Lietiniai su obuoliais II
1 kg obuolių,
2 kiaušiniai,
250g miltų,
0,25l pieno,
truputis kepimo miltelių,
druskos, 75g cukraus,
džiūvesėlių,
tarkuotos citrinos žievelės arba romo,
riebalų kepimui.
Miltus nusijoti į indą, dėti visus prieskonius ir kiaušinių trynius, pilti pieną ir gerai išpklakti. Sudėti gerai išplaktus baltymus, ir masę išmaišyti. Nuluptus, be sėklalizdžių obuolius supjaustyti ruoželiais.
Masę šaukštu pilti į keptuvę su įkaitintais riebalais, suformuojant apvalų lakštą. Truputį apkepus, vienodais tarpais išdėlioti paruoštus obuolius, apibarstyti trintais pyrago džiūvesėliais. Atsargiai apversti ir kepti kitą pusę, pridėjus dar kiek riebalų, kol gražiai pagels. Karštus lietinius dėti į šaltas lėkštes ir, apibarsčius cukrumi, tuoj pat paduoti į stalą.