Meliono ir grietinėlės pyragaičiai
(10 pyragaičių)
3 lakštai šaldytos sluoksniuotos tešlos (45×35 cm), atšildyti
400 g saldaus kondensuoto pieno
0,5 puodelio grietinės
1 šaukštelis tarkuotos citrinos žievelės
0,3 puodelio šviežių citrinų sulčių
2 šaukštai melionų likerio (Midori)
plonos meliono juostelės
avietės (nebūtina) (Avietės)
mėtų lapeliai (nebūtina)
1. Ištepkite keksiukų formas aliejumi, atidėkite.
2. Vieną sluoksniuotos tešlos lakštą ištepkite aliejumi. Perpjaukite išteptą tešlos lakštą išilgai į tris dalis ir skersai – į penkias, gausite penkiolika apie 8,5×11,5 cm stačiakampių. Sudėkite keturis stačiakampius vienas ant kito tokiu būdu, kad viršūnės nepersiklotų. Sudėkite gautą tešlos formą į išteptą keksiuko formelę, jei reikia, suklostuokite tešlą taip, kad ji išklotų formelę. Pakartokite tuos pat veiksmus su kitais tešlos lakštais, pagamindami iš viso 10 pyragaičių. Atidėkite likusius penkis paskutinio lakšto stačiakampius kitam kartui.
3. Kepkite 1800C temperatūros orkaitėje apie 8 minutes arba iki auksinės spalvos. Palikite formelėje 5 minutes, kad atvėstų. Išimkite iš formelės; atvėsinkite ant vielinio padėklo.
4. Užpildui vidutiniame inde sumaišykite kondensuotą pieną, grietinę, citrinos sultys ir žievelę bei likerį. Maišykite apie 3 minutes arba kol mišinys truputį sutirštės. Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 4-6 valandoms.
4. Į kiekvieną iškeptą pyragaitį įdėkite 1/4 puodelio užpildo. Papuoškite meliono juostelėmis (kurias lengvai padarysite, naudodami daržovių skustuką) ir, jei norite, aviete bei mėtų lapelių.
Patiekite tučtuojau.