Salotos

Makaronų salotos su vynuogėmis ir vištiena

4 porcijoms reikės: 2 didelių vištos krūtinėlių be odelių, 225g trumpų makaronų, 2 sutrintų česnako skiltelių, 2,5 cm šviežių sutarkuotų imbierų, 1 šaukšto medaus, 1 šaukšto grūdėtų garstyčių, 1 citrinos sulčių, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, po saują raudonųjų ir žaliųjų perpus perpjautų vynuogių, 1 ryšelio stambiai pjaustytų rėželių. Įkaitinkite keptuvę, vištieną pasūdykite ir pabarstykite pipirais. […]

Bulvikių salotos

Reikės: Jaunų bulvikių majonezo, jogurto, grietines, (pagal skonį) svogūno laiškų druskos ir pipirų Eiga: Bulvikes išvirus perpjauti per pusę ir sumaišyti su viršuje išvardintais produktais. Skanaus!

Ryžių salotos su daržovėmis

Stiklinė ryžių, 2 stiklinės vandens, 250 g virtų morkų, 200 g koncervuotų žirnelių, 2 obuoliai, ankštpipiris, 3 šaukštai aliejaus, 2 šaukštai citrinos sulčių, petražolių lapelių, druskos, cukraus. Ryžius užpilti vandeniu ir uždengtame puode 20 min. troškinti orkaitėje.Ataušinus sumaišyti su žirneliais, susmulkintomis morkomis, ankštpipiriu, obuoliais.Pagardinti druska, aliejumi, citrinos rūgštimi.Papuošti žaliomis petražolėmis.

Rytietiškos salotos

70 g virtų ryžių, 70 g virtos jautienos, 12 mėlynojo svogūno, 6 alyvuogės, 1 šaukštas kapotų petražolių, 30 g raudonos saldžiosios paprikos, 50 g majonezo, 1 virtas kiaušinis, 12 šviežio pomidoro, citrinų sulčių, alyvuogių aliejaus, druskos, maltų juodųjų pipirų. Ryžius sumaišome su kubeliais pjaustyta jautiena, paprika, svogūnu, supjaustytu skiltelėmis, ir smulkintomis petražolėmis. Užpilame majonezo, pipirų, […]

Salotos su grietine

500 g žalių salotų lapelių, 100 g grietinės, krapų, druskos. salotų lapelius išrinkti ir nuplauti.Prieš patiekiant kiekvieną lapelį sulpėšyti į 3-4 dalis, sudėti į salotinę, pasūdyti ir pabarstyti smulkiai supjaustytais krapais.Paskui užpilti grietinės, pridėjus į ją pagal skonį druskos ir cukraus.Viršų galima apibarstyti kapotais kietai virtais kiaušiniais.

Raugintų kopūstų salotos su spirgučiais

I. 0,5l raugintų kopūstų, 3 šaukštai aliejaus, 3 šaukštai spirgučio, 5-7 bulves. Raugintus kopūstus (jei labai rūgštūs, reikia nuplauti)sudėti į salotinę, užpilti pavirintu aliejumi, pabarstyti spirgučiu. Bulves patiekti virtas su lupenomis. II. 0,5l raugintų kopūstų, 1 šaukštas cukraus, 0,5 stiklinės aliejaus, 2 šaukštai spirgučio. raugintus kopūstus, jei labai rūgštūs, nuplauti šaltu vandeniu, pabarstyti cukrumi, sumaišyti […]

Bulvių salotos su majonezu ar grietine

6 bulvės, 2 rauginti agurkai, 1/4 pundelio svogūnų laiškų arba 2 svogūnai, 2/3 stiklinės majonezo, petražolių lapelių. Virtas bulves ir raugintus agurkus (nulupus ir pašalinus sėklas) supjaustyti nedideliais griežinėliais ar pailgais gabalėliais, pridėti kietai virtų pjaustytų kiaušinių, smulkiai pjaustytų svogūnų laiškų, užpilti majonezu, lengvai išmaišyti ir sudėti į salotinę.Viršų apibarstyti petražolių lapeliais ir apdėti kiaušinio […]

Vaisių salotos

2 obuoliai, 2 kriaušės, 200 g slyvų, 2 šaukštai neriebios varškės, 4 šaukštai pieno, 1 šaukštas sirupo (vyšnių, braškių, aviečių), 1 šaukštas cukraus. Varškė, pienas, cukrus ir sirupas gerai ištrinami, kol gaunama vienalytė masė.Nuplauti obuoliai ir kriaušės nulupami, padalijami skiltelėmis (geriausia į 4 skiltis) ir, išėmus sėklides, smulkiai supjaustomi.Nuplautos slyvos, išėmus kauliukus, supjaustomos nestambiomis dalelėmis.Vaisiai […]

Oranzinis krabas

150-200 g. krabu lazdeliu 2 sviezios,burokine tarka sutarkuotos, morkos 2-3 kietai virti kiausiniai 100-150 g. tarkuoto fermentinio surio 2 maiseliai virtu ryziu indelis konservuotu kukuruzu majonezas. Krabu lazdeles supjaustyti, susmulkinti kiausinius.Visus produktus sumaisyti ir pagardinti majonezu.Galima ipjaustyti sviezio agurko. SKANAUS !

Žiedinių kopūstų ir kaliaropių salotos

4 porcijoms reikės: žiedinio kopūsto, 2 šaukštų žaliųjų žirnelių, morkų, kaliaropės, 2 parūkytų dešrelių, 200g jogurtinio majonezo, 2 šaukštų citrinos sulčių, ryšelio krapų, paprikos. Žiedinį kopūstą išdalykite smulkesniais gabaliukais. Morkas ir kaliaropę nuskuskite, kaliaropę supjaustykite šiaudeliais, morką – ratukais. Daržoves kartu su žaliaisiais žirneliais ir dešrelėmis 5 min. pavirkite pasūdytame vandenyje. Nukoškite, dešreles supjaustykite griežinėliais. […]