SALDAINIAI SU PISTACIJOMIS


150g paskrudintų ir sumaltų lazdyno riešutų
100g kapotų pistacijų
150g cukraus pudros
2 šaukštai konjako
1 kiaušinis
60g cukraus sirupe konservuoto apelsino skiltelių
100g šokolado
30 sveikų pistacijų

Dubenyje iki vientisos masės išmaišykite skrudintus riešutus, kapotas pistacijas, cukraus pudrą, konjako ir kiaušinio baltymą. Suvoliokite riešuto dydžio rutuliukus. Smulkiai sukapokite konservuotą apelsiną. Pirštu rutuliuke įspauskite duobutę, įdėkite kapoto apelsino ir vėl suvoliokite rutuliuką. Dėkite į folija ar kepimo popieriumi išklotą skardą ir pirštais iš visų šonų suspauskite, kad išeitų kubelis. Šonus palyginkite peiliu.
Šokoladą ištirpinkite puodelyje. Šakute saldainius panardinkite į šokoladą ir sudėkite ant kepimo popieriaus. Pistacijų viršūnėles panardinkite į šokoladą ir jomis puoškite saldainius.