Salotos

Mišrainė su mėsa ar žuvimi

2 bulvės, 2 morkos, 1 burokėlis, 1 petražolė, 0.5 saliero, 0.5 stiklinės pupelių arba žirnelių, 150 g virtos ar keptos jautienos, veršienos ar paukštienos, 1 raugintas ar 2 marinuoti agurkai, 1/4 kopūsto gūžės, 1 kiaušinis, 1/3 stiklinės aliejaus, acto, druskos, cukraus pagal skonį. Daržoves paruošti taip pat, kaip gaminant daržovių mišrainę.Petražoles bei salierus išvirti mėsos […]

Burokėlių ir vištų kepenėlių salotos

6 vidutinio dydžio vištų kepenėlės, 3 vidutinio dydžio virti burokėliai, 4 šaukštai acto, 3 šaukštai alyvų aliejaus, 2 šaukštai susmulkintų petražolių, truputis druskos ir pipirų. Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepame kepenėles. Tuomet jas išimame iš keptuvės, o į joje likusias sultis įpilame 2 šaukštus šaltu vandeniu atskiesto acto. Sudedame atgal kepenėles. Burokėlius ir jau atvėsusias […]

Agurkų salotos su paprika

2 agurkai, saldusis ankštpipiris, 3 pomidorai, 4 ridikai, kiaušinis, svogūnų laiškų, 1/2 stiklinės grietinės su majonezu, petražolių, salotų lapų, krapų,druskos. Paruoštas daržoves supjaustyti- kvadratėliais, pomidorus- skiltelėmis, ankštpipirį- šiaudeliais, ridikus- griežinėliais. Sumaišyti, sudėti į salotinę, užpilti pasūdytu grietinės ir majonezo mišiniu, apibarstyti žalumynais, papuošti kietai išvirto kiaušinio griežinėliais, salotų lapais.

Žieminių bulvių salotos su duonos kubeliais

I. 2-3 žieminės bulvės, citrinos rūgšties,(ant peilio galo), 2 šaukštai aliejaus, juodos duonos riekutė, 1-2 morkos, petražolių lapelių, druskos. Žiemines bulves nuplauti, nuskusti, dar kartą nuplauti ir supjaustyti kubeliais, pabarstyti citrinos rūgštimi. Duoną pjaustyti kubeliais. Į salotinę sudėti bulves, duoną, užpilti pavirintą ataušusį aliejų su stambiai tarkuotomis morkomis, pagal skonį pasūdyti. II. Duonos,3-4 skilteles česnako, […]

Juodųjų ridikų salotos

300g juodųjų ridikų, 3-4 svogūnai, 3 šaukštai aliejaus, pipirų,druskos, žalumynų. Ridikus stambiai sutarkuoti, nuplikyti karštu vandeniu ir nusausinti. Aliejuje pakepinti svogūnus ir užpilti ant ridikų, įberti truputį pipirų ir pagal skonį druskos. Sumaišyti. Sudėjus į salotinę, puošti smulkiai pjaustytais krapais, petražolėmis, salierais.

Salotos su melionu

6 porcijoms reikės: 100g meliono, 100g moliūgo, 2 didelių obuolių, geriausia žalių arba geltonų, 1 vidutinio dydžio citrinos, 1 šaukšto skysto medaus, mėtų lapelių papuošimui. Melioną perpjaukite perpus ir išvalykite sėklytes, tada nulupkite žievelę ir minkštimą supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Nulupkite obuolius, išvalykite sėklytes ir perpjovusi perpus supjaustykite griežinėliais. Prinokusį moliūgą nulupkite, minkštimą sutarkuokite vidutinio […]

Ridikėlių salotos

Ryšelis ridikėlių, keli lapai salotų, greipfrutas, šviežias agurkas, po 3 šaukštus majonezo ir grietinės, šaukštas pomidorų padažo, krapų ar petražolių. Visus produktus susmulkinti.Majonezą išsukti su grietine, pomidorų padažu ir susmulkintais žalumynais.Jei reikia, pagardinti druska.Padažą užpilti ant daržovių ir išmaišyti.

Šviežių kopūstų salotos su vaisiais ar uogomis

0.5 gūžės šviežių kopūstų, 1 morka, 2 švieži arba rauginti obuoliai, 1 stiklinė marinuotų slyvų, 1 stiklinė džiovintų vaisių arba 0.5 stiklinės agrastų košės, 2 šaukštai aliejaus, 1 arbatinis šaukštelis cukraus, druskos. Gaminamos taip pat, kaip šviežių kopūstų salotos, tik darbo pabaigoje sudedami tarkuoti obuoliai, marinuotos slyvos be skysčio, pasaldytame ir pasūdytame vandenyje virti džiovinti […]

Vaisines salotos

Ingridientai: 1 obuolys 1 bananas 1 apelsinas 1 citrina 2 kiviai razinu dziovintu vaisiu riesutu sezamo seklu Paruošimo būdas: obuoli, banana, apelsina, kivius, dziovintus vaisius susmulkinti, prideti riesutu, sezamo seklu, razinu, uzspausti siek tiek citrinos sulciu, pacia citrina irgi ipjaustyti. skanaus!

Egzotiškos salotos

1.5 skardinės ananasų, raudonas ankštpipiris, 200 g virtos vištienos, svogūnas, 3-4 skiltelės česnako, 0.5 stiklinės grietinės, druskos, pipirų, graikiškų riešutų. Ananaso griežinėlius, vištieną supjaustyti kubeliais, ankštpipirį – plonomis juostelėmis, svogūną – griežinėliais ir perpjauti pusiau.Česnaką surtinti, sumaišyti su grietine, pipirais ir druska.Gautu padažu užpilti ananasus, vištieną ir daržoves.Išmaišius pabarstyti kapotais riešutais.