Padažai

Vyšnių padažas

Šis pikantiškas padažas tinka su paukštiena ir kepsniais. 1 puodelis vyšnių sviesto 1 citrina druska cinamonas migdolų aliejaus 1 šaukštelis kukurūzų krakmolo (arba 0,5 šaukštelio bulvių krakmolo) Išverdamas 1 puodelis vyšnių, joms išimami kauliukai, vyšnios smulkiai sukapojamos ir gerai sumaišomos. Vyšnios sušildomos svieste, į kurį dar įpilama citrinos sulčių, įberiama tarkuotos citrinos žievelių, žiupsnelis druskos, […]

Razinų padažas

2 šaukštai riebalų, 1 svogūnas, 1,5 šaukšto miltų, 2 stiklinė sultinio arba daržovių nuoviro, 0,5 stiklinės vyno, 0,5 stiklinės razinų, druskos, aštraus padažo, cukraus, 2 šaukšteliai stiprios kavos ar arbatos, (2 šaukštai rauginto pieno). Riebalus ištirpinti, juose pakepinti kapotą svogūną, apibarstyti miltais, ir dar pakepinti, kol miltai pagels. Įpilti sultinio arba daržovių nuoviro, pridėti prieskonių […]

Totoriškas padažas

Į majonezo padažą įdėkite 1/2 ryšelio smulkintų svogūno laiškų,2 supjaustytus konservuotus agurkus, 3 marinuotus grybus, 2 kietai virtus kiaušinius (baltymus susmulkinkite, o trynius sutrinkite). Visi šie padažai tinka prie mėsos,paukštienos, bulvių ir kiaušinių.

Uogų padažas desertams

Reikės: Saldžių uogų (mėlynių, braškių, aviečių) cukraus Eiga: Uogas pakapokite peiliu, apibarstykite cukrumi, palaukite kol paleis sultis. Pertrinkite per smulkų sietą ir užvirinkite. Pridėkite cukraus pagal skonį. Pastabos: Tinka naudot nebelabai gerai atrodancios uogos (bet ir ne sugedusios). Tikrai sueis su bet kokiais desertais – ledais, pyragais. Jei daug cukraus dėsite, laikysis nesugedusios šaldytuve tikrai […]

Pomidorų padažas grilio patiekalams

1 puodelis alyvų aliejaus 0,5 puodelio švelnaus vynuogių acto 2-3 pomidorai (Pomidorai) 1 agurkas (Agurkas) garstyčių miltelių cukrus druską baltieji pipirai Gerai sumaišoma 1 puodelis alyvų aliejaus, 1/2 puodelio švelnaus vynuogių acto, 2-3 nuplikyti karštu vandeniu, nuvarvinti ir smulkiai supjaustyti pomidorai, 1 labai smulkiai supjaustytas agurkas, garstyčių ant peilio galo, daug cukraus, truputis druskos ir […]

Ispaniškas grybų padažas

50g sviesto 150g pievagrybių 50g pusiau sauso balto vyno 50g sultinio 500g pomidorų sulčių 25g miltų Sviestą ištirpinti keptuvėje. Grybus supjaustyti riekutėmis ir kepti apie 5 minutes. Į grybus supilti miltus ir išmaišyti, paskiau supilti sultinį, pomidorų sultis ir vyną. Viską išmaišyti ir virti apie 15 minučių. Padažas patiekiamas prie jautienos, kiaulienos bei šernienos patiekalų.

Alfonso XIII padažas

1 puodelis alyvų aliejaus 0,3 šaukšto vynuogių acto 1 šaukštas labai smulkiai supjaustytų salierų 1 šaukštas susmulkintų marinuotų alyvuogių druskos pipirų cukraus Gerai išmaišoma 1 puodelis alyvų aliejaus, 1/3 šaukšto vynuogių acto, 1 šaukštas labai smulkiai supjaustytų salierų, 1 kupinas šaukštas susmulkintų marinuotų alyvuogių, druskos, pipirų ir truputis cukraus. Kas mėgsta, gali padažą pagardinti 1-2 […]

Mango salsa

Reikės: Mango, Poros pomidorų, Kukurūzų skardinės, 2 raudonųjų čili pipirų, Žiupsnelio kapotų petruškų, Šiek tiek gero alyvų aliejaus. Eiga: Pomidorus perpjauti į keturias dalis, išpjovus sėklas, mėsingąją pomidoro dalį supjaustyti kubeliais. Mango vaisių supjaustyti kubeliais. Viską sumaisyti. Tinka vartoti prie keptos anties krutinėlės su kari padažu.

Šaltas aštrus padažas

1 šaukštas sviesto, 2 šaukštai miltų, 1 – -1,5 stiklinės sultinio, druskos, pipirų, 1 kiaušinio trynys, 3 – 4 šaulštai aliejaus, 1 šaukštas citrinos sulčių, 1 šaukštelis cukraus, (2 šaukštai kapotų žalumynų arba pomidorų tyrės, aštraus, padažo). Sviestą ištirpinti, pakepinti miltus, kol pagels. Įpilti sultinio, pavirinti 8 – 10 minučių, ataušinti. Į šaltą padažą įmaišyti […]

Padažai prie salotų

Aštrus: Šaukštą vyno acto išmaišykite su druska, pipirais ir cukrumi(kad būtų aštriau, įdėkite garstyčių) ir maišydama įpilkite 3 šaukštus aliejaus. Galite suberti susmulkintus žalumynus. Safario 5 šaukštus majonezo sumaišykite su 2 šaukštais grietinės ir 2 šaukštais kečupo. Įdėkite šaukštą tarkuotų krienų, truputį citrinų padažo, sutrintą česnako,skiltelę ir po šaukštą smulkintų krapų ir petražolių. Pagardinkite pipirais, […]