Vynuogių krepšeliai


(6 porcijos)
Trapūs, gardūs, tiesiog tirpstantys burnoje vynuogių krepšeliai. Didžiausias jų privalumas – greitas pagaminimas. Tešla naudojama jau gatava, o kiaušiniui išplakti prireiks vos kelių minučių. Pyragėliai keps 15 min. – skaičiuojame – desertas per pusvalandį!
300 g vynuogių be kauliukų
250 g trapios tešlos
3 kiaušiniai
50 g cukraus
100 ml riebios grietinėlės
50 g maltų migdolų
sviesto formelėms ištepti

Vynuoges nuplaukite ir nusausinkite. Kepimo formeles ištepkite sviestu ir išklokite tešla, keliose vietose ją subadykite šakute.
Kiaušinius išplakite su cukrumi, kol masė pabals ir cukrus ištirps, paskui sumaišykite su grietinėle ir maltais migdolais. Šią masę sukrėskite į tešla išklotas formeles ir ant viršaus išdėliokite vynuoges.
Orkaitę įkaitinkite iki 210°С. Pyragėlius kepkite 10-15 min. Iškepusius palaikykite išjungtoje orkaitėje dar 5 min., paskui išimkite iš formelių. Patiekite šiltus.
Pastaba. Vietoj trapios tešlos galite naudoti sluoksniuotą – tuomet pyragėliai bus pasipūtę ir traškūs.