Ledai ir šerbetai

TRADICINIAI VANILINIAI LEDAI

180g cukraus 1 šaukštelis vanilininio cukraus 250ml pieno 6 kiaušinių tryniai 500ml grietinėlės Išeiga: 1,2 l ledų Cukrų ir vanilininį cukrų sudėti į ugniai atsparų nedidelį indą. Supilti pieną. Dubenėlį įstatyti į puodą su verdančiu vandeniu ir maišyti, kol masė užvirs. Pieną nukelti nuo viryklės. Kiaušinio trynius sudėti į ugniai atsparų indą ir po truputį […]

Šokoladinis kremas su bananais

500g varškės 100g šokolado 200g grietinės 2 bananai, 1 citrina 5 šaukštai cukraus 2 kiaušinių tryniai 2 šaukštai pieno 1 šaukštelis vanilinio cukraus Šokoladą sulaužyti gabalėliais ir įpylus pieno pakaitinti ant ugnies, kol išsilydys. Į varškę dėti kiaušinių trynius, suberti cukrų ir gerai išsukti. Į grietinę suberti vanilinį cukrų ir iki purumo išplakti. Nuo citrinos […]

šerbetas

Gaivusis šaldytas šerbetas SORBEST 100g šerbeto SORBEST šaukštas degtinės. Viską gerai išmaišyti ir įdėti į šaldyklį 90 minučių. Skanaus!

"ARKAS"

2-3 kiaušiniai 1/3 stiklinės grietinės 1 l pieno 4-5 šaukštai cukraus šviežių arba konservuotų vaisių Inde, pastatytame ant puodo su verdančiu vandeniu, išplakti kiaušinius, supilti grietinę. Viską supilti į verdantį pasaldintą pieną. Kai suvirs, perkošti per labai tankų sietelį (arba per drobės maišelį). Persunkus, masę palaikyti šaldytuve, perdėti ant lekštės, papuošti plakta grietinėle (su cukrumi) […]

JAZMINŲ ŠERBETAS

500ml stiprios jazminų arbatos 140g cukraus pudros 1 šaukštas supjaustytų mėtos lapelių 1 šaukštas citrinos sulčių 2 šaukštai apelsinų sulčių 1 kiaušinio baltymas tarkuotos apelsino žievelės papuošimui Mėtos lapelius sutrinti su cukraus pudrą. Supilti perkoštą arbatą ir maišyti, kol cukrus ištirps. Supilti citrinos ir apelsinų sultis. Atšaldyti. Mišinį per koštuvėlį supilti į plokščią metalinį dubenį […]

RIEŠUTINIAI LEDAI

500ml pieno 190g cukraus 1 šaukštas kukurūzų miltų 375ml kondensuoto pieno 2 šaukštai kapotų pistacijų 2 šaukštai kapotų migdolų 2 šaukšteliai rožių vandens (ar kitokio, kurio galima nusipirkti parduotuvėse) Išeiga: 1,0 l ledų Pieną su cukrumi supilti į vidutinio dydžio puodą. Maišyti ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol pienas pakils, o cukrus ištirps.Kukurūzų miltus sumaišyti […]

Vaniliniai ledai

180g cukraus 1 šaukštelis vanilininio cukraus 250ml pieno 6 kiaušinių tryniai 500ml grietinėlės Išeiga: 1,2 l ledų Cukrų ir vanilininį cukrų sudėti į ugniai atsparų nedidelį indą. Supilti pieną. Dubenėlį įstatyti į puodą su verdančiu vandeniu ir maišyti, kol masė užvirs. Pieną nukelti nuo viryklės. Kiaušinio trynius sudėti į ugniai atsparų indą ir po truputį […]

Uogų sorbetas

Labai paprastas receptas kuriam reikia šiek tiek uogų (melyniu, vysniu, zemuogiu, braskiu ir t.t.)ir spanguolių sulčių. Uogas sutrinti arba sumalti, įpilti šiek tiek spanguolių sulčių. Aš nenaudojau cukraus, tai gavosi truputi rūgštokas, bet labai tinka karštą dieną. Jei naudojate avietes, galima pertrint per sietelį, kad nebūtų sėklyčių. Tinka saugoti šaldiklyje iki 1 mėn.

Obuolių tyrės ledai

2,5 stiklinės obuolių tyrės, 1 stiklinė apelsinų sunkos, 1/4 šaukštelio citrinos sunkos, 3 didelių kiaušinių baltymai, 3 šaukštai cukraus Išmaišyti obuolių tyrę, apelsinų ir citrinos sunką. Supilti į keturkampę stiklinę formą ir palaikyti šaldymo kameroje kol pradės šalti. Išplakti baltymus (įberti žiupsnelį druskos, kad būtų standesni). Plakant po truputį supilti cukrų ir apšalusią obuolių tyrę. […]

"Rabarbarų ledai"

600 g rabarbarų, 50 ml vandens, 150 ml cukraus, 600 g plaktos grietinėlės, 100 ml cukraus pudros, šviežių braškių. Nuluptus rabarbarus supjaustyti 2 cm gabalėliais ir 10 min. patroškinti.Vėliau sutrinti su cukrumi ir ataušinti.Grietinėlę išplakti su cukraus pudra.Į desertines vazeles dėti 2-3 šaukštus rabarbarų piurė, ant viršaus grietinėlės.Papuošti braškėmis.