Pyragas su citrininiu kremu
Jums reikės:
280g sviesto arba margarino, 4 kiaušinių,
550g cukraus, 8 šaukštų pieno,
1 maišelio vanilinio cukraus, 400g miltų,
1 maišelio kepimo miltelių, 6 trynių,
120g krakmolo, 375g citrinų sulčių,
tarkuotos citrinos žievelės, 1,5 kg braškių,
1 maišelio vaisių žėlės.
250g sviesto sutrinkite su tokiu pat kiekiu cukraus, kol masė taps puri. Trinant pamažu dėkite kiaušinius, pilkite pieną bei vanilinį cukrų. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir gerai sumaišykite visus komponentus. Tešla išklokite riebalais išteptą formą ir įdėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 35 min. 175 laipsnių temperatūroje. Leiskite ataušti.
Citrininė masė: krakmolą sumaišykite su trupučiu vandens. Užvirkite 3/4 l vandens su likusiu cukrumi ir sviestu, sultimis bei tarkuota citrinos žievele. Įberkite miltų, kad sutirštėtų, vėl užvirkite ir sudėkite trynius. Kremą atšaldykite ir tepkite juo blyną. Ant viršaus dėkite braškes, užpilkite ištirpdyta nedideliame kiekyje vandens ir pradedančia stingti žėle.