Gėrimai

Slyvų kisielius

2 – 2,5 stiklinės šviežių slyvų 2 stiklinės vandens 1/2 stiklinės cukraus 2 šaukštai krakmolo Slyvas nuplauti, išimti kauliukus, sudėti į puodą, užpilti vandienių ir virti 5 min., tada prtrinti uogas per setelį. Įberti cukraus, maišant užvirinti, supilti šaltame vandienyje išleistą krakmolą. Sutirštėjusį kisielių išpilstyti į desertinius indelius ir atšaldyti. Patiekiant ant viršaus galima uždėti […]

Vanilinis gėrimas

1 šaušktas vanilinio sirupo, 1 šaukštas apelsinų sirupo, 1 šaukštas grietininių ledų, gazuoto vandens, ledo. Sirupai ir ledai sudedami į stiklinę, išmaišomi ir užpilami gazuotu vandeniu. Įdedama ledo.

Kiaušinių punšas

4 tryniai, 200 g. miltinio cukraus, 2 stiklinės grietinėlės ar kondensuoto pieno, 0,5 stiklinės spirito. Tryniai išsukami su cukrumi, dalimis supilama grietinėlė, spiritas ir plakama, kol gaunama vientisa masė. Paduodant supilstoma į atšaldytas stiklines.

Mėtų gira

50 g mėtų, 5 l vandens, 2 stiklinės cukraus, 25 g mielių, 0.5 arbat. šaukštelio tarkuotos apelsino ar citrinos žievelės, 0.5 šaukšto citrinos rūgšties. Mėtos užplikomos verdančiu vandeniu, suberiamas cukrus, citrinos rūgštis, uždengiama ir laikoma 6-10 val. Perkošus sudedamos mielės ir paliekama rūgti šiltoje patalpoje, kol atsiras paviršiuje putų.Paruošta gira paskaninama tarkuota apelsino ar citrinos […]

Riešutinis kisielius

0,5 litro pieno, 50 g. krakmolo, 30 g. riešutų branduolių, 2 šaukštai cukraus, 1 trynys, vanilinio cukraus. Ištirpintas šaltame piene krakmolas supilamas į verdantį pieną, suberiamas cukrus, vanilinis cukrus, malti riešutai ir pavirinama 2 minutes. Atvėsus įplakamas trynys, kisielius supilamas į vandeniu perplautą pusdubenį ir pastatomas šaltoje vietoje. Paduodant išverčiamas į lėkštę, į kurią įpilama […]

"Bamboo"

1 stiklinei reikės: po 25 ml tamsaus ir baltojo romo, citrinos griežinėlio sulčių, 100 ml apelsinų sulčių, 3 kubelių ledo, 1-2 kokteilinių vyšnių, citrinų griežinėlių. Į indą kokteiliams ruošti supilkite abiejų rūšių romą, citrinos ir apelsinų sultis. Sudėkite ledą ir keletą kartų gerai sukrėskite. Gėrimą supilkite į aukštą stiklinę, įdėkite vyšnią, kraštus galite papuošti citrinų […]

Limonadas

2 citrinų sultys, 3 stiklinės gazuoto vandens, 6 gabalėliai cukraus. Cukrus ištirpinamas keliuose šaukštuose vandens, užpilamas sultimis ir gazuotu vandeniu.

GĖRIMAS HAVAJAI

100 ml šviežiai užplikytos ir atvėsintos juodos kavos; 100 ml ananasų sulčių; 50 g šokoladinių ledų riekele apelsino ir braškė papuošimui. Visus ingredientus supilkite j plakiklį ir suplakite. Supyle į stikline papuoškite apelsino riekele ir braške. Gėrimą patiekite su šiaudeliu.

Spanguolių gėrimas

0.5 stiklinės spanguolių, 1.5 šaukšto cukraus, 2 šaukštai medaus, 0.5 l virinto vandens. Spanguolės perrrenkamos, nuplikomos, pertrinamos ir perkošiamos.Likusios luobelės dar užpilamos vandeniu ir 3-5 min paverdamos ir perkošiamos.Medus ištirpinamas spanguolių nuovire, suberiamas cukrus.Viskas išmaišoma, atšaldoma.

Paprastas šokoladinis kokteilis

(5 porcijos) 4 puodeliai šalto neriebaus pieno (1 puodelis – apie 250 ml) 1 pakelis tirpių šokoladinio pudingo miltelių keli lašai vanilės ekstrakto 0,5 puodelio ledukų 1. Virtuviniame kombaine sumaišykite pieną, miltelius ir vanilę. 2. Uždenkite ir suplakite iki vientisos masės. Sudėkite ledukus; uždenkite ir plakite iki vientisos masės. Leiskite pastovėti 3 minutes, kad truputį […]