukštai trinto sūrio, pipirų, druskos. Džiovintus virtus grybus sukapoti, paspirginti svieste kartu su smulkiai supjaustytais svogūnais, pridėti miltų, grietinės ir keletą minučių patroškinti.Po to, jei yra, įdėti vieną trynį, druskos, pipirų ir išmaišyti.Nupjauta pluta pyragą […]

Ispaniškas apkepas

4 porcijoms reikės: 4 pomidorų, 2 svogūnų, 4 bulvių, 4 kiaušinių, 4 šaukštų pieno, 2 šaukštų susmulkintų petražolių, druskos, 2 šaukštų aliejaus, prieskoninių žalumynų, kaparių. Bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Virkite 3 min. pasūdytame vandenyje ir nukoškite. Svogūną supjaustykite griežinėliais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite tokia tvarka: bulves, svogūnus, […]

Šparagų ir ryžių apkepas

200 g šparagų, 200 g ryžių, 200 g koncervuotų žalių žirnelių, 100 g sviesto, 70 g fermentinio sūrio, kiaušinis, druskos, džiūvėsėlių. Išvirtus ryžius išmaišyti su lydytu sviestu.Šparagus nuplikyti vandeniu.Į sviestu pateptą ir džiūvėsėliais pabarstytą skardą dėti sluoksniais ryžius ir žirnelius bei šparagus.Ryžius pabarstyti tarkuotu sūriu, žirnelius ir šparagus – sulaistyti tirpintu sviestu.Viršutinį ryžių sluoksnį aptepti […]

Bulvių,svogūnų ir sūrio apkepas

žalių bulvių svogunai tarkuoto fermentinio sūrio riebalai formai 250 ml. pieno 125 ml. grietinėlės 3 šaukštai sviesto malti pipirai, muskato riešutas, druska Bulves nulupus plonai supjaustyti. Svogūnus apkepti. Formą ištepti riebalais. Dėti pusę bulvių su svogūnais. Pabarstyti prieskoniais ir uždėti tarkuotą sūrį. Vėl sluoksnį bulvių su svogūnais, juos apibarstyti prieskoniais. Uždėti sviestą. Pieną suplakti su […]

Duonos apkepas

1200g obuolių, 300g juodos duonos, 100g sviesto, 200g cukraus, 1 stiklinė grietinėlės arba pieno, 1 šaukštas kakavos miltelių, pusė šaukštelio cinamono miltelių. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti plonais griežinėliais. Juodą duoną rupiai sutarkuoti, sumaišyti su kakavos milteliais ir 100g cukraus. Obuolius pabarstyti cinamonu ir sumaišyti su likusiu cukrumi. Apkepo formą patepti sviestu ir dėti sluoksniais […]

Grikių košės apkepas

150g grikių kruopų, 0,5l daržovių sultinio, 300g morkų, 200ml grietinės, 50g sviesto, 150g fermentinio sūrio, svogūnas, 2 kiaušiniai, džiūvėsių, druskos, pipirų. Grikius perlieti šaltu vandeniu. Vis pamaišant, virti sultinyje 15 min. Nukelti puodą nuo ugnies ir ataušinti. Morkas nuplauti, supjaustyti griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapoti. Keptuvėje ištirpdyti pusę sviesto, įpilti 3 šaukštus vandens ir ištroškinti morkas […]

ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ APKEPAS

300 g žiedinių kopūstų druskos 100 g kukurūzų kruopų muskato riešuto 125 ml pieno 50 ml grietinėlės riebalų formai ištepti 2-3 pomidorai 60 g fermentinio sūrio Žiedinį kopūstą išskirstyti į žieydynus, nuplauti, 10 min. virti pasūdytame vandenyje. Užvirinti pieną, įberti žiupsnelį druskos ir nutarkuoto muskato riešuto. Po truputį įberti kukurūzų kruopas, maišant virti apie 5 […]