Sausainiai ir saldainiai

Lazdelės

Po pusę stiklinės grietinėlės ir lydyto sviesto, po ketvirtį stiklinės cukraus ir kapotų migdolų, miltų. Viską sumaišyti, sudėti persijotus miltus – tiek jų, kad būtų galima užminkyti nekietą tešlą. Tarp rankų susukti lazdeles ir sudėti į riebalais pateptą kepimo skardą. Kepti kol gražiai pagels.

Lenkiški migdolų sausainiai

2 kiaušiniai 200 g migdolų 200 g cukraus karčiųjų migdolų esencijos cukraus pudros Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus suplakti. Likusius ingriedientus išmaišyti kartu su kiaušinių tryniais ir tuomet įmaišyti į baltymus. Masę užtepti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti orkaitėje 100″C temperatūroje apie 2 val. Ataušinti ir supjaustyti 2,5 x 6 cm ilgio stačiakampiais […]

Sūrio sausainiai

50g lydyto sūrio smulkiai sutarkuoti, sumaišyti su 250 g miltų, 75 g sviesto arba margarino,kiaušiniu, pridėti pagal skonį druskos ir raudonųjų pipirų. Gerai išminkyti ir pusei val. padėti į šaldytuvą. Kai atšals, iškočioti 1/2 cm storio lakštą, formelėmis išspausti įvairias figūrėles ir sudėti jas į riebalais pateptą skardą. Sausainėlius patepti kiaušiniu, pabarstyti cukrumi ir kmynais. […]

Riešutiniai pyragaičiai

Jums reikės: 1,5 pakelio sviesto 400 g cukraus 1 pakelio vanilinio cukraus 9 kiaušinių 200 g maltų riešutų 450 g miltų 1,5 pakelio kepimo miltelių 3/4 stiklinės stiprios kavos 7 šaukštų kavos likerio 2 pakelių karamelinio kremo 1 l pieno 250 g grietinėlės 2 šaukštai kakavos abrikosų Sviestą sutrinkite su 300 g cukraus bei vaniliniu […]

SAUSAUNIAI "RIEŠUTŲ AKMENĖLIAI"

(maždaug 50 sausainių) 165 g miltų 150 g smulkaus cukraus 1 šaukštelis citrinos sulčių 2 kiaušiniai 150 g sviesto 150 g kapotų lazdyno riešutų 40 lazdyno riešutų papuošimui Paberkite ant minkymo lentos 150 g miltų ir viduryje padarykite duobutę. Suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis ir suleskite kiaušinių trynius. Viską sumaišykite su dalimi miltų ir sudėję […]

Žvaigždutės

500g miltu, 200g sviesto arba margarino, 150g miltinio cukraus, 5g sodos, 1 pakelis vanilinio cukraus, 2 kiausiniai. Visi produktai suminkomi,ir tesla 1 val.palaikoma saltai.Paskui ji kociojama 3-4mm storio lakstais,formelemis ispiaustomos zvaigzdutes,kuriu pavirsius aptepamas tryniu ir apibarstomas kristaliniu cukrum.Sausaineliai kepami,kol pageltonuoja.