Desertai, saldumynai

NAMINĖ SAULĖGRĄŽŲ CHALVA

300g išlukštentų saulėgražų 100g sausainių trupinių 400g geltonųjų razinų 1 šaukštelis imbiero Saulėgražų sėklas truputi pakepiname sausoje keptuvėje kartu su razinomis. Pakepintą mišinį sumalame mėsmale, įdedame imbiero. Viską labai gerai išmaišome. Plokščią indą apibarstome trupiniais ir ten sudedame chalvą, viršų taip pat apibarstome trupiniais. Patiekiama supjaustyta kvadratėliais.

Varškės kukulaičiai su braškėmis

500 g braškių 500 g varškės 70 g cukraus tarkuota citrinos žievelė 3 kiaušinių tryniai 100 g džiūvėsių druskos cukraus pudros Kremui: 2 stiklinės pieno šaukštas krakmolo šaukštelis vanilinio cukraus šaukštelis aguonų Padažui užverdame piene 1,5 stiklinės pieno. Krakmolą išleidžiame likusiame piene ir supilame į verdantį pieną, suberiame vanilinį cukrų ir užverdame. Nuimame nuo ugnies […]

VAISIŲ DESERTAS

bananas kivi obuolys apelsinas ar mandarinas ledai (plombyras) bet koks sirupas Visus turimus vaisius supjaustyti kubeliais, užpilti šaukštu sirupo, ant viršaus užpilti ledų porcija. Labai skanu ir sotu, ypač besilaikantiems dietos. Svarbiausia daug vitaminų.

Vaisių salotos

reikės: 1Jogurto pak. (bet kokio) 2kiviu, 3bananu, 2apelsinu, 3obuoliu 2kriausiu… 3Graikisku riesutu Apelsinus, bananus, kivius, obuolius, kriauses supjaustikite kubeliais.Tada supjaustikite smulkiai graiskiskus riesutus. Kai supjaustote viska sudekite i dideli inda ir supilate jogurta viska maisote. Skanaus.

Saldūs koldūnai su varške

4 porcijos reikės: Tešlai: 350 g miltų, druskos, 1 kiaušinio. Įdarui: 400 g varškės, 1 trynio, žiupsnelio druskos, lazdelę vanilės, cukraus, 2-3 šaukštų razinų, šaukšto tirštos grietinės, pusės plytelės šokolado. Iš nurodytų komponentų ir 1 stiklinės vandens suminkykite tešlą. Suformuokite rutulį ir pridenkite dubenėliu, kad neapdžiūtų. Tuo tarpu sumalkite varškę, sudėkite trynį, druską, vanilės šerdies […]

Pasaka"

1 kg. riebios varškės, 5 tryniai, 200 g. sviesto, 1 stiklinė grietinėlės, 300 g. cukraus, 100 g. riešutų branduolių, 100 g. razinų, vanilės. Pusdubenyje ištrinti su cukrumi tryniai sumaišomi su grietinėle, pusdubenis įstatomas į verdantį vandenį, ir maišant kaitinamas, neduodant užvirti. Kremui sutirštėjus, nuimamas nuo ugnies, sudedamas sviestas, pertrinta varškė, nuplautos ir apdžiovintos razinos, sukapoto […]

Grietinėlės ir cukatų desertas

Jums reikės: 350g grietininių ledų, 2 šaukštų tirštos grietinės, 12 biskvitų, citrinos žievelės, 4 šaukštų likerio, pvz., juodųjų serbentų, šaukšto cukatų. Ledus sudėkite į indelį ir palaukite 10 min., kad aptirptų. Į kitą indelį supilkite grietinėlę ir suplakite. 2 šaukštus atidėkite papuošti, o likusią sumaišykite su ledais. Į ledų masę sudėkite citrinos žievelę ir pusę […]

Kavos ir šokolado kremas

1 stiklinė pieno, 20 g. maltos kavos, 20 g kakavos miltelių, 0,5 stiklinės cukraus, 4 kiaušiniai, 6 šaukštai vandens, 15 g. želetinos. Į verdantį pieną supilami kavos milteliai ir pakaitinama 10 min. Pusdubenyje ištrinami tryniai su cukrumi kakava, užpilami nukošta kava ir, įstačius pusdubenį į verdantį vandenį plakama, kol kremas sutirštėja. Kremui sutirštėjus, jis nuimamas […]

Uogų krepšelis

100 g braškių 50 g mėlynių 550 g miltų 50 g raudonųjų serbentų 30 g mielių 50 g geltonųjų serbentų stiklinė šilto pieno 50 g žemuogių 250 g sviesto 100 g uogų džemo kiaušinis 100 g mėgstamo likerio druskos 100 g plaktos grietinėlės 200 g sluoksniuotos tešlos Į 500 g miltų sudėkite mieles, išleistas šiltame […]

PYRAGAS DRUGELIS

1 kg sluoksniuotos tešlos, 1 kiaušinio trynys, 100 ml cukraus, Kremui: 200 ml varškės, 200 ml grietinės, 3 šaukštai fruktozės, 2 šaukšteliai vanilinio cukraus, 500 ml uogų. Papuošimui: Uogų. lškočiokite tešlą iki 1 cm storio ir iš jos pasidarykite 2 skritulius. Patepkite kiaušiniu ir apibarstykite cukrumi . Kepkite pagal instrukciją. Atvesinkite. lšplakite grietinę, varškę. fruktozę […]