Kepsniai

Kiaulienos kepsnys meksikietiškas

Jums reikės: 1 kg liesos kiaulienos, 1 šaukštelio kakavos miltelių, 1 šaukšto miltų, 0.5 šaukštelio trintų kmynų, raudonųjų ir juodųjų pipirų pagal skonį, žiupsnelio džiovintų raudonėlių, 2 šaukštų skysto medaus, 3 šaukštų grietinėlės, citrinos ir petražolių papuošti. Mėsą supjaustykite piršto storumo gabalais, sudėkite į keptuvą ir apie pusvalandį kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių […]

Veršienos kepsnys

6 porcijoms: 2 valg. šaukštai augalinio aliejaus; 2 ½ svaro veršienos kepsnio; 1 svaras šv. figų arba kriaušių, be kotelių, perpjautų pusiau; 1 didelio svogūno; ¾ puodelio sauso balto vyno; 4 džiovintų lauro lapelių; petražolių garnyrui; druskos Įkaitinkite orkaitę iki 375F. Aliejų įkaitinkite storadugniame kepimo inde ant dujinės vidutinės liepsnos. Įkaitus aliejui dėkite mėsą ir […]

Kad pavyktų kepsnys ant grotelių

Mėsą išimkite iš šaldytuvo mažiausiai prieš valandą. Mėsa bus sultinga jei rinksitės ne pernelyg liesą, kepant nepjaustysite, o sūdysite tik baigiant kepti. Jei spustelėjus mėsa įdumba, viduje ji dar neiškepusi, yra kraujo, jei elastinga- viduje bus rausva, jei jos nebegalima įspausti, kepsnys bus gerai iškepęs.

Kepsnys su feta sūriu ir alyvuogėmis

Jums reikės: 1 kg mišraus jautienos ir kiaulienos faršo, 150g feto sūrio, 100g žaliųjų alyvuogių, prikimštų paprikos, 150g rūkytos šoninės, 2 sudžiuvusių bandelių, 2 kiaušinių,3 svogūnų, 2-3 skiltelių česnako, indelio koncervuotų pomidorų (800 ml ), čili pipiriuko, 2 šaukštų aliejaus, raudonėlio, maltos paprikos, cukraus, riebalų formai, druskos, pipirų. Mėsos faršą,kiaušinius, bandeles, svogūną ir česnaką sumaišykite, […]

Draugų kepsnys

500 g jautienos išpjovos, 80 g svogūnų, truputis druskos, pipirų, muskato riešuto, 20 g aliejaus, 80 g morkų. Padažui : 100 g šviežių obuolių, 200 g majonezo, 100 g su burokėlių sultimis paruoštų krienų. Jautieną įtriname prieskoniais bei susmulkintais svogūnais ir 2 val. laikome šaltai. Tada jautieną apdedame morkų griežinėliais ir kepame orkaitėje. Mėsą galima […]

Sumuštiniai su sūriu

(1 porcija) Grilyje kepti sumuštiniai 100 g gryno jautienos faršo druskos šviežiai maltų pipirų 1 svogūnas 1 šaukštelis kondensuoto pieno 25 g sūrio (griežinėlis) Faršas lengvai ir greitai sumaišomas su druska, smulkiai supjaustytais svogūnais. Kas mėgsta, gali įdėti kondensuoto pieno. Formuojamas plokščias bifšteksas. Šis „kepsnys” dedamas į grilį ant grotelių ir kepamas apie 2-3 minutes. […]

Sojos dribsnių kepsnys

4 porcijoms reikės: 140g sojos dribsnių, 115g manų kruopų, 130g morkų, sojos padažo, druskos, vištienos prieskonių, vandens. Paniravimui: kviečių selenų, Kepimui:aliejaus. Sojos dribsnius užplikyti verdančiu vandeniu, kad dribsniai tik sudrėktų. Į karštą masę po truputį suberti manų kruopas. Sudėti nuvalytas, stambiai supjaustytas ir pakepintas morkas. Suberti prieskonius, druską, įpilti sojos padažo. Iš gautos masės formuoti […]

Keptos kalakutų šlaunelės

(2 porcijos) 2 kalakutų šlaunelės sviesto arba aliejaus druskos 4 lašinių juostelės Kalakuto šlaunelės aptepamos sviestu arba aliejumi, apibarstomos nedideliu kiekiu druskos, kryžmai apdedamos lašiniais ir kepamos įkaitusiame grilyje 6-7 minutes. Kartu galima kepti skersai perpjautas, storas obuolių skilteles, jas patepus sviestu, o baigiant kepti, skiltelės apibarstomos raudonaisiais pipirais. Kalakutienos kepsnys uždedamas ant pakepinto batono […]

Medžiotojų kepsnys

800g kiaulienos druskos, džiūvėsėlių 2 šaukštai sviesto 1 kiaušinis riebalų kepimui Įdarui: 150g kiaulienos faršo 4 svogūnai, šaukštelis riebalų pipirų, druskos Kiauliena supjaustoma tokiais gabalėliais kaip karbonadui, gerai išmušama ir pasūdoma. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami riebaluose. Į faršą sudedami kepti svogūnai, druska ir pipirai. Ant mėsos dedamas įdaras, ir suteikiama apvali forma. Gaminys pavilgomas […]

MEDŽIOTOJŲ KEPSNYS

800g kiaulienos druskos, džiūvėsėlių 2 šaukštai sviesto 1 kiaušinis riebalų kepimui Įdarui: 150g kiaulienos faršo 4 svogūnai, šaukštelis riebalų pipirų, druskos Kiauliena supjaustoma tokiais gabalėliais kaip karbonadui, gerai išmušama ir pasūdoma. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami riebaluose. Į faršą sudedami kepti svogūnai, druska ir pipirai. Ant mėsos dedamas įdaras, ir suteikiama apvali forma. Gaminys pavilgomas […]