Desertai, saldumynai

Citrinų kremas

4 kaiušiniai, 1 stiklinė cukraus, 5 šaukštai citrinos sulčių, 10 g. želatinos. Tryniai ištrinami su cukrumi, suberiama sutarkuota pusės citrinos žievelė, supilamos citrinos sultys ir ištirpinta želatina. Į kremą įmaišius išplaktus baltymus, viskas supilstoma į aukštus bokalus ir paliekama, kad atšaltų.

Raudona košė su grietinėle

500 g raudonųjų serbentų, 250 g aviečių, 100 g juodųjų serbentų, litras vandens, 150 g cukraus, 50-60 g bulvių krakmolo. Perrinktas ir nuplautas uogas pavirinti labai nedideliame kiekyje vandens, paskui nuspausti per marlę.Gautas sultis pavirinti su cukrumi.Krakmolą ištirpinti nedideliame kiekyje vandens ir, nuolat maišant, supilti į uogų sirupą.Sirupą užvirinti ir tuojau pat nukelti nuo ugnies.Raudona […]

Ananasų flambe

(6 porcijos) flambé – apipiltas spiritu ir uždegtas patiekalas. 0,5 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės 0,25 puodelio apelsinų sulčių 1 šaukštelis krakmolo 0,5 šaukštelio malto imbiero 550 g konservuotų susmulkintų ananasų 2 šaukštai šviesaus romo 1,5 puodelių vanilinių ledų Keptuvėje sumaišykite apelsinų sultis ir žievelę, krakmolą ir imbierą. Sudėkite ananasus su sultimis. Virkite maišydami iki truputį […]

GAIVUSIS DESERTAS

200g gervuogių, 50 ml želė cukraus , 150 ml tirštos grietinėles, 2 šaukštai žele cukraus “Multi”, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 8 šaukštai kiaušinių likerio. Papuošimui: 4 gervuogės. Nuplaukite gervuoges. Sutrinkite. Užvirinkite uogas su želė cukrumi. Grietinėl išplakite su želė ir vaniliniu cukrumi. Į kiekviena stikline Įpilkite po 2 šaukštus kiaušinių likerio. Suberkite pakaitintas uogas. Padalinkite […]

Obuoliai vaniliniame padaže

6 obuoliai, 0,5l vandens, 1/2 stiklinės cukraus, 6 šaukštai juodųjų serbentų drebučių, vanilės, cukraus. Padažui: 0,5l pieno,šaukštas sviesto, šaukštas krakmolo, kiaušinis, šaukštelis vanilinio cukraus. Vidutinio dydžio obuoliai nulupami, šaukštu išskobiami sėklalizdžiai. Vanduo su cukrumi ir vanile užvirinamas, sudedami obuoliai ir verdama ant silpnos ugnies, kol suminkštėja. Kiaurasamčiu obuoliai išimami iš sirupo, sudedami į plokščią stiklinį […]

ŠOKOLADINIS KREMAS SU BANANAIS

500g varškės 100g šokolado 200g grietinės 2 bananai, 1 citrina 5 šaukštai cukraus 2 kiaušinių tryniai 2 šaukštai pieno 1 šaukštelis vanilinio cukraus Šokoladą sulaužyti gabalėliais ir įpylus pieno pakaitinti ant ugnies, kol išsilydys. Į varškę dėti kiaušinių trynius, suberti cukrų ir gerai išsukti. Į grietinę suberti vanilinį cukrų ir iki purumo išplakti. Nuo citrinos […]

Dribsniai su obuoliais ir jogurtu

Reikės: Dribsnių, mėgstamo jogurto, obuolių. Paimkite nedidelį dubenėlį,įberkite dribsnių.Tada nuplaukite obuolį ir supjaustykite mažais kubeliais.Ir galiausiai supilkite jogurtą, viską sumaišykite. SKANAUS!

Moliūgų suflė

6 porcijoms reikės: 600 g moliūgo minkštimo, 50 g cukraus, 2 kiaušinių, 2 šaukštelių tarkuotų džiūvėselių, 0,5 šaukštelio malto cinamono, 50 g maltų graikinių riešutų, vanilinio cukraus, 1 šaukšto cukraus pudros, 1 šaukšto tarkuoto šokolado. Moliūgą nulupkite, išvalykite sėklas, supjaustykite nedideliais kubeliais ir patroškinkite nedideliame kiekyje vandens ant mažos ugnies, kol suminkštės ir pradės irti. […]

DŽIOVINTOS SLYVOS SU ŠOKOLADINIU PUDINGU IR ŠOKOLADU

1 pakelis šokoladinio pudingo; 25 džiovintos slyvos; 1 stiklinė pieno; 100 g. baltojo šokolado; 50 g. kokosų traškučių. Pudingą paruošiame taip, kaip nurodyta ant pakelio. Slyvas nuplauname, keletą minučių paverdame piene ir paliekame 1 val., kad išbrinktų. Į lėkštę įdedame po šaukštą atvėsusio pudingo, ant jo uždedame iš pieno išimtą ir nuplautą slyvą, o aplink […]

DŽIŪVĖSIŲ PUDINGAS

300 g ruginių džiūvėsių po 100 g grietinės, cukraus 6 kiaušiniai 40 g sviesto cinamono Į maltus džiūvėsius supilti lydytą sviestą, gerai ištrinti, įpilti grietinę, trynius, cinamoną, cukrų ir išplaktus baltymus. Masę išmaišyti, sudėti į lėkštę ir aplieti lydytu sviestu