Užkandžiai

Karšti sumuštiniai su kiaušiniais ir pomidorais

4-5 didelės riekės baltos duonos, 30 g margarino arba sviesto, 2 kiaušiniai, 1-2 valg. šaukštai pomidorų tyrės, 1 svogūnas, 100g sūrio, (1 valg. šaukštas alyvuogių), pipirų. Duona aptepama margarinu. Svogūnas ir kietai virti kiaušiniai susmulkinami, sumaišomi su tarkuotu sūriu, smulkiai supjaustytomis alyvuogėmis ir pomidorų tyre. Masė užtepama ant sumuštinių, kepama. Masę galima pagaminti ir iš […]

Apelsinų krepšeliai su pikantišku įdaru

4 porcijomsreikės: 2 apelsinų, 150g ryžių, 1/2 mažo saliero, 1 laiškinio svogūnėlio, šaukšto aliejaus, 1 šaukšto apelsinų sulčių, 1/2 apelsino tarkuotos žievelės, 2-3 šaukštų razinų, 2 lauro lapelių, druskos, pipirų, muškato riešuto, apelsino žievelės drožlių papuošimui. Apelsinus nuplikykite ir nudžiovinkite. Perpjaukite perpus, išskobkite vidų(žieveles palikite). Ryžius virkite 7-8 min. pasūdytame vandenyje, nukoškite. Nulupkite salierą, svogūnėlį […]

Duonos kasneliai

Duona,1 stiklinė aliejaus, 2-3 skiltelės česnako, 2-3 kiaušiniai, 2 šaukštai sviesto, 1 šaukštas riebalų, 3 šaukštai miltų, druskos, vandens. Duoną supjaustyti nedidelais kubeliais ar kvadratėliais ir pavartant pakepinti aliejuje. Ant pakepintos duonos užbarstyti smulkiai tarkuoto česnako. Kiaušinius išplakti, įpilti 3 šaukštelius vandens, suberti miltus, truputį druskos, dar kartą gerai išplakti ir supilti į keptuvę su […]

Paprika su mėsa

4 porcijoms reikės: 6 raudonųjų paprikų, 250g ryžių, 2 pomidorų, svogūno, česnako skiltelės, 500g mėsos faršo, kiaušinio, šaukšto kaparėlių, 1/2 šaukštelio džiovintų rozmarinų, šaukšto aliejaus, 3/4 stiklinės daržovių sultinio, druskos, baltųjų pipirų. Ryžius išvirkite ir leiskite ataušti. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Mėsą, kiaušinius, kaparėlius ir 2 šaukštus ryžių sumaišykite, pagardinkite rozmarinais, druska ir pipirais. […]

Karšti sumuštiniai su kiaušinių-kilkių mase

200 g baltos duonos (6-8 vidutinio dydžio riekės), 2-3 kiaušiniai, 8-10 kilkių, 1 svogūnas, 2 valg. šaukštai sviesto arba margarino (arba 1 valg. šaukštas margarino ir 1 valg. šaukštas grietinės), 2 valg. šaukštai tarkuoto sūrio. Susmulkinti kietai virtus kiaušiniai, kilkės ir svogūnai patroškinami su margarinu ir grietine. Išilgai batono atriekiama 1 cm storio riekė, tolygiai […]

Įdaryti kiaušiniai

Keturioms porcijoms prireiks: 4 kietai virtų kiaušinių; 4 mažesnių salotų lapų. Pirmas įdaras: 40 gramų sviesto; 50 gramų ikrų; žiupsnelis druskos. Antras įdaras: 50 gramų gorgoncolos ar kito minkšto sūrio su pelėsiais; 20 gramų sviesto; Vorčesterio padažo; druskos; pipirų; 4 alyvuogių; šiek tiek petražolių. Trečias įdaras: šaukštas pomidorų tyrės; šaukštas grietinės; druskos; maltų pipirų; krapų; […]

Nuogas riteris

1 kiaušinis truputis fermentinio sūrio kelios batono riekelės Pirmiausia kiaušinį nudauškite į dubenėlio kraštą ir su šaukštu truputį paplakite, po to sutarkuokite fermentinį sūrį ir sudėkite viską į vieną masę. Kiaušiny plaktą kartu su sūriu truputį pamaišykite, įberkite druskos jeigu reikia ir užtepkite masę ant vienos pusės batono. Dėkite į keptuvę ta pačia puse ant […]

Mėsos sūris

1 liežuvis, 2 inkstai, 200 g kiaulės odos, 200 g mėsos liekanų, 0.5 kg kiaulės galvos, 24 pipirai, 5 gvazdikėliai, druskos pagal skonį. Kiaulės liežuvį, inkstus, riebią galvos mėsą, snukį, mėsos liekanas, odą nuplauti ir apvirti 1 – 1.5 val. prieskoninių daržovių ir prieskonių sultinyje.Liežuvį išvirti atskirai, išėmus iš sultinio užpilti jį šaltu vandeniu ir […]

Virti kiaušiniai su įvairiais padažais

3 kiaušiniai, 2/3 – 1 stiklinė marinuotų ar raugintų grybų, 1 svogūnas ar svogūnų laiškų, 1 šaukštas aliejaus, žalių petražolių ir krapų lapelių. Kiaušinius kietai išvirti, nulupti, perpjauti išilgai pusiau, tvarkingai sudėti į lėkštę (piūviu į viršų), aplinkui apipilti grietinės padažu ir apibarstyti smulkiai pjaustytais krapų ar petražolių lapeliais.Marinuotus grybus sutaisyti su aliejumi, pridėti pjaustytų […]

KRABŲ UŽKANDĖLĖ SU DARŽOVĖMIS

Krabų lazdelės; marinuoti agurkai; konservuoti ananasai; konservuoti kukurūzai; majonezas; Visų produktų dėti tiek, kiek yra po ranka. Krabų lazdeles, ananasus bei agurkus supjaustyti, sudėti kukurūzus. Viską gerai išmaišyti su majonezu. Galima pridėti Vegetos prieskonių bei džiovintų krapų. Užkandėlė labai tinka tepti ant duonos, dėti i pyragaičius ar šiaip pateikti vietoj salotų.