"Paukščių pienas"
200 ml saldaus vyšnių kompoto,
200 g cukraus,
5 arbatiniai šaukšteliai želatinos,
5 kiaušinių baltymai,
1 arbatinis šaukštelis citrinų rūgšties,
100 g juodojo šokolado.
Į kompotą suberiame cukrų ir citrinų rūgštį.Išmaišome.Želatiną išbrinkiname ir ištirpiname kompote.
Baltymus išplakame iki standžių putų ir plakdami po truputį supilame ištirpintą kompote ir atvėsusią želatiną.Plakame, kol masė laikys formą.Tada supilame ją į cukrumi pabarstytą formą ir sušaldome.
Sustingusį „paukščių pieną” supjaustome gabaliukais ir papuošiame ištirpintu juoduoju šokoladu.
Želatiną galime brinkinti įvairiose vaisių ir uogų sultyse bei kompotuose.