Salotos

Cezario salotos

Jums reikės: 4 kietai virtų kiaušinių, 150g kumpio, salotų gūžės, indelio šparagų, keleto konservuotų agurkų, šaukšto kaparių, keleto šaukštų natūralaus jogurto, svogūno laiškų, 2 trynių, 1/2 stiklinės aliejaus, garstyčių, citrinos sulčių, druskos, pipirų, cukraus. Trynius gerai sumaišykite su 2 šaukšteliais garstyčių ir citrinos sultimis. Maišykite pildama aliejų- iš pradžių po lašelį, o paskui plona srovele. […]

Morkų ir migdolų salotos

Reikės: Morkų, Skaldytų migdolų be lukštų, Alyvų aliejaus, Druskos, Pipirų. Eiga: Morkas sutarkuoti, riešutus paskrudinti orkaitėje. Viską sumaišyti su alyvų aliejumi. Ingridientų kiekį rinkitės pagal skonį.

Tuno ir daržovių salotos

Jums reikės: 250g kuskuso kruopų, indelio tuno aliejuje, mažo indelio žaliųjų alyvuogių be kauliukų, po pusę indelio kukurūzų ir raudonųjų pupelių, paprikos ankšties (geltonos), 4 mėsingų pomidorų, 3-4 raugintų agurkų, 4-5 šaukštų majonezo, didelio ryšelio svogūnų laiškų, pipirų, druskos. Papriką išvalykite ir supjaustykite kubeliais. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais, raugintus agurkus supjaustykite į keturias dalis išilgai, o […]

Saldžios vištienos salotos

300 g rūkytos vištienos, 3 konservuotų ananasų griežinėliai, 4 konservuotų persikų puselės, 2 bananai, truputis petražolių, 2 indeliai jogurto. Rūkytą vištieną, persikus ir bananus supjaustome kubeliais.Ananasus – stačiakampėliais.Susmulkiname petražoles.Salotas užpilame jogurtu ir gerai išmaišome.Prieš patiekdami salotas palaikome 10 min. jau sumaišytas su jogurtu. salotas puošiame ananaso griežinėliu, persikų skiltelėmis ir petražolėmis.

Daržovių mišrainė

4 dideli pomidorai, 5 salierai, 1 svogūnas, 16 ridikėlių. Daržoves nuplauti, apipjaustyti ir sukapoti mažais gabalėliais, svogūną ir ridikėlius supjaustyti labai plonais griežinėliais. Padažui reikia: 2 šaukštų grietinės, 1 šaukštelio paruoštų krienų , druskos pagal skonį.Viską gerai sumaišyti, uždėti ant daržovių ir sukratyti.

Svogūnų ir salierų salotos

1-2 salierų šaknys, 3-4 svogūnai, 5 šaukštai aliejaus, 0,5 šaukštelio citrinos rugšties, 5-6 kalendros grūdeliai, 1 citrina,druskos. Salierų šaknis stambiai sutarkuoti, pabarstyti citrinos rūgštimi ir druska. Svogūnus stambiai sutarkuoti ir sudėti į salierų mišinį. Pabarstyti susmulkintais kalendrų grūdeliais. Viską sumaišyti ir sudėti į salotinę. Puošti citrinos griežinėliais. Svogūnų ir salierų salotas tiekiamos su mėsos patiekalais […]

Sūrio salotos su vaisiais

250g šveicariško sūrio, 2 apelsinai, 2 obuoliai, 50g cukraus, citrinos sulčių, 150ml jogurto. Sūris, nulupti apelsinai ir nulupti be sėklalizdžių obuoliai supjaustomi kubeliais. Jogurtas pasaldinamas cukrumi, parūgštinamas citrinos sultimis ir supilamas ant salotų. Atsargiai sumaišoma, stengiantis nesumaigyti pagrindinių komponentų.Salotos valgomos su duonos ir pyrago gaminiais.

Obuolių salotos "Prabanga"

150g obuolių, 400g virtos vištienos (be odos ), 100g apelsinų, 100g persikų, 50g vyšnių, stiklainis majonezo, 0,5 stiklinės kondensuoto pieno, citrinos sulčių. Vištieną supjaustyti siaurais ruoželiais ir apšlakstyti citrinos sultimis. Nuluptus obuolius ir persikus supjaustyti ruoželiais, apelsiną išskirstyti skiltelėmis. Majonezą sumaišyti su kondensuotu pienu ir užpilti ant paruoštų produktų. Viską sumaišyti ir palikti 1 val. […]

Pomidorai su alyvuogėm

Jums reikės: 4 pomidorų, 1/2 stiklainiuko marinuotų kaparėlių, šaukšto vyno acto, žiupsnelio cukraus, druskos, baltųjų pipirų, 3 šaukštų aliejaus, keleto šakelių krapų, 10 juodųjų alyvuogių. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, krapus supjaustykite ir pabarstykite jais pomidorus. Sudėkite ratukais supjaustytas alyvuoges. Aliejų sumaišykite su actu, įdėkite druskos, pipirų ir cukraus. Užpilkite padažą ant pomidorų. galima papuošti svogūnais ir […]

"Greitos" vištienos salotos

Rūkytos vištienos šlaunelė marinuotų kukurūzų indelis svogūnas 4 – 5 šaukštai majonezo kvepiančiųjų pipirų Vištieną, atskirus nuo kaulo, supjaustyti kubeliais, supilti kukurūzus (nusunkus marinatą), supjaustyti svogūną, pabarstyti pipirais, išmaišyti, viską pagardinti majonezu.