Košės ir tyrės

ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ APKEPAS

300 g žiedinių kopūstų druskos 100 g kukurūzų kruopų muskato riešuto 125 ml pieno 50 ml grietinėlės riebalų formai ištepti 2-3 pomidorai 60 g fermentinio sūrio Žiedinį kopūstą išskirstyti į žieydynus, nuplauti, 10 min. virti pasūdytame vandenyje. Užvirinti pieną, įberti žiupsnelį druskos ir nutarkuoto muskato riešuto. Po truputį įberti kukurūzų kruopas, maišant virti apie 5 […]

Bandos ant kopūstlapių

8 kopūstlapiai, 300 g perlinių kruopų, 500 g bulvių, 4 stiklinės pieno arba rūgpienio, 2 arbatiniai šaukšteliai druskos, truputį sviesto. Išmirkyti perlines kruopas piene arba rūgpienyje.Pasūdytame vandenyje išvirti bulvess ir sutrinti košę.Šią košę sumaišyti su išmirkusiomis kruopomis.Suformuoti iš tešlos 4 bandas, padėti kiekvieną ant kopūstlapio ir pridengti kitu kopūstlapiu.Kopūstlapių paviršių gerai įtrinti lašiniais arba sviestu.Kepti […]

Įdaryti svogūnai

6 svogūnai, 100 g rūkyto kumpio, 1 šaukštas pomidorų košės, 1 šaukštas sviesto, 50 g sūrio, 0.5 stiklinės pomidorų padažo. Saldžiuosius svogūnus nulupti ir pamerkti į šaltą vandenį 12 val., nupjauti viršūnę, išimti vidurį ir apvirti pasūdytame vandenyje.Išimtą svogūno vidurį sukapoti, paspirginti kartu su smulkiai pjaustytu kumpiu, atvėsinus pridėti šaukštą grietinės ar pomidorų košės ir […]

RYŽIŲ APKEPAS SU VARŠKE

100g ryžių 40g razinų 40g varškės 1 kiaušinis 30g cukraus 3 šaukštai grietinės vanilinio cukraus sviesto formai ištepti džiūvėsėlių formai pabarstyti Užpilimui: grietinės ar uogienės Išverdame byrę ryžių košę, sudedame varškę, su cukrumi išplaktą kiaušinį, razinas, vanilininį cukrų. Viską labai gerai išmaišome. Kepimo formą ištepame riebalais, pabarstome džiūvėsiais. Į fomą sudedame paruoštą masę, išlyginame paviršių […]

Veršienos piršteliai

0,5kg veršienos, 50g sviesto, kmynų, 1 kiaušinis, miltų, 100g grietinės, krapų, druskos, vandens. Įdarui: 200g slyvų(rūkytų). Veršieną supjaustyti gabaliukais, išmušti, pabarstyti kmynais, druska. Slyvas išmirkyti, išimti kauliukus.Ant išmuštos mėsos gabalo dėti po 3-5 slyvas, stipriai susukti, pavolioti išplaktame kiaušinyje ir miltuose. Įkaitintuose riebaluose apkepinti abi puses, paskui dėti į troškintuvą, užpilti vandeniu, patroškinti. Kai mėsa […]

Vištienos kukuliai

0,5 kg vištienos 2-3 riekelės pyrago pusė stiklinės pieno šaukštas sviesto kiaušinis pusė stiklinės grietinės arba grietinėlės prieskonių druskos prieskoninų daržovių stiklinė svogūnų padažo Mėsa sumalama kartu su piene išmirkytu ir nuspaustu pyragu, įmušamas kiaušinis, sudedami prieskoniai, sviestas, pasūdoma, gerai išmaišoma ir jei masė tiršta, atskiedžiama grietinėle. Daromi vydutinio dydžio kukuliai ir verdami nedideliame vandens […]

Grikių kotletai su ikrais

200 gr. grikių, 4 kiaušiniai, 300 gr. menkės ikrų 1 svogūnas, 1 česnako skiltelė, kvep. pipirai, truputis vegetos, pagal skonį druskos. Išvirti grikių košę, visus komponentus sumaišyti ir kepti kaip kotletus. Galima pagardinti padažu. Valgyti su daržovemis.

Tešloje kepta lašiša

500 g lašišos filė, stiklinė miltų, kiaušinis, 1/8 l šviesaus alaus, ½ citrinos, druskos, kepimo aliejaus. Žuvis nuplaunama, supjaustoma juostelėmis, pasūdoma, apšlakstoma citrinos sultimis. Iš miltų, kiaušinio, alaus bei druskos užmaišoma tešla (ji valandą palaikoma). Žuvies gabalai pavoliojami miltuose, suvilgomi paruoštoje tešloje, sudedami į verdantį aliejų (žuvis turi būti apsemta) ir iškepami. Iškepta žuvis patiekiama […]

Kepti kalakutų sparneliai

4 kalakutų sparneliai, 100g majonezo, 2-3 skiltelės česnako, truputis druskos, pipirų. Kalakutų sparnelius nuplauname. Majonezą sumaišome su susmulkintu česnaku, įberiame druskos, pipirų, įtriname mėsą ir laikome ją apie 2 val.Tada sparnelius kepame orkaitėje, riebalais pateptoje skardoje apie 1,5 val., kol mėsa suminkštėja. Valgome su bulvių koše, konservuotais obuoliais arba slyvomis, daržovių arba vaisių salotomis.

Vasariniai suktinukai

4 porcijoms reikės: 400 g sultinio šiek tiek šafrano 200 g kuskuso kruopų 8 ryžių lakštų 1 baklažano 1 geltonosios paprikos 1 cukinijos 1/2 šaukšto aliejaus 200 g konservuotų pomidorų druskos, pipirų, cukraus, cinamono 100 g mažų pomidoriukų 4 šakelių raudonėlių 1 l aliejaus virti Užvirinkite 200 ml sultinio su šafranu ir užpilkite kuskuso kruopas. […]