Užkandžiai

KEPTOS AVOKADOS

2 avokados 2 šaukšteliai citrinos sulčių 4 sardelės 2 šaukštai kaparių pusė svogūno truputi „Tabasco” padažo 1 šaukštas graikinių riešutų 4 šaukštai grietinės fermentinio sūrio užbarstymui aliejaus Orkaitė įkaitinama iki 230C temperatūros. Avokados nuplaunamos, nušluostomos, perpjaunamos pusiau ir išimami kauliukai. Nuo visų puselių nuimama pusė minkštymo; jis susmulkinamas ir apšlakstomas citrinų sultimis. Sardelės, kapariai ir […]

Rabarbarų sklindžiai

1 stiklinė supjaustytų rabarbarų, 2 šaukštai cukraus, 6 šaukštai miltų, 1 stiklinė pieno, 2 kiaušiniai, aliejaus kepimui. Rabarbarai užpilami cukrumi ir palaikomi 5 min. Iš trynių, miltų ir pieno plakama tešla, sudedami rabarbarai, išplakti baltymai ir aliejuje kepami nedideli sklindžiai. Iškeptus apibarstyti cukrumi. Skanaus!

Karšti užkandžiai su sūriu

4-6 riekės baltos duonos, 50 g lydyto sūrio, 1 valg. šaukštas krakmolo, 1 kiaušinis, 1 valg. šaukštas vyno, pagal skonį druskos, smulkiai maltų pipirų, taukų arba aliejaus. Lydytas sūris sumaišomas su krakmolu, išplaktu kiaušiniu ir vynu, pagardinama druska ir pipirais, paskui užtepama ant duonos.Dideliame riebalų kiekyje apkepinama iš abiejų pusių, kol pagels.Pirmiausia apkepinama sūriu aptepta […]

Saldūs sumuštiniai su obuoliais ir plakta grietinėle arba varške

4 gabaliukai kekso (be razinų) arba 8 sausainiai, 25-40 g šokoladinio sviesto, 4 obuoliai, 1/2 stiklinės 35% riebumo grietinėlės arba 50 g varškės, 1-2 arbat. šaukšteliai cukraus, tarkuotos citrinos žievelės arba riešutų, šokolado. Keksas perpjaunamas pusiau, šokoladinis sviestas išsukamas ir užtepamas ant kekso arba sausainių.Obuoliai nulupami, perpjaunami į keturias dalis.Minkštus galima dėti žalius, o kietesnius […]

Sūdyta anties krūtinėlė

Reikės: Vienai anties krūtinėlei užsūdyti jums reikės vienos anties krūtinėles:) Daug stambios jūros druskos Marlės Eiga: Anties krūtinėlės odoje padaryti įpjovimus, gana gilius, tačiau stengtis iki mėsos neįpjauti. Įpjovimai turėtų būti apytiksliai kas puse centimetro. Gerai ištrinti druska, į indą ar lekštę paberti kokį centimetrą druskos, uždėkite krūtinėlę, apiberkite dosniai druska, kad padengtų. Laikykite šaldytuve […]

Kepti kiaušiniai

6 kiaušiniai, 50g lašinukų, 2 šaukšteliai garstyčių, 1 šaukštas grietinės, 2sardinės, prieskonių. Kiaušinius išvirti kietai, perpjauti išilgai(nenuluptus) ir išimti minkštimą.Visus produktus smulkiai sukapoti ir gerai išmaišyti. Prikimšti kiaušinių lukštus. Kepimo skardą patepti sviestu, sudėti kimštus kiaušinius (lukštus viršuje) ir kepti apie 10 min.

BIRŪS BLYNELIAI

125g birių ryžių (1 pakelis) 2 kiaušiniai 3 valgomieji šaukštai „Obelių” karotino aliejaus ( galima vartoti bet kokį. Tiesiog nuo jo blyneliai įgauna labai gražią spalvą) Aromatinė druska, prieskoniai spagečiams Jogurtinis majonezas, kečupas – padažui. Garnyrui labai tinka agurkų salotos aliejaus kepimui Paruošimas: Ryžius išvirti ir išbėrus į dubenį atvėsinti. Po to supilti aliejų ir […]

Troškinti obuoliai su burokėliais

200g obuolių, 0,5 kg burokėlių, 30-40g lašinių ar šoninės, truputis druskos, cukraus, 2-3 šaukštai 9%acto, kmynų,200g vandens, 25g bulvių krakmolo. Lašinius ar šoninę smulkiai supjaustyti ir pakepinti, sudėti tarkuotus burokėlius , obuolius ir visus kitus priedus. Truputį patroškinti ir sutirštinti šaltame vandenyje išmaišytu krakmolu. Patiekalas ypač tinka prie avienos.

Karšti sumuštiniai su pomidoru, kilke ir sūriu

6-8 riekės baltos duonos arba ragaišio, 50 g sviesto arba margarino, 1 didelis pomidoras, 6-8 kilkės, 70 g sūrio. Duona aptepama sviestu.Ant kiekvienos riekės uždedamas plonas pomidoro griežinėlis, ant jo nuvalyta kilkės filė, o ant šios – plonas sūrio gabalėlis arba tarkuoto sūrio sluoksnis.Kad būtų aštriau, galima uždėti žalio sūrio gabalėlį.Kepama karštoje orkaitėje tol, kol […]

Vyniotinis

600 g lašinukų nuo kiaulės galvos su oda, 600 g kiaulienos raumenų, 300 g maltos kiaulienos, 5 skiltelės česnako, truputis juodųjų ir kvapiųjų pipirų, druskos. Lašinukus ir raumenis supjaustome mažais kubeliais, susmulkiname česnaką. Lašinukus, raumenis ir maltą mėsą sudedame į dubenį, įberiame druskos, pipirų, įdedame susmulkintą česnaką ir minkome, kol mėsa pradeda kibti. Mėsą vyniojame […]