Tortai ir pyragai

Pyragėliai su feta

Jums reikės: 300g miltų, 20g mielių, druskos, 2 šaukštų aliejaus, 30g juodųjų alyvuogių be kauliukų, 350g fetos, 3 trynių, pipirų, 2 šaukštų smulkintų čiobrelių, 1 šaukšto smulkinto rozmarino, 1 šaukšto sezamo. Miltus sumaišykite su trintomis mielėmis, įpilkite 150ml drungno vandens, pagardinkite žiupsneliu druskos ir aliejumi. Plaktuvu užmaišykite tešlą ir padėkite pakilti 45 min. Įdarui: alyvuoges […]

"Paukščių pienas"

200 ml saldaus vyšnių kompoto, 200 g cukraus, 5 arbatiniai šaukšteliai želatinos, 5 kiaušinių baltymai, 1 arbatinis šaukštelis citrinų rūgšties, 100 g juodojo šokolado. Į kompotą suberiame cukrų ir citrinų rūgštį.Išmaišome.Želatiną išbrinkiname ir ištirpiname kompote. Baltymus išplakame iki standžių putų ir plakdami po truputį supilame ištirpintą kompote ir atvėsusią želatiną.Plakame, kol masė laikys formą.Tada supilame […]

Vyniotinis su braškėmis ir varške

(10 porcijų) 6 kiaušiniai druskos 60 g cukraus 1 pakelis vanilinio cukraus 125 g miltų 0,5 šaukštelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai) 750 g braškių (Braškės ir žemuogės) 100 g cukraus pudros 400 g varškės 1 tarkuota citrinos žievelė 300 ml grietinėlės 1. Kiaušinių baltymus išplakite su druska. Trynius atskirai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi […]

SMĖLINIS PYRAGAS SU VAISIAIS

250 g sviesto 2 stiklinės miltų stiklinė cukraus, pakelis grietininio pudingo, 3 kiaušiniai, šviežių vaisių, 2 šaukšteliai kepimo miltelių Sviestą su cukrumi gerai ištrinti, įmušti po vieną kiaušinį. Kai masė bus gerai išmaiišyta, supilti kepimo miltelius, pudingą ir miltus. Tešlą padalyti į dvi dalis. Tortinę patepti sviestu, įpilti vieną tešlos dalį, ant jos sudėti šviežius […]

Apelsinų pyragas

1 apelsinas, 1 stiklinė cukrintinių, po pusę stiklinės gliaudytų graikiškų riešutų ir minkšto sviesto arba margarino, 1,5 stiklinės cukraus, 2 stiklinės miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių, 2 kiaušiniai, 1 stiklinė pieno, po 1 šaukštelį cinamono miltelių ir citrinos sunkos. Nuluptą apelsino žievelę(tik paviršių), cukrintinius ir riešutus rupiai sumalti.Išspausti apelsino sunką.Sviestą ištrinti su stikline cukraus.Miltus sumaišyti […]

Pyragaičiai su kremu

(12 porcijų) 1 puodelis vandens 0,25 puodelio margarino 0,25 šaukštelio druskos 1 puodelis miltų 4 kiaušiniai 0,3 puodelio cukraus 1,5 šaukšto krakmolo 0,125 šaukštelio druskos 3 puodeliai lieso pieno 1 kiaušinis, truputį paplaktas 2 šaukšteliai vanilės 12 didelių braškių, supjaustytų (Braškės ir žemuogės) 1. Pašlakstykite kepimo skardą aliejumi. Užvirkite vandenį, margariną ir 1/4 šaukštelio druskos. […]

Biskvitas

Grilyje keptas biskvitas 3 kiaušiniai 100 g cukraus 6 šaukštai šilto vandens 1 pakelis vanilinio cukraus 125 g miltų( arba 75g miltų ir 75g kukurūzų krakmolo) 0,5 pakelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai) Kiaušinio trynys išplakamas šluotele kiaušiniams plakti iki putų, po truputi suberiama 2/3 viso cukraus; kiaušinio baltymas su likusiu cukrumi stipriai išplakamas ir supilamas […]

VYŠNIŲ PYRAGAS SU MIGDOLAIS

150g miltų 1 šaukštas maltų džiūvėsių 0,5 šaukštelio kepimo miltelių 500g vyšnių be kauliukų 125g cukraus 3 šaukštai grietinėlės 2 šaukšteliai vanilinio cukraus 15g krakmolo 1 kiaušinis 100g sviesto 100g migdolų plokštelių Miltus ant lentos išmaišykite su kepimo milteliais ir viduryje padarykite duobutę. Įberkite 50g cukraus, šaukštelį vanilinio cukraus, suleiskite kiaušinio baltymą, sudėkite gabaliukais supjaustytą […]

Pyragas su ananasais

225 g miltų šaukštas cukraus pudros druskos 250 g sviesto 500 g gabalėliais pjaustyto ananaso savo sultyse 100 g cukraus pakelis vanilės 3 kiaušiniai 50 g maltų migdolų 130 g grietinėlės Ant lentos suberkite 175 g persijotų miltų ir viduryje padarykite duobutę. Suberkite cukraus pudrą, druską ir įpilkite 3 šaukštus šalto vandens. Viską sumaišę su […]

Pyragas pynė

Jums reikės : 300 g miltų, 1/2 stiklinės pieno, 20 g mielių, 9 šaukštų cukraus pudros, 1/3 pakelio sviesto, 2 kiaušinių, vanilinio cukraus, 2 trynių, 100 g migdolų, 250 g slyvų uogienės, stiklainiuko abrikosų džemo, 50 g šokolado. Mieles ištirpdykite pusėje kiekio šilto pieno.Įdėkite po šaukštelį cukraus pudros ir miltų.Gerai sumaišykite ir padėkite šiltai.Sviestą ištirpdykite […]