Tortai ir pyragai

VAISIŲ TORTAS

Tešla: 250 g miltų 150 g sviesto 2 tryniai šaukštas cukraus pudros Kremas: 250 g sviesto (gali būti pusė margarino) 2 tryniai 200 g cukraus pudros stikliukas skaidrios degtinės 1 citrinos sultys citrinos žievelė 1 pakelis vaisių želė vaisių (ananasai, abrikosai, apelsinai ir kt.) Iš nurodytų produktų išminkyti tešlą ir pusei valandos įdėti į šaldytuvą. […]

Obuolių kepinys

1 stiklinė kapotų obuolių, 1 kiaušinis, 3/4 stiklinės cukraus, pusė stiklinės miltų 1 šaukštelis kepimo miltelių, 1 šaukštelis vanilės ekstrakto, pusė stiklinės kapotų riešutų, 1 stiklinė grietinėlės, dar 2 šaukštai cukraus, 1 šaukštelis tarkuotos apelsino žieveles, citrinos sunkos. Sukapotus obuolius pašlakstyti citrinos sunka. Indelyje išplakti kiaušinį su cukrumi, suberti persijotus miltus ir kepimo miltelius, vanilę, […]

Plokštainis su uogiene

3 stiklinės miltų, 1 stiklinė pieno, 30g mielių, 2 kiaušiniai, 2 tryniai, pusė stiklinės cukraus, 3 šaukštai sviesto. Mieles sutrupinti ir sudėti į drungną pieną. Įberti žiupsnelį cukraus. Kiaušinius ir trynius išplakti su cukrumi ir sviestu. Pakilusias mieles sumaišyti su miltais ir išplaktais kiaušiniais. Miltų imti tiek, kad tešla nebūtų per kieta. Minkyti kol nebelips […]

obuoliu-vyno pyragas

150 gr cukraus sumaisoma su vanilino cukrumi, trupuciu druskos, 2 kiausiniais, 150 gr margarino.300 gr miltu sumaisom su 50 gr krakmolo( vokiskas „Speisestärke”) ir 3 sauksteliais kepimo milteliu.Viskas suminkoma. Iskociojama ir isklojama didele skarda. Nulupam ir smulkiai supjaustome apie 2 kg obuoliu, sudedam ant teslos.sumaisome 500 ml balto vyno su 500 ml obuoliu sulciu (arba […]

Naminis medaus tortas

1 stiklinė „Medučio” medaus, 1 stiklinė cukraus, 3 kiaušiniai, 1 pakelis sviesto, 5 stiklinės miltų, 1 šaukštelis kepimo miltelių arba sodos Kiaušinius, medų, cukrų, sviestą sudedame į didesnį dubenį ir 15 min., vis pamaišydamos, kaitiname ant garų. Baigdamos kaitinti sudedame actu arba citrinos rūgšties tirpalu gesintą sodą (kepimo miltelius). Dar kiek pakaitiname, nukeliame nuo garų […]

Pyragas prie kavos

6 kiaušiniai, 400g cukraus, 1 citrinos žievelė, 2 stiklinės miltų, 3 šaukštai kapotų migdolų. Kiaušinius, cukrų ir tarkuotą citrinos žievelę išplakti mikseriu. Sudėti persijotus miltus ir gerai išmaišyti. Kepimo skardą patepti riebalais, pabarstyti miltais ir sudėti tešlą. išlyginti, kad nebūtų storesnė kaip pirštas. Pabarstyti kapotais migdolais. Kepti vidutinėje temperatūroje apie 20 min.

Slyvų piragas

Jums reikės: 500 g slyvų 300 g miltų (dvi nepilnos stiklinės) pusės pakelio kepimo miltelių pusės stiklinės cukraus 1 pakelio vanilinio cukraus 120 g sviesto 1 kiaušinio šaukšto razinų 2 šaukštus cinamono cukraus pudros Slyvas perpjaukite perpus ir išimkite kauliukus. Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Į dubenėlį suberkite miltus, sviesto ir pusę vanilinio […]

Pyragas su citrininiu kremu

Jums reikės: 280g sviesto arba margarino, 4 kiaušinių, 550g cukraus, 8 šaukštų pieno, 1 maišelio vanilinio cukraus, 400g miltų, 1 maišelio kepimo miltelių, 6 trynių, 120g krakmolo, 375g citrinų sulčių, tarkuotos citrinos žievelės, 1,5 kg braškių, 1 maišelio vaisių žėlės. 250g sviesto sutrinkite su tokiu pat kiekiu cukraus, kol masė taps puri. Trinant pamažu dėkite […]

Varškės pyragaičiai

Jums reikės: 4 kiaušinių, 180g cukraus, 2 pakelių vanilinio cukraus, 100g miltų, 3 šaukštų krakmolo, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 1 indelio konservuotų abrikosų, 0,5 kg liesos varškės, tarkuotos apelsino žievelės, 4 šaukštelių želatinos, 250g grietinėlės. Baltymus suplakite su žiupsneliu druskos, 100g cukraus ir pakeliu vanilinio cukraus. Sudėkite trynius, miltus, krakmolą ir kepimo miltelius ir viską […]

DUONOS KEKSAS

1 stiklinė duonos džiūvėsėlių 1 stiklinė cukraus 1 šaukštas margarino 6 kiaušiniai truputi cinamono, maltų gvazdikėlių Glajui: 1 stiklinė cukraus 3 šaukštai vandens 1 šaukštelis kakavos miltelių Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi, sumaišomi su išsijotais džiūvėsėliais, suberiami prieskoniai, supilamas ištirpintas margarinas, paskiausiai įmaišomi išplakti baltymai. paruošta tešla sukrečiama į formą ir kepama vidutinio karštumo orkaitėje. […]