Salotos

Ridikėlių salotos "Pavasaris"

6 porcijoms reikės : 0.3 kg ridikėlių, 4 šaukštai aliejaus, 1 citrinos sultys, druskos, maltų pipirų, petražolių šakelių. Ridikėliai gerai nuplaunami tekančio šalto vandens srove.Nupjovus šakneles ir lapus, supjaustomi plonai griežinėliais, kurie sudedami į salotinę.Atskirame indelyje su išspaustomis citrinos sultimis sumaišomas aliejus, druska, pipirai ir šiuo užpilu paskaninami supjaustyti ridikėliai.Nuplauti petražolių lapeliai nuskabomi nuo stiebelių, […]

Obuolių-morkų salotos su riešutais

200g obuolių, 300g morkų, 40g riešutų, citrinos sulčių, cukraus. Nuluptus obuolius ir nuskustas morkas sutarkuoti , sumaišyti su kapotais riešutais, apšlakstyti citrinos sultimis ir paskaninti cukrumi. Šias obuolių salotas galima patiekti ir su mėgstamu užpilu (majonezu, grietine ar plaktu kefyru ).

Bulvių salotos

12 asmenų reikės: 1,2 kg bulvių, pusės stiklinės karšto daržovių sultinio, druskos, pipirų, cukraus, aštrios paprikos miltelių, pusės stiklinės vyno acto, ridikėlių, 3 didelių obuolių, 4 konservuotų agurkų, 400 g sviesto, 2 porų, 3 svogūnų, laiškinių svogūnų. Nuluptas bulves išvirkite ir nusunkite. Atšalusias supjaustykite plonais griežinėliais. Paruoškite padažą: sultinį sumaišykite su vyno actu, pagardinkite žiupsneliu […]

Salotos "Burtininkė"

140g kvietinės duonos, 350g virtų bulvių, 200g šviežių agurkų, 2 kiaušiniai, 250g majonezo. Kiaušinius kietai išvirti ir supjaustyti kubeliais. Duoną ir daržoves supjaustyti kubeliais. Į duoną ir daržoves įdėti majonezo (truputį palikti papuošimui) ir išmaišyti. Ant viršaus suberti susmulkintus kiaušinius ir puošti likusiu majonezu.

Viduržemio jūros salotos

Jums riekės: 2 pomidorų, 1 griežinėlio fetos sūrio, 10 juodųjų alyvuogių, agurko, žaliosios paprikos, 1 svogūno, šaukšto acto, čiobrelių, pipirų, druskos, 2 šaukštų aliejaus. Papriką išvalykite ir supjaustykite juostelėmis. Pomidorus supjaustykite į aštuonias dalis, svogūnus – perpus perpjautais griežinėliais, o agurkus – griežinėliais. Fetos sūrį supjaustykite kubeliais. Visus komponentus sumaišykite ir sudėkite alyvuoges. Actą sumaišykite […]

Arbūzo salotos

400g arbūzo , 1 citrina, 3-4 rūgštūs obuoliai, 2 šaukštais cukraus, cinamono, 100g grietinės. Arbūzą nulupti ir, išėmus sėklas , supjaustyti smulkiais kubeliais. Juos apšlakstyti citrinos sultimis. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir stambiai sutarkuoti. Tarkius sudėti į dubenį, kuriame yra arbūzai. Užbarstyti cukraus. Ant viršaus užpilti grietinę, pagal skonį užbarstyti cinamono. Arbūzo salotas paduoti prie […]

Itališkos salotos su makaronais ir tunu

4 porcijoms reikia: 250g makaronų vamzdelių, druskos, 1 indelio koncervuotų mažų baltųjų pupelių, 1 indelio koncervuoto tuno, 2 svogūnų, 150g šparaginių pupelių, 4 šakelių darželinio dašio, 3-4 šaukštų baltojo vyno acto, 1/8 l mėsos sultinio, 1 šaukštelio garstyčių, šviežiai maltų pipirų,5 šaukštų aliejaus. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje. Pupeles perkoškite, praskalaukite po šaltu vandeniu. Tuną susmulkinkite […]

Obuolių salotos su žuvimi

250g obuolių, 2 pomidorai, raugintas agurkas, svogūnas, 250g žuvies file, majonezo, druskos, pipirų, paruoštų garstyčių. Obuolius, agurką (nulupus jo odelę ), pomidorus, svogūną smulkiai supjaustyti kubeliais. Troškintą žuvies filė stambiai šakute supešioti. Majonezą paskaninti garstyčiomis, druska, maltais pipirais ir sumaišyti su paruoštais produktais.

Ropių kratinys aliejuje

2 ropės, 2 šaukštai aliejaus, 1 svogūnas, truputis druskos ir krapų arba petražolių lapelių. Ropes nulupti , stambiai sutarkuoti, užbarstyti druskos, sudėti į dubenėlį ir, uždengus dangteliu, gerai pakratyti. Svogūną pakepinti aliejuje ir atšaldžius užpilti ant ropių kratinio. Ant viršaus užberti smulkiai pjaustytų krapų ar petražolių lapelių.

Marinuotų grybų salotos su svogūnais ir aliejum arba grietine

0.5 l marinuotų grybų, 1 svogūnas ar svogūnų laiškų, 3 šaukštai aliejaus, maltų pipirų. Nuo marinuotų baravykų, voveruškų, kelmučių ar kitokių grybų nukošti marinatą, pridėti smulkiai pjaustytų svogūnų, maltų pipirų, aliejaus ir, lengvai išmaišius, sudėti į salotinę.Viršų papuošti gražiomis grybų galvutėmis. Į marinuotas salotas galima pridėti mirkytos silkės gabalėlių (silkė nulupama ir išimami kaulai), raugintų […]