Tortai ir pyragai

"Šachmatinis" tortas

Šokoladiniam biskvitui reikės: 6 trynių,12 šaukštų cukraus, pakelio vanilinio cukraus, 6 baltimų, 8 šaukštų miltų, 6 šaukštų krakmolo, 6 šaukštų kakavos (arba šokolado miltelių), 4 šaukštų apelsinų likerio. Įdarui ir papuošimui reikės: 1/2 stiklinės pieno, 700g varškės, 10 šaukštų cukraus, 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės, 1 apelsino sulčių, 3 šaukštelių želatino, 2 stiklinių grietinėlės, […]

Obuolių tortas su žėle

200g miltų, 100g margarino, 50g cukraus, kiaušinis, truputis druskos, tarkuotos citrinos žievelės, 1kg obuolių, riešutų, pakelis vyšnių žele. Į pabertus miltus dėti mažais gabalėliais margariną, berti cukrų, druską, citrinos žieveles, įpilti išplaktą kiaušinį ir užminkyti tešlą. Iškočioti lakštą ir iškloti apvalios torto formos dugną taip, kad susidarytų 2-3 cm aukščio kraštai. Kepti apie 20 min. […]

Stogelis

Reikia: 3 pakelių sausainių “Gaidelis”; 4 paprastų varškės sūrelių su razinomis; 150 g sviesto; 1 stiklinės šilto pieno; 1 valg. šaukšt. kakavos arba tirpios kavos; 100 g cukraus; 0,5 arbat. šaukšt.vanilinio cukraus; 1 valg. šaukšt. rūgščios uogienės; 1 arbat. šaukštelio maltų riešutų; pusės banano; 2- 3 marmeladinių saldainių; pieniško arba juodojo šokolado plytelės (100 g). […]

Tinginys

400 g tešlainių („Gaidelis”, „Pasimatymas” ir kt.) 200 g sviesto indelis konservuoto pieno 50 g graikinių riešutų 30 g kokoso drožlių 50 g žemės riešutų 100 g šokoladinių saldainių arba šokolado šaukštelis kakavos Indelį kondensuoto pieno įdėti į šiltą vandenį ir virti 20 – 30 min. Tuo metu į dubenį, kuriame būtų patogu išmaišyti, sudėti […]

Aviečių pyragas su grietinėlės kremu

12 porcijų: Trapiai tešlai 200 g miltų, 130 g sviesto, 75 g cukraus, 2 valg. šaukšt. pieno, 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių Kremui: 1 pakelis vanilinio pudingo miltelių, 500 ml grietinėlės, 4 valg. šaukšt. pieno, 100 g cukraus, 250 šviežių arba šaldytų aviečių. 1. Į dubenį suberkite miltus, 175 g cukraus, sutrupinkite atšaldytą sviestą ir […]

Obuolių vyniotinis

0,5-1kg obuolių, 100g razinų, 80g cukraus, pakelis malto cinamono, 30g sviesto, 2 šaukštai trintų džiūvesėlių, 250g miltų, 1/4 stiklinės šilto vandens, 50g sviesto, žiupsnelis druskos. Į nusijotus miltus berti druskos, pilti vandens ie minkyti tešlą. Suminkius miltus, po truputį pilti ištirpytą sviestą. Ant lentos labai gerai tešlą išminkyti ir palikti 30min. Linine skepetaite pabarstyti miltais […]

Keksas "Pukelis"

270g sviesto 200gcukraus 1 pakelis vanilinio cukraus 4 kiausiniai 1 ziupsnelis druskos Keli lasai citrinos 125 g miltu 125 g krakmolo 1/2 saukstelio kep.milteliu 100g sokolado PARUOSIMAS Puodelyje istirpinkite 250 g sviesto ir atausinkite.Kai prades stingti,suberkite cukru ir vanilini cukru.Po viena imuskite kiausinius, kiekviena karta gerai ismaisydami(mazdaug po 2 min)

CITRINŲ PYRAGAS

150g miltų 100g sviesto 50g cukraus 1 trynys žiupsnelis druskos Citrinų masė: 2 citrinos 1 stiklinė cukraus, 2 kiaušiniai 150g sviesto 1 šaukštas cukraus pudros pyragui apibarstyti 8 plonų citrinos griežinėlių pyragui papuošti Persijotus miltus ant lentos sukapoti su sviestu, įleisti trynį, suberti cukrų, žiupsnelį druskos ir greitai užminkyti trapią tešlą. Citrinas nuplauti, nuplikyti ir […]

Kavos ir grietinėlės tortas

Biskvitas, 2 stiklinės plaktos grietinėlės, 0.5 stiklinės cukraus, ketvirtis stiklinės tirpios kavos, apelsinų sulčių, rūgštaus marmaledo. Biskvitą perpjauti į 2 ar 3 dalis.Plaktą grietinėlę išmaiyti su cukrumi ir kava.Kiekvieną biskvito lakštą sulieti apelsinų sultimis, pertepti plonu marmaledo ir storu grietinėlės sluoksniu.Tortą aptepti grietinėle.Papuošti sausainiais ir šokolado drožlėmis.

Varškės tortas su arbūzu

Jums reikės : 1 biskvito, 4 vanilinių sūrelių, 200 ml riebios grietinėlės, 4 šaukštų cukraus pudros, 3 šaukštų želatinos, 1 pakelio braškių arba vyšnių žėlės, 1 obuolio, gabalo arbūzo. Biskvitu išklokite tortinės dugną.Želatiną suberkite į 6 šaukštus šalto vandens, kai išbrinks, kaitinkite, kad ištirptų, leiskite ataušti ir sutrinkite su sūreliais.Grietinėlę suplakite su cukraus pudra ir […]