Gėrimai

Airiška kava (Sanono) III

1 porcija) 1 taurelė airiško viskio,2 šaukšteliai rudojo cukraus,1 puodelis karštos kavos,3 valg. šaukštai saldžios grietinėlės. Šis airiškos kavos variantas ruo-šiamas ne tipiškose stiklinėse, o ugniai atspariame puode.Vienai porcijai reikalingi 2cl airiško viskio ir 2 arbatiniai šaukšteliai rupaus rudojo cukraus įdedami į puodą. Viskis pašildomas, uždegamas ir užgesinamas karšta, dvigubo stiprumo kava. Tik tada gėrimas […]

Prancūziškas obuolių punšas

4-6 asmenims: 1 l stiprios arbatos, 100 g rudojo gabalinio cukraus, 500 g apyrugščiu obuoliu, 1/2 ananaso, 1/2 laimo, 1/2 cinamono lazdeles, 2 gvazdikėliai,po 3 kalendros ir pimento sėklas,1/8 I kalvadoso, 1/4 I grietinėlės, rudojo gabalinio cukraus p Paruošti stipria arbatą, supilti į puodą ir suberti gabalinį cukrų. Vaisius nulupti, supjaustyti plonais griežinėliais, įdėti į […]

Spanguolinė

Jums reikės: 1 stilkinės spanguolių, 0,5 stiklinės cukraus, 0,5l degtinės. Stiklainyje spanguoles užpilkite cukrumi, gerai sutrinkite ir palikite pastovėti per naktį. Tada užpilkite degtinę ir palikite pastovėti 10 dienų. Nukoškite per dvigubai sulenktą marlę.

Kavos gėrimas

1 šaukštas vaisinių ledų, 1 šaukštas grietininių ledų, 1 arbatinis šaukštelis plaktos grietinėlės, 1 arbatinis šaukštelis brendžio, gazuoto vandens. Ledai sudedami į aukštą stiklinę, užpilami brendžiu, įdedama grietinėlė. Išmaišius užpilama tiek gazuoto vandens, kad ledai pakiltų puta virš stiklinės.

VYŠNIŲ PIENO KOKTEILIS

100g pieno 100g grietininių ledų 25g vyšnių sirupo 25g vyšnių likerio 1 bananas Bananą supjaustyti gabaliukais. Viskas supilama į plakyklį ir labai gerai suplakama. Jokiu būdu nepadauginti likerio, nes didesnis kiekis gali sutraukti pieną.

Apelsinų likeris

Sumaišykite 225g cukraus su 250ml vandens, 250ml degtinės ir 3 storai nupjautomis apelsinų žievelemis. Atsargiai supilkite į butelį, užkimškite ir suplakite. Laikykite 1 mėn. ir dukart per dieną suplakite. Šį gėrimą galima pilti ant ledų ar patiekti su ledo kubeliais.

Arbata su pienu

2/3 stipraus arbatos antpilo, 1/3 pieno. Į gerai pakaitintus puodelius įpilti pieną, o paskui – arbatos antpilą. Būtent tokiu nuoseklumu pilant, gėrimas bus gero skonio, aromatingas. Arbata padeda įsisavinti pieną, todėl šis gėrimas labai tinka kenčiantiems nuo virškinimo trakto ligų.

Ananasų kokteilis

(2 porcijos) 0,3 puodelio šaldyto ananasų sulčių koncentrato (atšildyto) 1 puodelis vanilinių ledų 2-4 šaukštai pieno arba vandens Virtuviniame kombaine sumaišykite sulčių koncentratą, ledus ir pieną ar vandenį. Galite papuošti ananaso gabaliukais.

Duonos gira

5 litrai vandens, 1 kg džiovintos juodos duonos, 500 g. cukraus, 25 g. razinų, 50 g. mielių. Užvirinus vandenį, sudedama duona ir pavirinama 15 minučių. Nuėmus nuo ugnies palaikoma 3 – 4 valandas. Duona nukošiama, į skystį suberiamas cukrus, sudedamos irtrintos su cukrumi mielės ir palaikoma 12 valandų, kol išrūgsta. Nuėmus putą, gira supilstoma į […]

Rožių kriušonas

(1 litrui) 3 rožių pumpurai, 100 g. cukraus, 1 šaukštas degtinės, 3 stiklinės balto vyno, 1 stiklinė gazuoto vandens. Rožių pumpurai sudedami į asotį, užpilami cukrumi bei degtine ir uždengus palaikomi šaldytuve 1 valandą. Paduodant supilamas vynas, išimami rožių pumpurai ir supilamas gazuotas vanduo.