Kepiniai

Neįprastas batonas pradedantiems duonkepiams

Neįprastas batonas pradedantiems duonkepiams

Idėja išsikepti batoną galvoje sukosi jau seniai. Parduotuvėse kuris laikas neatrandu tokio, kuris man patiktų be pretenzijų. Vienas per sausas, kitas per saldus, trečias per daug “pieninis:… Anksčiau tokia išranki nebuvau, bet po vasaros svetur mūsiškiai batonai man patapo nebe tokie gardūs. Dabar, kai pamačiau kaip lengva išsikepti tą kasdienį sumuštinių pagrindą (?) abejoju, ar […]

Ant laužo skrudintos duonos riekelės

Ant laužo skrudintos duonos riekelės

Nuostabi nuostabi duona. Išties puikūs pietūs: ant laužo kepta duonytė su pomidoru ir mocarela. Niam. Kepiau iš:kelių duonos riekeliųporos šaukštų tarkuoto “Džiugo”keletos baziliko lapelių Kepu taip:Duonytę pabarstom sūriu ir bazilikais, dedam ant grotelių, kepam, kol sūris pasilydo. Tada apverčiam, dar porą minučių paskrudinam. Viskas, galima skanauti. Skanaus! Šaltinis: “Darbštuolės” žurnaliukas “Laužo kepsniai”

Sausainiai su majonezu

Sausainiai su majonezu

Paskutiniu metu turiu labai mažai laisvo laiko. Todėl ir į virtuvę užsuku rečiau. Čia pasiteisimas, kodėl rūtuliuko virtuvėj kol kas toks štilis 🙂 Na, o kartais būna ir taip, kad kai turi laiko daug, ima ir nesinori nieko gaminti. Taip buvo ir man ne per seniausiai, kai nuvažiavau pas tėvus, ir buvau paprašyta iškepti daug, […]

Svogūnų duona

Svogūnų duona

Kiek aš su ja privargau! Pirmiausia – tešla taip lipo prie rankų, kad dar apie 100 g miltų turėjau pridėti. Po to ji man kildama tiesiog plėtėsi  į šonus, kol tapo skardos dydžio! Baigėsi kantrybė, padalinus per pusę sudėjau tešlą į atskirus kepimo indus ir…ji iškepė! O galvojau, kad esu pasmerkta duonos kepime. Visgi nesuprantu, […]

„Panyras”

Šis sūris dažnai naudojamas vegetarinėje virtuvėje, taip pat labai populiarus indiškoje virtuvėje. Šį sūrį naudoja pietų patiekaluose: jį verda, troškina, kepa ir net gruzdina, juo įdaro duoną, pyragėlius, kepa maltiniustaip pat darant saldžiuosius patiekalus.  Panyras pasižymi tuo, kad kaitinant nesubyra, o įdėtas į troškinius ar padažus išbrinksta ir prisigeria skonio bei aromato. Šis sūris – […]

Duonelės su sėklomis

Duonelės su sėklomis

Kaip būna, kai ko nors nori mirk-gyvenk-turiu-gauti? Visą praeitą savaitę ieškojau Kornspitz ragelio recepto, nes užsimaniau išsikepti paragavusi Crustum kepyklėlėje. Deja, deja, šio austriško grūdų ragelio receptas tikriausiai saugomas po devyniais užraktais. Internete nieko gero neradau, nutariau perversti savo virtuvės biblioteką – irgi nieko. Galiausiai apsilankiau knygynuose – ieškojau ten esančiose kulinarinėse knygose, bet irgi […]

Duona pagal Xavier Barriga

Duona pagal Xavier Barriga

Duonos receptą radau savo numylėtame Karinos forume. Suintrigavo neįprastas duonos gamybos būdas, sukurtas ispanų virtuvės virtuozo Xavier Barriga. Taip pat patiko, kad šioje duonoje labai mažai mielių, o nustebino, kad pakyla puikiai ir iškepa porėta bei traškia plutele, na, tokia, kokią ir mėgstu. Kildinimas nekantriuosius gali truputį erzinti, nes susideda, berods, iš 5-ių etapų. Bet […]

Šampaniniai keksiukai

Šampaniniai keksiukai

Šampaniniai keksiukai JAV, pasirodo, yra pakankamai populiari Naujametinio stalo puošmena. Ir ne be reikalo – jie puikūs. Nors pats šampanas beveik nejuntamas tačiau praturtina keksiukus kažkokiu nenusakomu skoniu, kuris vilioja suvalgyti ne vieną ir ne du pyragaičius… Kadangi patyriau fiasko su šampaniniu kremu (jo nerekomenduočiau – per saldus, keistos konsistencijos) ir keksiukus valgiau tik kitą dieną, jie […]

Pynutės

Pynutės

Nepaisant to, kad jau turėjau savo mėgstamą, daug kartų išbandytą ir praktiškai tobulą mielinių bandelių receptą, šis nukonkuravo visus iki šiol bandytus mielinius kepinius. Nepriekaištingai minkštos, ne per saldžios ir dar su citrinos nata – nežinau ar gali bebūti geriau. Pastabos: Tešla gaunasi pakankamai lipni, bet jei minkai su kombainu, nėra jokių problemų. Jei norite […]

Nebelgiški vafliai

Nebelgiški vafliai

Žinau, kad dabar ypač madinga valgyti belgiškus vaflius – tiek su saldžiais priedais, tiek su sūriais. Bet aš prisiminiau tuos senus, tradiciškus, lietuviškus (nors, matyt, jie visai ne lietuviški). Jie gali tapti puikiu indeliu ledams arba kremui su vaisiais. Bet labai skanu ir vienus sutraškinti. Pastabos: Jei norite traškių vaflių, darykite juos plonesnius (įpylę tešlos, […]