Užkandžiai

Kokteilio užkandėlės

1. Bananą nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais, apvyniokite juos apkepintomis morkų juostelėmis.Suverkite ant virbų pakaitomis su geriežinėliais supjaustytu agurku ir gabaliukais salierų šakelių. 2. „Camembert” rūšies sūrį su pelėsiais supjaustykite gabaliukais, agurką – griežinėliais, koncervuotą ananasą – gabaliukais.Verkite ant virbų pakaitomis su sūriu.Pačiame viršuje užverkite mažą pomidoriuką. 3. Melioną supjaustykite gabaliukais.Kiekvieno gabaliuko minkštimą truputį atskirkite […]

RYŽIŲ KAMUOLĖLIAI

250g krabų lazdelių 5 kiaušiniai 220g konservuotų kukurūzų 100g tarkuoto sūrio majonezo, prieskonių Ryžius išvirkite vandenyje su prieskoniais. Išvirkite kietai kiaušinius. Sumalkite mėsmale krabų lazdeles, kukurūzus ryžius ir kiaušinius. Po to įdėkite majonezo ir išmaišykite. Iš gautos masės formuokite kamuolėlius 2-3 cm skersmens ir juos apkočiokite tarkuotame sūryje. Patiekiami plokščioje lėkštėje puošti žalumynais bei paprikos […]

Duoninė pica

1 riekė duonos, 1 kiaušinis, 1 šaukštelis majonezo, 1 arbatinis šaukštelis pomidorų padažo, petražolių, aliejaus kepimui. Duonos riekės vidurį šiek tiek išpjaut (bet ne kiaurai).Išpjautu vidumi dėt į keptuvėje įkaitintą aliejų. Šiek tiek apkept ir apvertus įmušt kiaušinį. Apverst kepant tiek kiek reikia, kad iškeptų kiaušinis. Išimt ant lėkštės ir aptept majonezu bei pomidorų padažu, […]

Paršiena drebučiuose

0.5 paršelio, 0.5 morkos, 1 svogūnas, 1 lauro lapelis, 8 pipirai, druskos, 1 šaukštelis smulkios želatinos. Išvalytą, išplautą paršelį (visą ar jo dalį) išvirti vandenyje su prieskoniais ant nedidelės ugnies (tik nepervirti). Norint, kad paršelio kvapas būtų labiau jaučiamas, prieskonių ir prieskoninių daržovių galima dėti mažiau, išskyrus druską.Išvirtą paršieną atšaldyti sultinyje, paskui išėmus supjaustyti į […]

Pupelės su šonine

2 porcijoms reikės: indelio raudonųjų pupelių, svogūno, 200g šoninės, šaukšto pomidorų koncentrato, druskos, pipirų, džiovinto darželinio dašio, maltos saldžiosios paprikos, petražolių. Svogūną nulupkite, supjaustykite mažais gabaliukais ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite smulkiai supjaustytą šoninę ir viską truputį pakepinkite. Sudėkite pupeles, pomidorų koncentratą ir, jeigu patiekalas bus per tirštas, įpilkite 2-3 šaukštus vandens. Viską truputį patroškinkite. Pagardinkite […]

Apkepta lašiša su sūriu

150g lašišos filė, 50g svogūnų, aliejaus, 30g fermentinio sūrio, 50g grietinės, sviesto, šaukštas miltų, prieskonių. Žuvį supjaustyti į 2-3 gabalus, pabarstyti prieskoniais, miltais, lengvai apkepti. Dėti žuvį į porcijinę keptuvėlę, ant viršaus- žiedais pjaustytus apkepintus svogūnus, užpilti grietinės padažu, apibarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti orkaitėje 10 min. (200 C) Patiekti toje pačioje porcijinėje keptuvėlėje […]

MANŲ KRUOPŲ BLYNELIAI SU OBUOLIAIS

2 stiklinės manų košės 2 kiaušiniai 3 šaukštai miltų 3 obuoliai 1 šaukštas cukraus druskos pagal skonį riebalų (aliejaus, sviesto) kepimui pieno ( masei praskiesti) cinamono Į manų košę įmušti kiaušinius, suberti miltus, pasaldinti, paskaninti cinamonu ir gerai išmaišyti. Jei masė labai kietą praskiesti pienu. Obuolius nulupti, sutarkuoti burokine tarka ir sukrėtus į košę išmaišyti. […]

Vištos sparneliai su imbierais, medumi ir sojomis

Jums reikės: 3 šaukštų skysto medaus, 5 cm ilgio sutarkuotos imbiero šaknies, 1šaukšto sojų padažo, 2 šaukštelių sezamo sėklų, 12 vištos sparnelių. Įkaitinkite orkaitėje iki 200 laipsnių. Jeigu medus sukietėjęs, ištirpdykite jį mikrobangų krosnelėje arba nedideliame puodelyje. Supilkite į didelį dubenį ir sudėkite likusius komponentus. Viską sumaišykite. Sudėkite į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę. […]

Kiaulės šoninės vyniotinis

1 – 1.5 kg kiaulės šoninės, 2 morkos, 1 svogūnas, 1 lauro lapelis, 12 pipirų, druskos. Imti nestorą šviežios kiaulienos šoninę, nuplauti, švaria skepeta nusausinti, įpjovus plėvę išimti šonkaulius, pabarstyti druska, maltais pipirais, suvynioti (oda į viršų) ir kietai surišti siūlu arba virvute. Įdėtą į puodą vyniotinį užpilti karštu vandeniu, įmesti nuvalytą morką, svogūną, lauro […]

Bananai lašinių apvalkale

(1 porcija) Grilyje kepami bananai, apvyniopti lašinukais 1 standus bananas lašiniai su raumeniu aliejaus raudonųjų pipirų druskos Nuluptas bananas tvarkingai apvyniojamas ilgomis, plonai supjaustytomis lašinių juostelėmis. Galai susmeigiami vyniotinių smeigtukais arba mediniais iešmeliais. Iš visų pusių aptepama marinatu iš raudonųjų pipirų ir žiupsnelio druskos (jeigu lašiniai labai sūrūs – druskos nereikia) ir kepama grilyje ant […]