Košės ir tyrės

Aluje kepti vištų sparneliai

Ingridientai: 8 vištų sparneliai 2 didelės morkos 3 skiltelės česnako 1 butelis alaus druska pipirai Paruošimo būdas: Sparnelius įtriname susmulkintu česnaku, druska, pipirais ir paliekame 1 val. uždengtame inde. Morkas nuskutame, supjaustome griežinėliais ir jais išklojame skardos dugną. Ant morkų sudedame vištų sparnelius ir užpilame alumi. Kepame 200°-230°C temperatūros orkaitėje. Kas 15 min. sparnelius palaistome […]

Bulvių sūris

1l išvirtų sumaltų bulvių, 3-4 kiaušiniai, 0,5 stiklinės kmynų, 2 šaukštai grietinėlės, truputis druskos. Bulvių masę sudėti į puodą, tą puodą įstatyti į kitą didesnį puodą su vandeniu ir virti. Bulvių košę maišyti, kol gerai įkaista. Tuomet įmušti kiaušinius, supilti grietinėlę, suberti kmynus ir gerokai druskos. Išsukti košę sukrėsti į sūrmaišį, užrišti ir paslėgti. Bulvių […]

Ryžių apkepas su obuoliais

3 stiklinės virtų ryžių 3 obuoliai 3 kiaušiniai 2 šaukštai sviesto 1/2 stiklinės džiūvėsių cukraus cinamono Obuolius nulupti, pašalinti sėklalizdžius, supjaustyti plonais griežinėliais. Kiaušinio baltymus gerai išplakti, trynius išsukti su cukrumi ir cinamonu. Sumaišyti su ryžiais. Dedant į košę baltymus, juos apibarstyti džiūvėsėliais. Maišyti labai atsargiai, verčiant nuo indo šonų į vidų, kad nebūtų suardyta […]

Bulvių sriuba

500 g jautienos ar kurios nors kitos mėsos su kaulais, 0.5 petražolės, 1/4 poro, 1/4 saliero, 10 pipirų, 1 lauro lapelis, 12 bulvių, 1.5 morkos, 1 svogūnas, 3 l vandens. Išvirti sultinį ir perkošti.Bulves nuvalyti, supjaustyti kubeliais ir sudėti į perkoštą, pasūdytą sultinį.Kai sultinys užvirs, sudėti pakepintas morkas, petražoles, svogūnus ir pavirinti 20 min.Tada įdėti […]

TROŠKINTA AVIENA SU MAIRŪNAIS

600 g sriuboje virtos avienos prieskonių (pipirų, mairūnų) prieskoninių daržovių (morka, petražolė, svogūnas) 3 skiltelės česnako šaukštas riebalų šaukštas miltų 2-3 pomidorai pusė stiklilnės grietinės druskos Prieskoninės daržovės stambiai sutarkuojamos (svogūnai smulkiai supjaustomi) ir viskas pakepinama riebaluose kartu su miltais. Česnakas ir mairūnai sugrudami su druska. Virta aviena supjaustoma nedideliais gabaliukais ir viskas sudedama į […]

Smėlinis pyragas

400g miltų, 50g sviesto, 1 stiklinė grietinės, 4 tryniai, 1 stiklinė obuolių košės, pusė stiklinės cukraus pudros. Persijotus miltus sumaišyti su cukraus pudra, sudėti kiek paplakus trynius, sviestą, grietinę ir užminkyti tešlą. Palaikyti šaldytuve, kad kiek sustingtų. Kepimo formą iškloti vaškiniu popieriumi, patepti sviestu. Tešlą padalyti į dvi dalis. Vieną, didesnę, pakočioti ir sudėti į […]

VIRTA ANTIS GRYBŲ PADAŽE

Antis prieskoninių daržovių (morkų, petražolių, salierų, svogūnų) lauro lapelis truputis druskos Padažui: džiovintų grybų, svogūnas 2 šaukštai sviesto 2 šaukštai miltų stiklinė grietinės pipirų druskos pagal skonį Išdarinėta nepjaustyta antis užpilama karštu pasudytu vandeniu ir verdama neuždengta, kol suminkštėja. Baigiant virti, sudedamos pakepintos prieskoninės daržovės. Padažui nuplauti grybai išverdami mažame kiekyje vandens, supjaustomi juostelėmis ir […]

Žuvies kukuliai pomidorų padaže

1kg žuvies(menkės,ešerių ar kt) 2 riekeles pyrago, pieno pyragui sumirkyti, 1 kiaušinis, 2 svogūnai, 1/3 stiklinės aliejaus, 2 šaukštai grietinės, 3 šaukštai pomidorų košės, maltų pipirų, druskos, cukraus. Žuvį išvalyti, nulupti, pašalinti kaulus ir sumalti mašinėle kartu su piene mirkytu pyragu ir aliejuje spirgintu svogūnu. Įdėti kiaušinį, pipirų, druskos, masę išmaišyti ir padaryti kaštono dydžio […]

PERLINIŲ KRUOPŲ APKEPAS SU VARŠKE

2 stiklinės smulkių perlinių kruopų košės 400g varškės 3 kiaušiniai 0,5 stiklinės grietinės 3 šaukštai sviesto 2 šaukštai džiūvėsėlių 1 šaukštas aliejaus druskos, cukraus Į varškę įdėti 2 šaukštus sviesto, įmušti kiaušinius, truputi pasaldinti ir gerai ištrinti. Į paruoštą varškę sudėti košę ir gerai išmaišyti. Paruoštą masę sudėti į sviestų išteptą bei džiūvėsėliais pabarstytą skardą. […]

Senolių pyragas

5 kiaušiniai, 5 šaukštai cukraus, 5 šaukštai miltų, stiklinė aguonų, pakelis vanilės, stiklinė razinų. Kremui: 200g sviesto, 0,5l virtos nesaldžios obuolių košės, pakelis vanilės, stiklinė susmulkintų riešutų. Kiaušinio trynius išsukti su cukrumi, suberti miltus, nuplautas, nusausintas razinas, iki standžių putų išplaktus baltymus. Išmaišyti, pilti į paruoštą skardą ir kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 45-60 min. […]