Desertai, saldumynai

Kapučino kremas

kremui : 2 šaukšteliai želatinos 2 šaukštai šalto vandens 2 stiklinės grietinėlės 0,5 stiklinės cukraus 3 šaukštai tirpios kavos 10 kiaušinio trynių papuošimui: 1 stiklinė grietinėlės, suplaktos iki netirštų putelių 1. Į maža indelį įdėti želatiną ir užpilti šaltu vandeniu, leisti išbrinkti ir ant labai silpnos ugnies ištirpinti . 2. Vidutinio didumo puode su metaliniu, […]

Obuolių putėsiai

800g obuolių, pusė šaukštelio malto cinamono, pusė stiklinės cukraus, 2 kiaušinio baltymai, pusė stiklinės raudonų uogų (vyšnių, aviečių), kapotų riešutų, uogienės. Obuolius iškepti orkaitėje, atvėsinti ir pertrinti per sietelį. Į obuolių košę sudėti cukrų, cinamoną , kiaušinių baltymus ir gerai išplakti mikseriu. Raudonas uogas perpjauti pusiau ir įmaišyti į išplaktas putas. Sudėti į mažus serviravimo […]

Saldūs putėsiai

4 porcijoms reikės: 2 šaukštelių želatinos, 350ml vandens, 5 šaukštų cukraus, 3 kiaušinių baltymų, 3 šaukštelių cukraus pudros, 1/2 šaukštelio citrinos sulčių, 100g braškių,ar kitokių uogų. Želatiną užpilkite virintu vandeniu ir palikite 15 min. pastovėti, kad išbrinktų. Tada suberkite cukrų ir kaitindama ant ugnies maišykite, kad želatina ištirptų, bet neužvirkite. Leiskite ataušti iki kambario temperatūros. […]

Amerikietiškas vyšnių piragas

Jums reikės: 1,5 stiklinės miltų 120 g sviesto 6 šaukštų cukraus žiupsnelio druskos 800 g vyšnių (be kauliukų) 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės 1 šaukšto krakmolo 1 trynio Paruoškyte trapią tešlą: užmaišykite miltus su sviestu, 2 šaukštus cukraus, druska, ir 3 šaukštais šalto vandens. Suminkykite ir 1 valandai įdėkite į šaldytuva. Vyšnias sumaišykite su […]

Obuoliai karamelės sirupe

400 g. obuolių, 1 stiklinė cukraus, 30 g. maltų riešutų, grietininių ledų, 0,5 citrinos. Obuoliai nulupami, šaukštu išimamos sėklidės. Puode silpnai parausvinamas cukrus, įpilamos 2 stiklinės vandens ir citrinos sultys. Į verdantį sirupą sudedamos obuolių puselės ir, uždengus puodą, patroškinama ant silpnos ugnies 10 minučių, žiūrint kad obuoliai nesutižtų. Išvirę obuoliai išimami, atšaldomi, o sirupas […]

Sušių širdelės

20 širdelių reikės: 3 šaukštų cukraus pudros, 20g imbiero, 200g virtų burokėlių, 150g rūkytos lašišos, 3 šaukštų obuolių acto, 200g ryžių, 1 šaukšto vasabio(spec. sušių prieskonis), šaukštelio juodojo sezamo, druskos. Į 250 ml verdančio vandens suberkite ryžius ir ant mažos ugnies virkite maždaug 10 min. Nukelkite nuo ugnies ir palikite uždengus dar 10 min. pastovėti. […]

Orkaiteje keptos figos

Reiks: Figu, Eiga: Ipjauti figas kryzmai is virsaus ir kepti orkaiteje 180 laipsniu temperaturoje. Truks kokias 7-8 minutes. Pastabos: Tinka su medaus padazu.

GAIVUSIS DESERTAS

200g gervuogių, 50 ml želė cukraus , 150 ml tirštos grietinėles, 2 šaukštai žele cukraus „Multi”, 1 šaukštelis vanilinio cukraus, 8 šaukštai kiaušinių likerio. Papuošimui: 4 gervuogės. Nuplaukite gervuoges. Sutrinkite. Užvirinkite uogas su želė cukrumi. Grietinėl išplakite su želė ir vaniliniu cukrumi. Į kiekviena stikline Įpilkite po 2 šaukštus kiaušinių likerio. Suberkite pakaitintas uogas. Padalinkite […]

Braškės su dribsniais ir plakta grietinėle

250 g. braškių, 70 g. avižinių dribsnių, 2 šaukštai cukraus, 10 g. sviesto, 0,5 stiklinės grietinėlės. Avižiniai dribsniai sumaišomi su 0,5 šaukšto cukraus ir paskrudinami svieste, atšaldomi. Į stiklinį pusdubenį sudedami dribsniai, , ant jų – pabarstytos cukrumi braškės. Ant viršaus užpilama plakta grietinėlė ir papuošiama uogomis.

Braškių punšas

500g braškių, 500g cukraus, pusė stiklinės šalto virinto vandens, 4 šaukštai dektinės, butelis (0,75l ) pusiau saldaus balto vyno, 1l gazuoto šaltinio vandens arba butelis (0,75l) sauso šampano. Uogas nuplauti, nuskabyti žiedsosčius ir sudėti į gilų stiklinį indą. Apšlakstyti vandeniu atskiesta dektine, apibarstyti cukrumi ir 1-2 val. palaikyti šaldytuve. kai visas cukrus bus ištirpęs, supilti […]