Užkandžiai

Sardinių užkandis

6 sardinės, 3 šaukštai miltų, 3 šaukštai sviesto, 1 kiaušinio trynys, prieskonių. Sardines nuvalyti ir sukapoti. Sumaišyti su miltais, sviestu, tryniu ir prieskoniais. Iškočioti ir supjaustyti lazdelėmis. Kepti orkaitėje kol pagels.

Kimšti pomidorai

4 porcijoms reikės: 6-8 pomidorų (kiekvienas po maždaug 100g), 2 svogūnų su laiškas, 1 skiltelė česnako, 1 šaukšto aliejaus, 120g ryžių, 2 šaukštų lydyto sūrelio su žalumynais, 1/4 l daržovių sultinio, 1/2 ryšelio petražolių. Nupjaukite pomidorų viršūnėles ir šaukšteliu atsargiai išskobkite minkštimą, atskirkite sėklytes ir palikite. Minkštimą smulkiai supjaustykite. Svogūnų laiškus supjaustykite. Česnaką sutrinkite arba […]

ŽIEDINIAI KOPŪSTAI SU FERMENTINIU SŪRIU

1 žiedinis kopūstas 150 g sūrio 4 valgomieji šaukštai miltų 1 kiaušinis 6 valgomieji šaukštai džiūvėsėlių 2 petražolių stiebeliai Žiedinio kopūsto galvą išskirstyti mažomis galvutėmis. Galvutes suberti į verdantį pasūdytą vandenį ir apvirti 2-3 min. Ataušusias žiedinio kopūsto galvūtes apvolioti miltuose, išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsiuose. Galvutes kepti aliejuje, kol paraus. Supjaustyti sūrį riekelėmis ir u-dėti […]

pyragėliai

0,5 kg miltų, 30 g mielių, stiklinė vandens, šaukštas cukraus, žiupsnelis druskos Pašildytą vandenį supilti į dubenį. Mieles ištrinti su cukrumi, kol pasidarys tyrelė. Ją supilti į vandenį, suberti pusę visų miltų ir išmaišyti. Paviršių storai apibarstyti miltais ir uždengus padėti šiltoje vietoje, kad tešta pakiltų. Po 2-3 valandų, kai tešla nuslūgsta, suberti likusius miltus, […]

Sumuštiniai

Kiaušinis, svogūnas, majonezas, pusė batono, druskos. Supjaustyti batoną riekėmis. Smulkiai supjaustom svogūną, įmušam kiaušinį, įdedame majonezo, druskos. Viską sumaišę, masę dedame ant riekučių. Į keptuvę pilame aliejaus, palaukiame, kol užkais, tada greitu judesiu verčiame riekę užtepta mase žemyn ir dedame į keptuvę. Apkepus vienai pusei, apverčiame ir apkepame kitą. Iškeptus sumuštinius valgome su pomidorų padažu […]

Kokteilio užkandėlis

1 stiklinė tarkuoto fermentinio sūrio, 2 šaukštai kapotų salierų, 1/8 šaukštelio garstyčių miltelių, 2 šaukštai grietinėlės, petražolių. Į indą sudėti sūrį, smulkiai sukapotus salierus, garstyčias, grietinėlę ir gerai išminkyti. Tarp delnų suritinti 16 mažų rutuliukų, pavolioti kapotose petražolėse ir palaikyti per naktį šaldytuve. Sudėti į lėkštę ir įbesti pagaliukus.

Pikantiški užkandžiai maišeliuose

500 g sluoksniuotos bemielės tešlos, 2 šaukštai sviesto, 200 g pievagrybių, 100 g virtos arba rūkytos vištienos, 2 svogūnai, 5 šaukštai grietinės, 2 šaukštai smulkiai supjaustytų petražolių, 12 plonų svogūnų laiškų. Tešlą iškočiojamen ir padaliname į penkis gabalėlius.Tris gabalėlius dar padalijame į 4 dalis.Likusias dvi dalis supjaustome į 6 dalis.Svogūnus susmulkiname.Vištieną supjaustome nedideliais kubeliais.Keptuvėje ištirpiname […]

Įdaryti svogūnai

6 svogūnai, 100 g rūkyto kumpio, 1 šaukštas pomidorų košės, 1 šaukštas sviesto, 50 g sūrio, 0.5 stiklinės pomidorų padažo. Saldžiuosius svogūnus nulupti ir pamerkti į šaltą vandenį 12 val., nupjauti viršūnę, išimti vidurį ir apvirti pasūdytame vandenyje.Išimtą svogūno vidurį sukapoti, paspirginti kartu su smulkiai pjaustytu kumpiu, atvėsinus pridėti šaukštą grietinės ar pomidorų košės ir […]

Mėsos kukuliai drebučiuose

300 g virtos mėsos (jautienos, veršienos, kiaulienos, paukštienos), 2 – 2 šaukštai sviesto, 2 šaukštai grietinės, 1 svogūnas, 10 pipirų. Virtą mėsą ir pakepintą riebaluose svogūną permalti du kartus mašinėle.Viską sudėti į keptuvę ir, pridėjus grietinės, pipirų bei druskos, pakaitinti. Sviestą ištrinti iki baltumo, sumaišyti su malta atšaldyta mėsos mase ir padaryti apvalius kukulius. Išvirti […]

Obuolių pyragas

1kg.obuolių 5 kiaušiniai 300gr.grietinės 1 šaukštelis sodos nugesinu su atstu. 20 šaukštų miltų 400gr.cukraus. Obuolius nulupam ir supjaustom smulkiais gabaliukais. Tešla:išplakame kiaušinius su cukrumi ir grietine.Poto supilame nugesinta soda.Sudedame miltus ir gerai išmaišome.Poto į masę supilame supjaustitus obuolius,ir masę išmaišome.Ištepame aliejumi blekute kurioja kepsime pyraga.Orkaite turi buti įkaitusi,kepame apie 30min.