Amerikietiškas vyšnių piragas


Jums reikės:
1,5 stiklinės miltų
120 g sviesto
6 šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
800 g vyšnių (be kauliukų)
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės
1 šaukšto krakmolo
1 trynio

Paruoškyte trapią tešlą: užmaišykite miltus su sviestu, 2 šaukštus cukraus, druska, ir 3 šaukštais šalto vandens. Suminkykite ir 1 valandai įdėkite į šaldytuva. Vyšnias sumaišykite su citrinos sultimis ir žievele, likusiu cukrumi ir krakmolu. Atidėkite 30 min. Tešlą iškočiokite į du blynus. Vienu išklokite formos dugną ir subadykite šakute.
Kiaurasamtyje nukoškyte 1/3 vyšnių, o likusias sudėkite ant tešlos blynu ir patepkyte suplaktu tryniu. Ant viršaus dėkite nusunktas vyšnias ir truputi ispauskyte jas į tešlą. Kepkite 45 min iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.