Tortai ir pyragai

Riešutų vyniotinis

Tešlai: 300g miltų, 100g cukraus, vanilinio cukraus,kiaušinio, kupino šaukštelio kepimo miltelių, 120g sviesto arba margarino, 2šaukštų pieno, riebalų formai ištepti arba sviestinio popieriaus. Masei: 200g maltų riešutų, 100g cukraus, 150g cukraus pudros, 2 šaukštelio vanilinio cukraus, 2 kiaušinių, 4 šaukštų tirštos grietinės, šaukšto romo. Iš nurodytų komponentų užmaišykite tešlą. Kiaušinį ir vieną baltymą suplakite virš […]

Biskvitinis pudingas su džemu

4 porcijoms reikės: 4 šaukštų žemuogių ar aviečių džemo, 125 g minkšto margarino, 125 g cukraus pudros, 125 g miltų ir šaukštelio kepimo miltelių,2 kiaušinių, 2 šaukštų pieno Jums reikės 1 l talpos pudingo formos. Sukrėskite džemą į formą. Dideliame dubenyje suplakite visus ingredientus, kol masė taps puri. Sudėkite tešlą į formą ir uždenkite plėvele, […]

Alaus meduolis

*Tik SUAUGUSIEMS* Jums reikės: 2 kupinų stiklinių miltų 7 g sodos 70 g sviesto 3 šaukštus cukraus pudros 3 kiaušinių 1/2 butelio alaus 200 g skysto medaus nepilnos stiklinės cukraus prieskonių meduoliams 200 g riešutų, razinų, migdolų, džiovintų figų, apelsinų žievelių mišinio sviesto formai patepti tarkuotų džiūvėsėlių 1/2 plytelės juodojo šokolado Miltus sumaišykite su soda. […]

Obuolių tortas

Jums reikės: 1kg obuolių, 1 citrinos, 150g cukraus, gabaliuko cinamono, 100g razinų, 1,5 pakelio vanilinio kremo, 300g biskvitinių sausainių. Obuolius nulupti, supjaustykite, išvalykite sėklytes ir pašlakstykite citrinos sultimis. Užvirkite 2/3 stiklinės vandens su cukrumi, cinamonu, razinomis ir trupučiu tarkuotos citrinos žievelės. Sumažinkite ugnį ir sudėkite supjaustytus obuolius. Uždenkite ir troškinkite ant mažos ugnies. Kai obuoliai […]

PYRAGAS SU PUPELĖMIS

100g miltų 80g margarino 80g cukraus 1 kiaušinis 3 šaukštai grietinės 2 šaukšteliai kepimo miltelių 1 stiklinė rūgštaus džemo 2 šaukštai aliejaus skardai patepti Pupelių masei: 100g pupelių 150g cukraus migdolų esencijos Šokoladiniam glajui:150g sviesto 100g cukraus pudros 2 šaukštai kakavos 1 šaukštas citrinos sulčių Į miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, sudėti margariną, grietinę, cukrų, […]

Aguoninis biskvitas

150 g aguonų 225 g cukraus 8 kiaušiniai 75 g riešutų 2 šaukštai džiūvėsėlių šaukštas bulvių krakmolo šaukštas tirpinto sviesto truputis cinamono ar vanilės Aguonos nuplikomos verdančiu vandeniu, nusausinamos ir sumalamos 2-3 kartus. Tryniai ištrinami iki purumo, į juos suberiamos aguonos, malti riešutai, prieskoniai ir išmaišoma. Pakui sudedami išplakti baltymai, pabarstant juos krakmolu, sumaišytu su […]

Ananaso šarlotės

Kokoso biskvitas 4 kiaušinių tryniai 1/4 stiklinės cukraus citrinos žievelė 3 šaukštai miltų 3 šaukštai krakmolo stiklinė kokoso drožlių Pašildyti orkaitę iki 175″C, paruošti padėklą, kuriame bus kepama. Geriausia iškloti sviestiniu popieriumi. Kiaušinio trynius suplakti su puse cukraus normos iki balkšvai geltonų putelių. Atskirame inde suplakti kiaušinio baltymus ir toliau plakti, kol putos bus standžios. […]

Braškių tortas su varškės kremu

Paruošimui: 60 min. Kepimui: 40 min. Atšaldymui: 3 val. Energetinė vertė: 340 kcal/1 porc. 12 porcijų: Biskvitui: 5 kiaušiniai, 100 g cukraus, 140 g miltų. Įdarui: 100 g cukraus, 750 g braškių, 500 g varškės, 150 g vanilinio jogurto, 2 pakeliai vanilinio cukraus, 12 g želatinos, 300 ml grietinėlės, 1 arbat šaukšt. cukraus pudros, keli […]

NEKEPTAS TORTELIS SU ROMU IR MANDARINAIS

800 g riebios varškės 500 g biskvitinių sausainių stiklinė šviežiai užplikytos pasaldintos arbatos stiklinė grietinėlės 100 g gliaudytų graikinių riešutų 50 g razinų stiklinė cukraus pudros 75 ml romo 2 tryniai 4 šaukštai cukruje kepintų apelsinų žievelių 500 g mandarinų tarkuoto šokolado Varškę permalti. Razinas išmirkyti pusėje nurodyto romo kiekio. Riešutus sukapoti. Mandarinus nulupti ir […]

Avižiniai pyragaičiai

1 stiklinė avižinių dribsnių, 0,5 stiklinės pieno, 50 g sviesto, 1 stiklinė cukraus, 2 kiaušiniai, 2 stiklinės miltų, 1/2 stiklinės razinų, 2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių, 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus, po 50 g juodojo ir pieniško šokolado. Avižinius dribsnius sumaišome su pienu ir palaikome 1 vai. Dubenėlyje išsukame sviestą su cukrumi bei vaniliniu cukrumi, […]