Indiška
4 porcijoms reikės:
1 Vištos,
šaukštelio malto imbiero,
šaukštelio kardamono,
šaukšto kario, druskos,
3 skiltelių česnako,
2 šaukštų aliejaus,
stambiai maltų pipirų,
2 šaukštų sviesto,
raudonųjų pipirų ir mairūno.
Vištą nuplaukite ir nusausinkite. Sumaišykite imbierą, kardamoną, karį, žiupsnelį druskos, sutrintą česnaką ir aliejų. Vištos odelę įpjaukite krūtinės ir blauzdelių srityse. Po odą įkiškite pasigamintą mišinį ir įtrinkite jį į mėsą. Dėkite vištą į orkaitę krūtine į viršų. Užpillkite 3-4 šaukštus vandens, pabarstykite sutarkuotu sviestu bei stambiai maltais pipirais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje kartkartėmis palaistydama atiradusiu skysčiu. Po 40 min. vištą apverskite ir kepkite dar 20-30 min. Į kepimo pabaigą vištos nebelaistykite, kad gražiai apkeptų odelė. Prieš patiekdama pabarstykite raudonųjų pipirų žirneliais ir mairūno lapeliais.