Užkandžiai

Grybais įdaryti pomidorai

4 – 5 dideli arba 8 – 10 nedidelių pomidorų, druskos, pipirų, 300 – 400 g. šviežių baravykų, pievagrybių ar kt. grybų, 1 svogūnas, 1 kietai virtas kiaušinis, (2 šaukštai sviesto), 3 – 4 šaukštai majonezo ar grietinės, krapų, petražolių lapelių, ridikėlių arba agurkų. Didelius pomidorus perpjauti pusiau, mažiems nupjauti viršūnėles, išimti sėklas su minkštimu, […]

Spanguolių sviestas

1 stiklinė spanguolių, 1,5 stiklinės cukraus, 100g minkšto sviesto, 1 šaukštelis citrinos sunkos. Gerai prinokusias spanguoles nuplauti ir išplakti mikseryje su cukrumi. Sudėti gabalėliais supjaustytą minkštą sviestą, supilti citrinos sunką ir vėl gerai išplakti. Sudėti į serviravimo indelį ir palaikyti šaldytuvę, kad sustingtų. Tinka prie sausainių ir paskrudintos duonos.

Karšti sumuštiniai su kepenine dešra ir kiaušiniais

4-6 riekės ruginės duonos, 30 g margarino arba sviesto, 200 g kepeninės dešros, 4-6 kiaušiniai, druskos, 1 svogūnas arba žalumynų. Duona aptepama sviestu.Ant kiekvienos riekės uždedamas didelis plonas kepeninės dešros gabalėlis, peiliu prispaudus vidurį taip, kad dešros kraštai būtų aukštesni.Sumuštiniai sudedami ant skardos.Ant kiekvieno įmušamas kiaušinis ir pabarstoma druska bei smulkiai supjaustytu svogūnu arba žalumynais. […]

Kepti sumuštiniai su pomidorais

300 g duonos, 70 g sviesto ar margarino, 2 riekutėmis pjaustyti pomidorai, 1 svogūnas, 100-120 g fermentinio sūrio, druskos, pipirų, petražolių šakelių papuošimui. Padžiovintos duonos riekutes aptepamos sviestu ar margarinu ir ant jų uždedami riekelėmis pjaustyti pomidorai.Svogūnas supjaustomas smulkiais kubeliais ir jais apibarstomi pomidorai.Viskas pagardinama pipirais ir druska, o ant viršaus uždedama fermentinio sūrio riekutė. […]

Kepti obuoliai su ryžiais

4 obuoliai, 225 g ryžių, 100 g razinų, 6 šaukštai skysto medaus, 1-2 šaukšteliai cinamono, 80 g ištirpinto sviesto, 2 šaukštai kapotų lazdyno riešutų, druskos, 1 šaukštelis imbiero. 1. Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje. Obuolius nuplauti, nupjauti viršūnes ir išskobti vidų. Ryžius sumaišyti su pjaustytais obuoliais, išmirkytomis ir nusausintomis razinomis, cinamonu, medumi. Šio įdaro prikimšti obuolių […]

Karšti sumuštiniai su kumpiu ir kiaušiniais

4 riekės baltos duonos arba ragaišio, 4 griežiniai riebaus kumpio, sviesto arba margarino, 1 didelis svogūnas, 4 kiaušiniai, krapų, 1 valg. šaukštas krienų. Ant duonos dedami gabaliukai kumpio. Jeigu jis neriebus, iš anksto duona aptepama sviestu arba margarinu. Ant kumpio dedama griežinėlis svogūno. Sumuštiniai kepami karštoje (250 laipsniai) orkaitėje, kol suminkštės svogūnas. Išėmus iš orkaitės, […]

ŽUVIES VYNIOTINIS

1-1,2 kg bet kokios žuvies (jūros lydekos, lydekos, starkio, karpio) 3 kiaušiniai 2-3 morkos didelė svogūno galvutė 3-4 batono riekelės 100 g rūkytų lašinukų grybų prieskonių cukraus Išdariusios žuvį (tik neperpjaukite nugaros), išimkite išilginį kaulą ir atskirkite mėsą nuo odos, palikdamos 2 mm raumens. Sutarkuotas burokine tarka morkas ir susmulkintą svogūną pakepinkite aliejuje. Žuvies filė […]

Pusrytiniai sumuštiniai

100 g fermentinio sūrio, kiaušinis, batonas. Sūrį sutarkuojame, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Batoną supjaustome riekelėmis. Ant kiekvienos riekelės dedame paruoštos masės. Įkaitiname aliejų keptuvėje. Paruoštus sumuštinius dedame į keptuvę taip, kad užteptoji masė atsidurtų ant įkaitusių riebalų. Kepame porą minučių, po to apverčiame ir apkepame kitą batono pusę iki gelsvai rusvos spalvos. Valgome […]

BAKLAŽANAI, ĮDARYTI DUONA, ŽALUMINAIS IR SARDELĖMIS

200 g kvietinės duonos 600 g baklažanų 75g sviesto 200g sardelių 180g pomidorų 50g sūrio 70g petražolių lapelių 4 skiltelės česnako Baklažanus supjaustyti skersai, viršūnėles nupjauti. Išskobti vidų ir sukapoti. Duoną susmulkinti. Kapotą minkštimą pakepinti ir sumaišyti su smulkinta duona, grūstu česnaku, kapotais žalumynais, sardelėmis ir tarkuotu sūriu. Baklažanų puseles prifaršuoti įdaro ir patroškinti su […]

Virtas rūkytas kumpis su garstyčių padažu

500g rūkyto kumpio, 200g raugintų kopūstų. Padažui: 2 šaukštai sviesto arba margarino Voimix, 2 kiaušiniai, 2 šaukštai garstyčių, 2 šaukštai cukraus, 2 šaukštai obuolių acto, 2 šaukštai baltojo vyno, 2 šaukštai sultinio. Kumpį išverdame su raugintais kopūstais. Paruošiame padažą. Dubenėlyje ištirpiname sviestą ir jį atvėsiname. Tuomet sudedame kiaušinių trynius, garstyčias, cukrų, supilame actą, vyną, sultinį […]