Tortai ir pyragai

Uogienės pyragas

0.5 l. betkokios uogienės 1 arbat. šaukšt. sodos 3 kiaušiniai 1 stiklinė cukraus 3 stiklinės miltų Kiaušinius iki purumo išplakti su cukrumi, į uogienę įdėti sodos ir maišyti. Maišant uogienę – supilti kiaušinius, po to suberti miltus. Viską išmaišius tešlą pilti į riebalais išteptą skardą. Kepti 150 C karštumo orkaiteje 20-30 min. Skanaus!

Tortas "TIRAMISU"

2 šaukštai kakavos, 4 kiaušiniai (atskirti baltymus nuo trynių), 3 šaukštai cukraus, 250 g sūrio Mascarpone arba varškės, pakelis (apie 30 vnt.) biskvitinių sausainių, 200 g kavos likerio. Papuošimui: kavos pupelių. Išplakti trynius su cukrumi iki baltumo. Atsargiai po vieną šaukštą įmaišyti sūrį (varškės masę). Atskirame inde išplakti baltymus iki putų. Viską atsargiai išmaišyti. Pusę […]

Meliono ir grietinėlės pyragaičiai

(10 pyragaičių) 3 lakštai šaldytos sluoksniuotos tešlos (45×35 cm), atšildyti 400 g saldaus kondensuoto pieno 0,5 puodelio grietinės 1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės 0,3 puodelio šviežių citrinų sulčių 2 šaukštai melionų likerio (Midori) plonos meliono juostelės avietės (nebūtina) (Avietės) mėtų lapeliai (nebūtina) 1. Ištepkite keksiukų formas aliejumi, atidėkite. 2. Vieną sluoksniuotos tešlos lakštą ištepkite aliejumi. […]

Prancūziškas tortas

Trapiai tešlai reikės: 1/3 pakelio sviesto, 3 šaukštų cukraus, 1 trynio, stiklinės miltų. Plikytai tešlai reikės: 7 šaukštų sviesto arba margarino, žiupsnelio druskos, kupinos stiklinės miltų, 4 kiaušinių Pertepimui: 1/2 l pieno, vanilės lazdelės,5 kiaušinių, 3/4 stiklinės cukraus, 1 pakelio vanilinio kremo, 150g abrikosų uogienės. Užmaišykite trapią tešlą, suvyniokite į polietileną ir 30 min.įdėkite į […]

BERLYNO VARŠKĖS KEKSAS

100g cukatų 100g maltų migdolų 200g razinų, 50 ml romo 250g liesos varškės 200g cukraus, 170g sviesto 2 kiaušiniai, 500g miltų tarkuota 1 citrinos žievelė 1 šaukštelis kepimo miltelių 1 šaukštelis malto kardamono Aptepimui: 150g sviesto Apibarstymui: cukraus pudros Cukatas sumaišyti su migdolais, razinomis ir romu, palikti 30 min. pastovėti. Varškę ištrinti su cukrumi, sviestu […]

Napoleonas

Tešlai : 700 g miltų, 500g sviesto (gali būti per pusę su margarinu), kiaušinis, 4 dideli šaukštai grietinės, truputis druskos. Kremui : 500 g sviesto, 120 g miltų, 350 g cukraus, stiklinė pieno, 2 kiašinio tryniai, citrinos sultys. Miltus, kiaušinius, druską, grietinę ir atšaldytą sviestą kapoti tol, kol neliks sausų miltų.Tešlą suspausti, uždengti balta drobule […]

Aguonų tortas

1,5 stiklinės aguonų 1,3 stiklinės cukraus 1 stiklinė riešutų 2 šaukštai razinų 2 kiaušinių tryniai 5 kiaušinių baltymai cinamono, gvazdikėlių vanilinio cukraus Kremui: 1 stiklinė grietinės 3-4 šaukštai cukraus 1 šaukštelis vanilinio cukraus Aguonos užplikomos verdančių vandeniu, nusunkiamos ir 2-3 kartus sumalamos mėsmale. Baltymai išplakami iki standžių putų pabarstant kapotais riešutais bei aguonomis. Tryniai išsukami […]

Arbatinis pyragas

1 stiklinė labai stiprios mėgstamos arbatos 1 stiklinė cukraus 2 šaukštai aliejaus 1 šaukštelis sodos žiupsnelis druskos 4 šaukštai uogienės 1,5 stiklinės miltų sviesto formai patepti džiūvėsėlių formai pabarstyti Sodą sudedame į uogiene, išmaišome ir 5 min. paliekame. Paskui į uogienę supilame arbatą,aliejų, cukrų, druską, miltus. Viską labai gerai išmaišome. Formą ištepame sviestu ir pabarstome […]

TORTAS "SKRUZDĖLYNAS"

4 – 5 kiaušiniai 5 šaukštai grietinės truputis druskos miltų tiek, kiek reikia tešlai (apie 4 stiklines) pusė kilogramo riebalų virimui (gali būti kiaulienos taukai ar aliejus) Iš visų produktų gerai išminkome tešlą. Ją išmušame. Plonai iškočiojame (miltų ant lentos neberiame, o ją ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų). Supjaustome keturkampiais, maždaug 3 – 4 centimetrų […]

KAKAVINIS PYRAGAS SU MORENGAIS

350 g miltų 6 šaukštai minkšto margarino 200 g cukraus 1 kiaušinis 2 šaukštai kakavos nepilna stiklinė kefyro nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių 2 šaukštai susmulkintų apelsino žievelės cukatų žiupsnelis maltų gvazdikėlių Pyragui aptepti: 4 šaukštai uogienės 1 kiaušinio baltymas 1 šaukštas cukraus pudros 1/2 šaukštelio bulvių krakmolo Kefyrą, maragariną, kiaušinį ištrinti su cukrumi, kepimo milteliais […]