Vyniotinis


600 g lašinukų nuo kiaulės galvos su oda,
600 g kiaulienos raumenų,
300 g maltos kiaulienos,
5 skiltelės česnako,
truputis juodųjų ir kvapiųjų pipirų,
druskos.

Lašinukus ir raumenis supjaustome mažais kubeliais, susmulkiname česnaką.
Lašinukus, raumenis ir maltą mėsą sudedame į dubenį, įberiame druskos, pipirų, įdedame susmulkintą česnaką ir minkome, kol mėsa pradeda kibti.
Mėsą vyniojame į maistinę plėvelę, po to į marlę, surišame virvute (kaip vyniotinį) ir kepame orkaitėje 3-3.5 val.Iškepusį karštą vyniotinį paslegiame.Kai jis atvėsta, nuimame marlę, plėvelę ir pjaustome riekelėmis.
Valgome su šviežiomis daržovėmis ar salotomis.