Obuolių tortas su žėle
200g miltų, 100g margarino,
50g cukraus, kiaušinis,
truputis druskos,
tarkuotos citrinos žievelės,
1kg obuolių, riešutų,
pakelis vyšnių žele.
Į pabertus miltus dėti mažais gabalėliais margariną, berti cukrų, druską, citrinos žieveles, įpilti išplaktą kiaušinį ir užminkyti tešlą. Iškočioti lakštą ir iškloti apvalios torto formos dugną taip, kad susidarytų 2-3 cm aukščio kraštai. Kepti apie 20 min.
Lakštui atvėsus, išimti iš formos, dėti ant padėklo ir į jį pridėti cukraus sirupe apvirtų obuolių skiltelių ar obuolių iš kompoto bei kitų vaisių, apibarstyti kapotais riešutais ir šakute apdėti pradedančiais stingti drebučiais ( kaip juos paruošti, parašyta ant žele pakelio). galima puošti plakta grietinėle.