Sausainiai ir saldainiai

SALDAINIAI SU PISTACIJOMIS

150g paskrudintų ir sumaltų lazdyno riešutų 100g kapotų pistacijų 150g cukraus pudros 2 šaukštai konjako 1 kiaušinis 60g cukraus sirupe konservuoto apelsino skiltelių 100g šokolado 30 sveikų pistacijų Dubenyje iki vientisos masės išmaišykite skrudintus riešutus, kapotas pistacijas, cukraus pudrą, konjako ir kiaušinio baltymą. Suvoliokite riešuto dydžio rutuliukus. Smulkiai sukapokite konservuotą apelsiną. Pirštu rutuliuke įspauskite duobutę, […]

Dekoratyvios eglutės

20 eglučių reikės: 200g rupių miltų, sviesto, permaltos varškės, baltymo, 2 šaukštų pieno, šiek tiek tirpios kavos, riebalų formai ištepti, įvairių spalvų paruošto glajaus, žiupsnelio druskos. Varškę gerai sutrinkite su sviestu, sudėkite miltus ir druską ir suminkykite tešlą. Iškočiokite į nelabai ploną blyną. Iš jo formele išspauskite eglutes. Kiekvienos viršūnėje padarykite skylutę, kad galima būtų […]

Sausainiai su varške…

3 saldžių sūrelių, 1 kiaušinio, 2 kiaušinių trynių, 180 g sviesto 2 kiaušinių trynių, kepimo miltelių, vanilijos, riešutų, cinamono 2 stiklinių miltų Miltus sumaišyti su sviestu, baltymus išplakti su 1 stikline cukraus. Tešlą padalinti į tris lygias dalis ir įdėti 1 valandai į šaldymo kamerą. Iš tešlos kočiojame blyną, tepame baltymais, cinamonu, riešutais. Susukame į […]

Šviežių kopūstų salotos

1 nedidelė baltųjų ar raudonųjų kopūstų gūžė, 1 morka, 1 svogūnas, 2 šaukštai aliejaus, acto, cukraus, druskos, petražolių lapelių. Kopūsto gūžę, nuėmus viršutinius lapus, supjaustyti plonais pailgais gabalėliais, sudėti į puodą, įpilti praskiesto acto su aliejumi, druskos ir pakaitinti maišant, kol truputį suminkštės.Po to atšaldyti, pridėti smulkiai pjaustytų svogūnų, pagal skonį cukraus, druskos, išmaišyti ir […]

Trapūs trikampiai

450 g miltų, 20 g mielių, 100 ml drungno pieno, 1 trynio, 170 g sviesto, 2 bananų, stiklainio persikų arba slyvų marmaledo. Iš miltų, mielių, cukraus, pieno, trynio ir 50 g sviesto suminkykite tešlą ir iškočiokite ją.Šaltą sviestą supjaustykite į 8 gabaliukus.4 sudėkite ant iškočioto blyno, užlenkite vieną blyno kraštą, ant jo dėkite likusį sviestą, […]

Sausainiai iš ryžių miltų

(24 sausainiai) 1 puodelis ryžių miltų 0,5 puodelio aliejaus 4 šaukštai medaus 0,25 šaukštelio vanilės ekstrakto 1 kiaušinis Sumaišykite visus produktus, padėkite į šaldytuvą nakčiai. Suformuokite graikinio riešuto dydžio rutuliukus, juos suplokite. Kepkite 1800C temperatūros orkaitėje 12 minučių. Variantai: galite įdėti vieną iš šių priedų: susmulkintų riešutų, razinų, kokoso, imbiero, cinamono, muskato, citrinų sulčių, pan.

Vaniliniai sausainiukai

(70 sausainiukų): 450g kvietinių miltų, žiupsnelis druskos, 375g miltinio cukraus, 100g kapotų migdolų, 300g sviesto, pakelis vanilinio cukraus. Priedai: arbata ar kava Patarimas: i tešlą galima įmušti 2-3 kiaušinių trynius.Tokią tešlą bus lengviau formuoti. Skardą rekomenduojama iškloti aliuminio folija, kad būtų lengviau išimti iškeptus sausainius. Paruošimo būdas: 1. Sumaišyti miltus, druską, migdolus ir miltinį cukrų […]

Šventiniai rageliai

250 g kumpio, kiaušinis, 150 g pievagrybių, 100 g pupelių, petražolių arba gvazdikėlių, majonezo, 2 šaukštai sviesto, druskos, pipirų. Kiaušinį kietai išvirti ir smulkiai supjaustyti. Pupeles išvirti, nuvarvinti ir sumalti mėsmale. Grybus supjaustykite ir apkepinkite svieste. Kiaušinį, pupeles ir grybus gerai išmaišyti. Kumpį supjaustyti labai plonais griežinėliais, susukti kaip ragelį ir susegti šone petražolės lapočiu […]

Bandelės su prieskoninėmis daržovėmis

12 bandelių 500 g miltų pakelis sausų mielių šaukštelis cukraus 2 šaukšteliai druskos pipirų 3 šaukštai aliejaus 2 šaukštai susmulkintų petražolių 2 šaukštai plonai supjaustytų porų krapų kiaušinis Dubenyje sumaišykite miltus su mielėmis. Suberkite cukrų, druską, pipirus, įpilkite aliejų ir 250 ml drugno vandens. Viską maišykite 5 min. plaktuvu su antgaliu tešlai iš pradžių mažu, […]

Sraigės

4 porcijoms paruošti reikia: 400 gramų miltų; 1 kiaušinio; 20 gramų šviežių arba džiovintų mielių; 1/4 litro pieno; 80 gramų sviesto arba margarino; 60 gramų cukraus; 100-150 gramų razinų; 250 gramų liesos varškės; pieno aptepimui. Sviestą, kartu su pienu ir šaukštu cukraus, pašildyti ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Į kitą dubenį, sudėti šviežias mieles, įmušti […]