Kapučino kremas


kremui :
2 šaukšteliai želatinos
2 šaukštai šalto vandens
2 stiklinės grietinėlės
0,5 stiklinės cukraus
3 šaukštai tirpios kavos
10 kiaušinio trynių
papuošimui:
1 stiklinė grietinėlės, suplaktos iki netirštų putelių

1. Į maža indelį įdėti želatiną ir užpilti šaltu vandeniu, leisti išbrinkti ir ant labai silpnos ugnies ištirpinti . 2. Vidutinio didumo puode su metaliniu, geriau nerūdijančio metalo dugnu įdėti grietinėlę,cukrų ir kavą, uždėti ant vidutinio karščio ugnies ir leisti užvirti. Nuimti nuo ugnies ir leisti pastovėti. Suplakti kiaušinio trynius iki švelniai gelsvos spalvos ir po truputi pilti karštą grietinėlės masę į kiaušinius ir be perstojo maišyti, maišyti kol indo dugnas bus vėsokas, po to įpilti ištirpintą skystą želatiną ir viską labai atsargiai išmaišyti. Maišyti ilgai labai nereikia, nes kiaušinių tryniai gali sukristi . 3.Supilti į 4 kavos puodelius maždaug po 3/4 puodelio ir dėti į šaldytuvą, šaldyti apie 2 val. Kai sustings uždėti plaktos grietinėlės putelių, užberti cinamono ir įsmeigti sausainėlį ar vafliuką