JAZMINŲ ŠERBETAS


500ml stiprios jazminų arbatos
140g cukraus pudros
1 šaukštas supjaustytų mėtos lapelių
1 šaukštas citrinos sulčių
2 šaukštai apelsinų sulčių
1 kiaušinio baltymas
tarkuotos apelsino žievelės
papuošimui

Mėtos lapelius sutrinti su cukraus pudrą. Supilti perkoštą arbatą ir maišyti, kol cukrus ištirps. Supilti citrinos ir apelsinų sultis. Atšaldyti.
Mišinį per koštuvėlį supilti į plokščią metalinį dubenį ir šaldyti 2 valandas. Poto viską sudėti į nedidelį indą ir išplakti elektriniu maišykliu. Vėl supilti į plokščią dubenį ir šaldyti 1 val.
Elektriniu maišykliu standžiai standžiai išplakti baltymą. Atšaldytą ledų masę sudėti į gilų indą. Baltymus atsargiai įmaišykite į šerbetą ir vėl šaldykite. Kai sustings formuoti rutuliukus ir tiekti desertinėse taurėse, papuoštus tarkuoto apelsino žievele.
Šerbetui tinka ir kitos kvapnios arbatos, pavyzdžiui, ramunėlių ar mėtų.