Gėrimai

Karamelinis punšas

1 citrina, 150 g. gabalinio cukraus, 1 stiklinė romo, 0,3 l balto vyno, 0,3 l virinto vandens. Citrinų žievelė nutrinama gabaliniu cukrumi. Cukrus sudedamas į puodą, paskrudinamas ir, užpylus vynu, maišant verdama, kol cukrus ištirpsta. Supilamas vanduo ir citrinos sultys, nukošiama ir prieš geriant atšaldoma.

Natūralus oranžadas

2 apelsinai, 1 citrina, 0.7 stiklinės cukraus, 3.5 stiklinės vandens. Vanduo su cukrumi užvirinamas ir atšaldomas.Į vandenį supilamos apelsinų ir citrinos sultys, pusės apelsino nutarkuota žievelė.Gėrimas išpilstomas į stiklines, įmetama ledo.Geriama per šiaudelį.

"AUKSINIS RAKTELIS"

40ml degtinės 20ml apelsinų likerio 1 kiaušinio trynys 20ml citrinų sulčių 20ml cukraus sirupo griežinėlis citrinos ledo gabaliukai Visus komponentus suplakti, supilti į taurę su ledukais ir puošti citrinos griežinėliu.

Serbentų ir vyšnių kisielius

400 g. raudonųjų ar juodųjų serbentų, 100 g. vyšnių ar aviečių, 1 stiklinė vandens, 50 gramų krakmolo, 5 šaukštai cukraus, citrinos žievelė.Uogos užpilamos vandeniu, pavirinamos ir pertrinamos per sietelį. Dalis skysčio atpilama, jame išleidžiamas krakmolas. Likęs skystis su cukrumi užvirinamas, įberiama sutrinta citrinos žievelė, supilamas krakmolas. Maišant pavirinama, supilama į šaltu vandeniu perplautą formą ir […]

Obuolių gėrimas

2 stiklinės obuolių sulčių, 0.5 stiklinės kmynų arbatos, medaus. Šaukštelis kmynų užplikomas 0.5 stiklinės verdančio vandens ir po 5 min. perkošiama.Kmynų arbata sumaišoma su sultimis.Paskaninama medumi.

Vyno ir alaus miksas

3/4l saldaus vyno, 1/2l šviesaus alaus, pusę šaukštelio vanilinio cukraus ir keletą gvazdikėlių pakaitinkite, bet neužvirinkite. Gerai sumaišykite, supilkite į stiklines.

Arbata su anyžiais

2 porcijoms reikės: 1,5 stiklinės vandens, šiek tiek anyžių, 3 erškėtrožių arbatos pakelių, 1/2 stiklinės raudonųjų greipfrutų sulčių, 1 šaukšto medaus Užvirkite vandenį su anyžiais.Juo užpilkite arbatą, po 10 min sumaišykite su greipfrutais ir medumi.

Svaiginantis punšas

1 šaukštelis žaliosios arbatos arbatžolių, 6 mėtos lapeliai, 150 ml degtinės, 1/2 l balto vyno, 1 kivis, 1 citrina, 2 šaukštai cukraus, 1/2 l gazuoto mineralinio vandens, ledo gabaliukų. Arbatžoles užplikyti 100 ml vandens. Arbatą atvėsinti ir nukošti. Mėtą užpilti degtine ir 1 val. palaikyti kambario temperatūroje. Po to sudėti ledą ir supilti vyną. Iš […]

Aviečių kokteilis

400 g šaldytų aviečių 6 šaukštai juodųjų serbentų likerio 1 l juodųjų serbentų arbatos cukrus pagal skonį 1 apelsinas Artinkite 30 gražesnių aviečių ir suverkite jas ant šešių medinių lazdelių. Sudėkite į šaldiklį. Likusias avietes atšildykite, pertrinkite per sietelį ir masę padalinkite po lygiai šešioms stiklinėms. Į kiekvieną jų įpilkite po šaukštą likerio ir išmaišykite. […]

Kava su amaretu

1/4 karštos tik užplikytos kavos 70ml amareto likerio 1 šaukštas plaktos grietinėlės 0,5 šaukštelio pakepintų migdolų plokštelių. Karštą kavą supilti į pašildytą taurę, supilti likerį ir išmaišyti. Ant viršaus uždėti plaktos grietinėlės ir pabarstyti migdolų plokštelėmis.