Virtas rūkytas kumpis su garstyčių padažu


500g rūkyto kumpio,
200g raugintų kopūstų.
Padažui:
2 šaukštai sviesto arba margarino Voimix,
2 kiaušiniai, 2 šaukštai garstyčių,
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai obuolių acto,
2 šaukštai baltojo vyno,
2 šaukštai sultinio.

Kumpį išverdame su raugintais kopūstais. Paruošiame padažą. Dubenėlyje ištirpiname sviestą ir jį atvėsiname. Tuomet sudedame kiaušinių trynius, garstyčias, cukrų, supilame actą, vyną, sultinį ir verdame, kol padažas tampa grietinės tirštumo. Mėsą supjaustome riekelėmis, užpilame padažu. Patiekiame šaltą su marinuotais ir šviežiais agurkais, alyvomis, svogūnų laiškais.