Apelsinų pyragas


1 apelsinas,
1 stiklinė cukrintinių,
po pusę stiklinės gliaudytų graikiškų riešutų
ir minkšto sviesto arba margarino,
1,5 stiklinės cukraus,
2 stiklinės miltų,
1 šaukštelis kepimo miltelių,
2 kiaušiniai,
1 stiklinė pieno,
po 1 šaukštelį cinamono miltelių ir citrinos sunkos.

Nuluptą apelsino žievelę(tik paviršių), cukrintinius ir riešutus rupiai sumalti.Išspausti apelsino sunką.Sviestą ištrinti su stikline cukraus.Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti.Pusę miltų įmaišyti į sviesto mišinį.Įplakti abu kiaušinius.Gerai išmaišyti.Sudėti likusius miltus, sumaltą riešutų mišinį, supilti pieną ir gerai išmaišyti.Kepti riebalais pateptoje formoje apie 45 min. karštoje orkaitėje.Pagaliuku patikrinti, ar iškepęs.Pravėsinti formoje apie 5 min., tada išimti ir įdėti į serviravimo indą.Sumaišyti likusį cukrų su cinamono milteliais.Taip pat sumaišyti apelsino ir citrinos sunkas ir užpilti ant pyrago.Apibarstyti cukraus ir cinamono mišiniu.Pyragą patiekti šiltą su labai stipria kava.